Kia Sportage - automatyczna skrzynia biegów

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

biskuprai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Kia Sportage - automatyczna skrzynia biegów

Post autor: biskuprai » śr sty 08, 2014 10:01 pm

Planuje zakup Kia Sportage 2000-2002 rok, benzynka (może z gazem). Kolejną ważną sprawą jest to, że bardzo zależy mi na automatycznej skrzyni biegów. Auta w tygodniu będzie używała żona (głównie po mieści), ja planuje zabawę w terenie co jakiś czas w weekendy (50/50). Dlatego sądzę, że automat będzie dobrym (wygodnym) rozwiązaniem. Problem w tym, że w ogóle nie widzę ogłoszeń Kia sportage 5D skrzynia automat. Znalazłem kilka ogłoszeń za granicą, ale nie wiem czy one tak wychodziły z fabryki, czy to jakieś samoróbki (te 5D).

Czy ktoś z Was ma automata w 5D, ewentualnie 3D i jak to się w ogóle zachowuje na czarnym i w terenie?

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Re: Kia Sportage - automatyczna skrzynia biegów

Post autor: seba4x4 » czw sty 09, 2014 6:04 am

Wychodziły Kijanki w automacie w każdej budzie. Jeśli mowa o automacie w Kia, to niewiele powiem, natomiast miałem okazję przez 3 lata używać Vitarę z automatem do pracy w lesie - byłem bardzo zadowolony. W wypadku ostrej zabawy 4x4 należy pamiętać, że woda w tej skrzyni czyni spustoszenie ;) Oczywiście automaty z tamtych lat zwiększają trochę spalanie w stosunku do skrzyń manualnych. Nie ukrywam, że planuję powrót do automatu w kolejnej terenówce do pracy ;)
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

WOTEK TYRRAN

Re: Kia Sportage - automatyczna skrzynia biegów

Post autor: WOTEK TYRRAN » sob sty 11, 2014 12:32 am

witam , mam wlasnie takiego rodzynka 2.0 benz z lpg automatem i klima model 2000r - szukalem ponad 6 miesiecy ale sie oplacilo, auto nie zajechane , automat japonski - chodzi jak zegarek i przebieg auta - 112 tys km. Sluzy mi dzielnie 3 lata ale czas sie rozstac bo uzbieralem na cos z wiekszym silnikiem i automatem GM albo inny chevy. jestem na etapie sprzedazy kijanki , jeszcze jej nie oglaszalem ale lada dzien , jesli jestes chetny to pisz wgradowski@op.pl lub 602 777 964 . cena to tyle ile w nia zainwestowalem albo zaplacilem za auto - wychodzi po rowno ale jest obrobiona i przygotowana na dlugo do przodu. Pozdrawiam serdecznie..............
KANGOO 1,6 4X4 prawie TERENOWE
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”