Był ktoś w Abu żabi ?
Moderator: Misiek Bielsko
- alibia1112
Był ktoś w Abu żabi ?
Szanowne grono. Jak w temacie? Wielkimi krokami zbliża się 40 mojej starej i taki prezent - wyjazd wymyśliłem. Zastanawiam się tylko czy brać w hotelu tylko śniadanie czy z obiado kolacja. Jedziemy oczywiście z dzieciakami. 13 i 9 lat. Nie lubię ale kluziwe, bi człowiek zawsze myśli ze czas wracać bo to czy owo przepadnie. Ale zastanawiam się ile tam może kosztować w restauracji czy na bazarze obiad czy kolacja. Kebaba tez możemy wszamac. Nie samymi krewetkami człowiek żyje
. I co watro zobaczyć? Jak wyglada wynajem i jazda autem wśród tubylców? Wiem ze taki podobno taniocha. Żonie wkręcam cały czas ze jedziemy do Londynu
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Był ktoś w Abu żabi ?
Pisanie o swojej żonie, wybrańce życia "stara" jest tak słabe, że aż trudno opisać... Żarty żartami, potoczne znaczenia takoż ale to akurat mnie wqrwia nieprzeciętnie
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
A zamierzasz przywiezc spowrotem? 
Bo to moze miec wplyw na wybor.

Bo to moze miec wplyw na wybor.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
sugerujesz wymianę na wielbłąda

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
W AbuDhabi byłem 20 lat temu, ale jest kilka ale.alibia1112 pisze: ↑śr lis 09, 2022 8:21 pmSzanowne grono. Jak w temacie? Wielkimi krokami zbliża się 40 mojej starej i taki prezent - wyjazd wymyśliłem. Zastanawiam się tylko czy brać w hotelu tylko śniadanie czy z obiado kolacja. Jedziemy oczywiście z dzieciakami. 13 i 9 lat. Nie lubię ale kluziwe, bi człowiek zawsze myśli ze czas wracać bo to czy owo przepadnie. Ale zastanawiam się ile tam może kosztować w restauracji czy na bazarze obiad czy kolacja. Kebaba tez możemy wszamac. Nie samymi krewetkami człowiek żyje. I co watro zobaczyć? Jak wyglada wynajem i jazda autem wśród tubylców? Wiem ze taki podobno taniocha. Żonie wkręcam cały czas ze jedziemy do Londynu
![]()
Jedzenie w ulicznych knajpach, jest tańsze i smaczniejsze niz w restauracji, ale nawet piwa się nie napijesz do tego. Piwo i drinki, tylko w hotelowych restauracjach.
Jazda po ulicach, raczej jakaś stresująca nie powinna być, cen nie znam, bo nie płaciłem za to. W Emiratach byłem ostatnio z 5 lat temu, ale to Dubai i Sharjah.
Aha, jedynym przewinieniem, za jakie policja ścigała wtedy, było stanie na parkingu z właczoną klimą.
Jedzenie uliczne jest super, ale od maja do końca pażdziernika zdechniesz z przegrzania, zanim zamówisz.
Co zobaczyć: na pewno centrum handlowe, suk czyli rynek lokalny, wycieczka na pustynie 4x4 i nurkowanie. To są obowiazkowe punkty. W Dubaju, warto szopping center z nartami połaczyć, bo w Carefour mają stok narciarski. Ale w AbuDhabi, to nie przypominam sobie takich atrakcji.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- minizbowid
-
No, razi po oczach. Nie idealizuję życia, codzienność potrafi szarzeć, ale szacunek do siebie nawzajem to takie minimum.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
A tak poza tym zupełnie z innej beczki. 40 lat. Gdzie tu do starości Ja mam dawno za sobą a dalej jestem impulsywny szczeniak, co widać i tutaj.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- alibia1112
Chłopie, to był żar

