kia rocsta skrzynia biegow
Moderator: Marcin-Kraków
kia rocsta skrzynia biegow
czy ktos wie gdzie mozna dostac poza serwisem w ktorym i tak tych czesci niema,mianowice rozebralem skrzynie biegow w rocsie 2.2 d i sa do wymiany zeczy takie jak synchronizator 2 biegu przesowka i widelec i nigdzie nie idzie tego kupic a w serisie okres oczekiwania ok 3-6 miesiecy:(
niestety nie pasuje od Kii Sephii II ktos kit pocisnol ,skrzynie mam rozebrana i czesci sa strasznie nie typowe tylko serwis z tego co wiem ale i oni nie maja pojecia w jakim czasie moga to miec na stanie paranoja jednym slowem .... co do synchronizatora to najmniejszy problem bo idzie dobrac od mazdy ale przesowka i widełki to juz calkowicie inna bajka
jak narazie sprawa powoli nabiera obrotu części sie znalazly w kia w berlinie czas oczekiwania 14 dni od czasu zamowienie minely 3 dni wiec mysle ze za tydzien dostane je .koszt w przyblizeniu 2 biegu to ok 700 pare zl ale o cenach i koncowym obrocie sprawy napisze jak dotra czesci i zrobie skrzynie bede mial foto skrzyni i podzespolow:)
zrobione
nareszcie ukonczylem naprawe skrzyni wcale nie tanie rozwiazanie czesci ok 950 zl +naprawa ok 600
1 zecz to wadliwe widelki ktore prawdopodomnie mimo ze sa wymienione to po czasie stanie sie to samo pozatym synchronizator,kolo synchronizatora ,pierscien sprezyny synch., pierscien synch, klin synch i widelki ktore maj wade i wycieraja sie przez co uszakadza sie reszta
jak by jakies pyt to mam foto tych zeczy itd
1 zecz to wadliwe widelki ktore prawdopodomnie mimo ze sa wymienione to po czasie stanie sie to samo pozatym synchronizator,kolo synchronizatora ,pierscien sprezyny synch., pierscien synch, klin synch i widelki ktore maj wade i wycieraja sie przez co uszakadza sie reszta

Stary post, synchronizator sam w serwiscie od shumy II ( nie sephia) dobieralem. pozdrawiamkgb pisze:niestety nie pasuje od Kii Sephii II ktos kit pocisnol ,skrzynie mam rozebrana i czesci sa strasznie nie typowe tylko serwis z tego co wiem ale i oni nie maja pojecia w jakim czasie moga to miec na stanie paranoja jednym slowem .... co do synchronizatora to najmniejszy problem bo idzie dobrac od mazdy ale przesowka i widełki to juz calkowicie inna bajka

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...