Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Jedni byli stanowczo przeciw...ocierając się o lincz społeczny, inni pomagali jak mogli. Jeszcze inni doszli do wniosku, że najlepiej zarobić na tym pomaganiu. Słabo wygląda ta korupcja w UA: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... et/jz4fx1e
Zbowid

chyba każdy kto tam był swoim autem choć raz to wie 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Przecież tak jest na każdej wojnie, po każdej stronie...
W bardziej rozwiniętych strukturach co najwyżej na wyższym szczeblu...
W bardziej rozwiniętych strukturach co najwyżej na wyższym szczeblu...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Sami Ukraińcy mówili mi wprost, że gdyby spotkało to Polskę, to oni by nie pomogli...
Zbowid

Syf straszny.Zbowid pisze: ↑pt paź 27, 2023 1:04 pmJedni byli stanowczo przeciw...ocierając się o lincz społeczny, inni pomagali jak mogli. Jeszcze inni doszli do wniosku, że najlepiej zarobić na tym pomaganiu. Słabo wygląda ta korupcja w UA: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... et/jz4fx1e
Aż się odechciewa.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Trochę rosyjskiego miru przez sto lat i mają co mają. A u nas inaczej było? A te procenty co głosowały, za tymi co ich "posuwali" to normalne jest?
Zbowid

Nie no, AŻ takiego syfu nie mieliśmy.
Może oni nie zasługują na własne państwo?
Może oni nie zasługują na własne państwo?
i na niestrzelanie do dzieci w przedszkolu, na niewysadzanie szpitali i na niewyłączanie wody w całych miastach...
miej litość
ukraina to ukraina
większość z nas zna.. ja nie z wyjazdów to z roboty, sąsiedztwa itd. Człowiek sowiecki tylko trochę bardziej niż my..
z władzy co jest gruzem mają taki sam czarny pas jak my.. tylko im się to przeciągnęło bo później wystartowali
na pewno nie zasługują na to żeby ich ruska świnia napadała. Przypominam ile razy nas napadali..
jeszcze na marginesie...
mógłbym sporo opowiedzieć o naszej pomocy. O organizacjach zaangażowanych. O organizacjach z różnych krajów - niekiedy zaskakujących bardzo.
Wojna to doskonały interes
mógłbym sporo opowiedzieć o naszej pomocy. O organizacjach zaangażowanych. O organizacjach z różnych krajów - niekiedy zaskakujących bardzo.
Wojna to doskonały interes

I weź tu spróbuj być empatyczny...
Zbowid

-
miałem chęć pomóc , odechciało się mi i to mocno , zwłaszcza po przeglądaniu mediów i rozmowach z pseudo uchodżcami - uchoćdcy ?- to [cenzura] banda cwaniaków i to bogatych , biedni zostali a hieny wyjebały = leczyć się , dorabiać i cała masa niedobrego ! = ja mam tego swołoczu dość ! i wcale się z moim poglądem nie chowam jak wiele ,, panienek ,, co tutaj się wypowiada !
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Wkładanie wszystkich do jednego worka, to też niedobra zagrywka. Nie osądzam, bo też znam przypadki, że pożal się Boże... Mimo wszystko jak UA wejdzie do UE, to dopiero się zacznie roszczeniowość - poziom pis silnia. Słaba ta demokracja będzie - wujek Sam zwąchał temat?
Zbowid

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Pomagałem przez zweryfikowanych znajomych. Woziłem graty, od znanych ludzi do znanych ludzi. Wsparłem ze 2 duże inicjatywy typu fundacje.
Pomagali znajomi, także bezpośrednio na miejscu.
Nie mam żalu do siebie, znajomi nie mają. Nie mam też poczucia wyrolowania, ale nie mam też 100% poczucia satysfakcji.
Nie mam żalu do siebie, znajomi nie mają. Nie mam też poczucia wyrolowania, ale nie mam też 100% poczucia satysfakcji.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
no to mam dokładnie tak samo...Bratproroka pisze: ↑pt paź 27, 2023 7:31 pmPomagałem przez zweryfikowanych znajomych. Woziłem graty, od znanych ludzi do znanych ludzi. Wsparłem ze 2 duże inicjatywy typu fundacje.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Nie to miałem na myśli, ale z mojego wpisu faktycznie wynika to co napisałeś.Mroczny pisze: ↑pt paź 27, 2023 6:25 pmi na niestrzelanie do dzieci w przedszkolu, na niewysadzanie szpitali i na niewyłączanie wody w całych miastach...
miej litość
ukraina to ukraina
większość z nas zna.. ja nie z wyjazdów to z roboty, sąsiedztwa itd. Człowiek sowiecki tylko trochę bardziej niż my..
z władzy co jest gruzem mają taki sam czarny pas jak my.. tylko im się to przeciągnęło bo później wystartowali
na pewno nie zasługują na to żeby ich ruska świnia napadała. Przypominam ile razy nas napadali..
-
..
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
- lesio jeep
-
czyli tradycyjnie znowu miałem racje
banderowcom to można było wysłać wyrazy współczucia i w ramach solidarności pomalować kredkami jakiś placyk w kozich wołkach
następnie dosyłać tyle amunicji by konflikt trwał jak najdłużej zarabiając na nim grubą kasę dziś ponad 70% czarnoziemu należy do amerykańskich
gigantów agro a wam banderowcy plują w ryj ot takie podziękowania

banderowcom to można było wysłać wyrazy współczucia i w ramach solidarności pomalować kredkami jakiś placyk w kozich wołkach
następnie dosyłać tyle amunicji by konflikt trwał jak najdłużej zarabiając na nim grubą kasę dziś ponad 70% czarnoziemu należy do amerykańskich
gigantów agro a wam banderowcy plują w ryj ot takie podziękowania
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Tyle, że nie Ty jeden tak uważałeś. Szczególnie w zakresie "trzeba było zarabiać kasę". I ciągnąć konflikt tak długo, jak jest w tym cel.
Cyniczne, ale prawdziwe. Tylko cele różne
Cyniczne, ale prawdziwe. Tylko cele różne

Beware The Rage Of A Berserker