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
Jedziemy od 8.12 do 14 12. A urodziny ma 11.12.
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
Nikt z was nie był w tym mieście ostatniego czasu? Najbardziej interesuje mnie wynajem fury i czy jest sens wynajętym carem lecieć do Dubaju? Ok 160km w jedna. Podobno paliwo tam tanio. Co jeszcze zobacZyc oprócz pustyni? Jest tam rafa koralowa? Pod woda podobnie jak np Egipty? Czy wynajętym autem mogę Sam wbić się na pustynie? Ps. Zaliczka wpłacona, a Zona dalej nic nie wie. Dzieciaczki zachwycone🥳
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Nic się nie dowiesz. Na fochu są że mają starsze żony od Twojej małżowiny .................ta nasza polaczkowatość. Zawiśc i zazdro. Bo przecież kościółek zabrania rozwodów i wymiany żony na nowszy model.
- alibia1112
Powiem ze po tylu latach na tym forum lekko się zawiodłem taka pomocą. Na wycieczkę jedziemy. Zaliczkę wpłaciłem. Żonka wie tylko ze lecimy ale nie wie dokąd
. Trudno mi uwierzyć ze nikt z was tam nie był i ze nie chcecie bezinteresownie pomóc
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
My burżuje w terenówkach, no ale widać tylko aspirujący - wakacje regularnie i polecanie miejscówek to kraj albo inne Bałkany, a nie Arabowo
Jak wygramy w totka się poprawimy i będziemy bezinteresownie pomagać

Jak wygramy w totka się poprawimy i będziemy bezinteresownie pomagać

Byli, byli. Ale wiesz jak to jest. Młoda żona, wycieczka do ciepłych krajów jak u nas teraz zimno.............resztę Sobie sam dopowiedz.alibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:01 pmTrudno mi uwierzyć ze nikt z was tam nie był i ze nie chcecie bezinteresownie pomóc
- alibia1112
W chorwacjowie 4x4 trzy razy cała familia byliśmy. W tym roku miała być Czarnogóra ale auto się sprzedalo dwa dni przed wyjazdem. Za dzień na szybko nabyłem swifta za 10 i na drugi dzień polecieliśmy w austriackie Alpy. Czasu na Bałkany za mało było. Ale w halstadt było pięknie. Z czystym sercem polecam. To wiesz, nie samymi samolotami i Alu kluziwe my żyjemy. Defekto sam osobiście nie lubię latać. Ale jest szybkoooo i nie wszędzie dojedziesz. A tyle urlopu tez nie mam. Ten wyjazd wymyśliłem moZe z miesiąc temu.
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
Ee. Ja wierze w dobroć lubi i szczere intencje pomocy. 40 letnia kobitka to raczej starszy model niż nie znany prototyppiotrck pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:36 pmByli, byli. Ale wiesz jak to jest. Młoda żona, wycieczka do ciepłych krajów jak u nas teraz zimno.............resztę Sobie sam dopowiedz.alibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:01 pmTrudno mi uwierzyć ze nikt z was tam nie był i ze nie chcecie bezinteresownie pomóc
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Ja też i dlatego jak jest w Abu Żabi dowiemy się od Ciebie po powrociealibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:55 pmEe. Ja wierze w dobroć lubi i szczere intencje pomocy.piotrck pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:36 pmByli, byli. Ale wiesz jak to jest. Młoda żona, wycieczka do ciepłych krajów jak u nas teraz zimno.............resztę Sobie sam dopowiedz.alibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:01 pmTrudno mi uwierzyć ze nikt z was tam nie był i ze nie chcecie bezinteresownie pomóc

- alibia1112
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
No ja sobie wypraszamalibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:55 pmEe. Ja wierze w dobroć lubi i szczere intencje pomocy. 40 letnia kobitka to raczej starszy model niż nie znany prototyppiotrck pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:36 pmByli, byli. Ale wiesz jak to jest. Młoda żona, wycieczka do ciepłych krajów jak u nas teraz zimno.............resztę Sobie sam dopowiedz.alibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 6:01 pmTrudno mi uwierzyć ze nikt z was tam nie był i ze nie chcecie bezinteresownie pomóc![]()

A na poważnie to bardzo miło, że realizujesz jej marzenia. Bawcie się dobrzealibia1112 pisze: ↑ndz lis 13, 2022 7:27 pm. Nie omieszkam opowiedzieć, jak ktoś będzie zainteresowany moim wypocinami. Powtarzam to jest spełnienie marzeń żonki aby tam być i to zobaczyc
. Ps. To jest moja pierwsza małżowina od 16lat a ja nie jestem starym zgredem gdyż jestem od niej młodszy o 6 miechow
![]()
- alibia1112
Dziękuje bardzo 🥳
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Tu są jakieś konkrety https://wikitravel.org/en/Abu_Dhabi.
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'
Comanche MJ 4.0 88'
- alibia1112
Dzięki już studiuje. Na szybko widziałem info o 4x4 wycieczkach na pustynie
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty