Witam
Niestety wtryski benzynowe są tak zapchane że w ostatnim czasie auto cały czas odpalane było na gazie. Dzisiaj ruszając z miejsca auto mocno strzeliło słychać było tak że ludzie z domów powychodzili i auto zgasło po czym już nie odpaliło. Miałem kiedyś podobną sytuację i auto po ok godzinie odpaliło normalnie i jechało ale dzisiaj już nie. Co może być przyczyną? nie mam gazu sekwencyjnego.
Kia na gaz problem
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Kia na gaz problem
Może zdmuchnęło ten śmieszny listek w przepływce, może wywaliło gdzieś wężyk od podciśnienia hmmm..... na początek pod kompa ją..... tak mi się wydaje 

Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Rozdupcyło dolot lub/i przepływke .... prześwietl szczelnosc dolotu od głowicy az po przepływomierz, obejrzyj przepływke w srodku , może mieć pewne....braki po wystrzale 

Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny
###
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny

Chłopaki maja racje sprawdz wszystkie doloty powietrza, przepływomierz.Miałem kiedys podobny problem w swojej pierwszej kile,tylko u mnie wypinal sie taki czarny przewod pod silniczkiem krowkowym i gasła.Jak podpiołem to znów działało. Wtryski miałem tak zawalone ze działa na 2 garach(prosty sposób albo naprawa ultra dzwiekami albo kupno nowych). Ja miałem jeszcze problem z bakiem benzyne mialem koloru miedzianego!? Jakim cudem nikt nie wiedział!? Wk..wiony rozebrałem ten zbiornik a tu zonk zbiornik paliwa mi zardzewiał w srodku!! Przez co zapchał ma wtryski a zaznaczam ze czysciłem cały uklad paliwowy na jakiejs maszynie co sie ja podłacza i ona czysci.Także kolego sprawdz wszystko dokładnie i powoli.Daj znac co i jak.