Na siłę...

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Na siłę...

Post autor: PiRoman » ndz cze 25, 2023 4:34 pm

Ratownicy, którzy szybko pojawili się na miejscu wypadku, nie musieli wydostawać pilota z maszyny, ponieważ bardzo szybko sam ewakuował się on z samolotu. Mimo, że na pierwszy rzut oka nic mu się nie stało, w takich sytuacjach obowiązują procedury, których ściśle przestrzegali strażacy.

- Działania jednostek ochrony przeciwpożarowej polegały na zabezpieczeniu miejsca zdarzenia, udzieleniu kwalifikowanej pierwszej pomocy osobie poszkodowanej czyli oceny ABC, wywiadzie SAMPLE, ręcznej stabilizacji odcinka szyjnego kręgosłupa oraz wsparciu psychicznym - informują strażacy z Komendy Miejskiej Państwowej Straży

https://gazetawroclawska.pl/wypadek-sam ... jwCFgiu86w

Na prawdę mimo za facet posadził relatywnie bezpiecznie i sam wylazł to trzeba mu blokadę? A psycholog co ma zrobić? Po plecach poklepać i powiedzieć że będzie wszystko dobrze... Po niemiecku... Na siłę... :)9
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Re: Na siłę...

Post autor: Bratproroka » ndz cze 25, 2023 5:10 pm

Jak w kawale z myśliwymi:

(Myśliwy)- Halo? Pogotowie? Jestem na polowaniu, był wypadek. Postrzeliłem kolegę. Chyba nie żyje... Co mam robić?
(Pogotowie)- Przede wszystkim proszę się upewnić, że nie żyje.
Słychać strzał.
(Myśliwy)-Załatwione. Co teraz?
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”