kia rocsta skrzynia biegow

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
kgb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

kia rocsta skrzynia biegow

Post autor: kgb » sob kwie 02, 2005 8:22 am

czy ktos wie gdzie mozna dostac poza serwisem w ktorym i tak tych czesci niema,mianowice rozebralem skrzynie biegow w rocsie 2.2 d i sa do wymiany zeczy takie jak synchronizator 2 biegu przesowka i widelec i nigdzie nie idzie tego kupic a w serisie okres oczekiwania ok 3-6 miesiecy:(

tomi_lee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomi_lee » śr kwie 06, 2005 9:43 am

O ile dobrze pamiętam synchronizator pasuje od Kii Sephii II a ten dostępny jest od ręki w ASO Kia i JC Auto w cenie przystępnej około 30zł. Moje informacej pochodzą z innych postów. Przeglądnij je - myślę że to znajdziesz.
Pozdrawiam.
Tomek.
No more Asia Rocsta :) Przyszedł czas na nową GV :) 8)

Awatar użytkownika
kgb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kgb » sob kwie 09, 2005 4:56 pm

niestety nie pasuje od Kii Sephii II ktos kit pocisnol ,skrzynie mam rozebrana i czesci sa strasznie nie typowe tylko serwis z tego co wiem ale i oni nie maja pojecia w jakim czasie moga to miec na stanie paranoja jednym slowem .... co do synchronizatora to najmniejszy problem bo idzie dobrac od mazdy ale przesowka i widełki to juz calkowicie inna bajka

tomi_lee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomi_lee » sob kwie 09, 2005 5:25 pm

Poinformuj na forum jak zdołasz ukończyć remont skrzyni biegów. Będziesz jednym ze specjalistów w tej sprawie, a remont czeka nie tylko Ciebie ale skoro pierwszy zacząłeś to pierwszy go skończysz :)2
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy :)2
Tomek.

tomi_lee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomi_lee » czw kwie 14, 2005 1:48 pm

I jak idzie remont????

Awatar użytkownika
kgb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kgb » sob kwie 16, 2005 8:37 pm

jak narazie sprawa powoli nabiera obrotu części sie znalazly w kia w berlinie czas oczekiwania 14 dni od czasu zamowienie minely 3 dni wiec mysle ze za tydzien dostane je .koszt w przyblizeniu 2 biegu to ok 700 pare zl ale o cenach i koncowym obrocie sprawy napisze jak dotra czesci i zrobie skrzynie bede mial foto skrzyni i podzespolow:)

Awatar użytkownika
kgb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

zrobione

Post autor: kgb » czw maja 12, 2005 7:08 pm

nareszcie ukonczylem naprawe skrzyni wcale nie tanie rozwiazanie czesci ok 950 zl +naprawa ok 600
1 zecz to wadliwe widelki ktore prawdopodomnie mimo ze sa wymienione to po czasie stanie sie to samo pozatym synchronizator,kolo synchronizatora ,pierscien sprezyny synch., pierscien synch, klin synch i widelki ktore maj wade i wycieraja sie przez co uszakadza sie reszta :)jak by jakies pyt to mam foto tych zeczy itd

tomi_lee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomi_lee » pn maja 16, 2005 6:58 pm

:)2 gratuluję udanej naprawy, mnie już nic nie martwi, na stanie pozostał mi tylko maluch :)

Awatar użytkownika
kgb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kgb » pn maja 16, 2005 9:04 pm

......sprzedałes rocste?? mnie tydzien temu honde buchneli dlatego rocste przyspieszylem w naprawie

tomi_lee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomi_lee » pn maja 16, 2005 9:46 pm

Tak, Rocsta poszła do ludzi. :)2

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » pt lut 03, 2006 8:02 pm

kgb pisze:niestety nie pasuje od Kii Sephii II ktos kit pocisnol ,skrzynie mam rozebrana i czesci sa strasznie nie typowe tylko serwis z tego co wiem ale i oni nie maja pojecia w jakim czasie moga to miec na stanie paranoja jednym slowem .... co do synchronizatora to najmniejszy problem bo idzie dobrac od mazdy ale przesowka i widełki to juz calkowicie inna bajka
Stary post, synchronizator sam w serwiscie od shumy II ( nie sephia) dobieralem. pozdrawiam :wink:
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”