zdjęcia, filmiki

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Bakosz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: zdjęcia, filmiki

Post autor: Bakosz » śr lis 04, 2009 4:26 pm

o to mój nowy nabytek, jak narazie jestem zadowolony, tylko udało mi się już przebić zbiornik paliwa, i aktualnie go szukam :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"I tylko drzewa jak świat, światem, ślą ukłony tym co pod wiatr"

narcyzg1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: narcyzg1 » czw lis 12, 2009 1:02 am

Kolejne ciekawe zdjęcia - hmm chyba już wiem do czego będę dążył w przeróbkach mojego wehikułu :D
http://www.kia-4x4.pl/n/galerie/users/2 ... geSpec.htm
KIA Sportage 2.0 + LPG

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » czw lis 12, 2009 5:44 pm

Awatar użytkownika
Armon

Post autor: Armon » pt lis 13, 2009 6:02 pm

może się czepiam ... ale co to za opony
:)21 rozumiem, że nie chcesz spłaszczyć w garażu "ślicznotek", ale skoro żółw się już rusz to może już czas na buty do lasu 8)
pustynna jaszczurka :)21
BFG AT 31", lift 2", bodylift 2"
Suza GV 2.7 po czarnym

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pt lis 13, 2009 9:33 pm

Jak to jakie?
Letko przechodzone łysawe ateki BFG
:)21
Innych oficjalnie nie ma

Awatar użytkownika
Armon

Post autor: Armon » pt lis 13, 2009 11:05 pm

oficjalnie :roll:
czyżby tajne zbrojenia pod bokiem kolegów ??

jak się impreza udała ?
Suza GV 2.7 po czarnym

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » sob lis 14, 2009 12:10 am

Nie... Nie przed kolegami... Przed Żoną :)21
Plan jest niezmienny - założyć KL71 31x10,5x15

A impreza była niezła. Tereny - jak wiesz mamy fajne. W tym roku była zupełnie nowa trasa - miejscami dość wymagająca od samochodu i załogi. No i tradycyjnie - 30 pieczątek, dwie czasówki, trial i jedna wredna próba za którą można było nieźle przypunktować. Wszyscy poradzili sobie lepiej lub gorzej - trial był wredny, niektóre pieczątki także.
Szczytem wszystkiego był gaz w locie koszącym na wysokości metra :)21

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » ndz gru 20, 2009 9:54 pm

to ja tez pochwale sie moim brudasem...
jak na razie pełna seria ale zmiany w przygotowaniu 8)

Obrazek

Obrazek
Wdupiemamto 4x4 Team
Disco 300 zielony taki...
www.momitransport.pl

Awatar użytkownika
diesel2007

Post autor: diesel2007 » wt sty 19, 2010 11:03 pm

Dzisiaj pod Częstochowskim M1 znalazłem taki oto ciekawy okaz. Od razu przykuł moją uwagę. Myślę, że jego właściciel może odwiedza to forum skoro bawi się takim samochodem. A może nawet Bombelnik go zna bo brał chyba udział w jakiś imprezach w okolicach.

http://www.youtube.com/watch?v=2nACrW73I5g

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » wt sty 19, 2010 11:07 pm

no niezły... tylko właściwie chyba nie da sie tym jezdzic po asfalcie...
Wdupiemamto 4x4 Team
www.momitransport.pl

Awatar użytkownika
diesel2007

Post autor: diesel2007 » śr sty 20, 2010 12:09 am

No nie wiem jak sie tym jezdzi ale pewnie sie goruje ponad wszystkimi :D Ciekaw jestem jaki tam mial silnik. No i ogolnie jak to sie zachowuje na drodze.

Awatar użytkownika
Armon

Post autor: Armon » śr sty 20, 2010 9:45 am

jeździ się tym jak .... Unimogiem, bo cały dół pochodzi z wersji bodaj 404
ciężko się tym zakopać ale jak już to bez wyciągarki mechanicznej albo drugiego Unimoga to ani rusz :)21
Suza GV 2.7 po czarnym

Bombelnik
Kontaktowanie:

Post autor: Bombelnik » śr sty 20, 2010 2:46 pm

Hahaha no to widze ze w podobnym czasie bylismy pod M1 bo rownierz widzialem tegoz to unochoda ;P
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]

Awatar użytkownika
diesel2007

Post autor: diesel2007 » czw sty 21, 2010 12:17 am

Jak podjechalem pod M1 to nic nie bylo pozniej podchodze do swej kily a tutaj takie ustrojstwo stoi przedemna :lol: Wiec musialem udokumentowac i pokazac na forum :D

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » śr lut 10, 2010 9:24 pm

krótkie spotkanie robocze z kolegą Awful

po lewej benzyna po prawej diesel

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z innej beczki...
jeden z moich kochanych wozów niestety został sprzedany... i
no ale budowa domu mnie zżera

Obrazek
Wdupiemamto 4x4 Team
www.momitransport.pl

panonia123
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: panonia123 » pn lut 15, 2010 6:22 pm

Witam,
pozwolę sobie zaprezentować swoją kijankę sportage 2.0 16V z 1996r w zimowym plenerze. Śniegu jak widać na zdjęciach dość sporo, ale dała sobie rade troszkę do przodu troszkę do tyłu ale jechała.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A na tym zdjęciu podstawowy pasażer ;) na szczęście nie był potrzebny ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » pn lut 15, 2010 7:52 pm

no fajnie...
i niezłą masz ręke pudziana na osłonie koła :wink:
Wdupiemamto 4x4 Team
www.momitransport.pl

Awatar użytkownika
diesel2007

Post autor: diesel2007 » pn lut 15, 2010 9:34 pm

Ja kiedys swoja kile w sniegu na ramie powiesilem. I musialem pomoc wezwac ;] Ledwie mnie traktorem wyciagneli ;]

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pn lut 15, 2010 10:05 pm

E tam :)21
Twardym trzeba być. Trzykrotnie wygrzebywałem kijankę z konkretnej zaspy... Ostatnim razem odbywało się to prawie gołymi ręcami, bo szpadel w garażu został :)21

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » pn lut 15, 2010 10:10 pm

ostatnio w sobote wisiałem 4 kołami w powietrzu... zawracac mi sie chciało w nieodpowiednim miejscu...

pół godziny łopatowania i wyszła :lol:
Wdupiemamto 4x4 Team
www.momitransport.pl

Bakosz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bakosz » wt lut 16, 2010 12:13 am

Skromnie się chwaląc, mi się udało powiesić autko na mostach w tą sobotę, dwa szpadle i cztery ręce szybko wygrzebały Asie z potrzasku :P

Zdjęciem na którym już jasność zbliżała się ku końcowi tak jak i jazda :)14
Obrazek
"I tylko drzewa jak świat, światem, ślą ukłony tym co pod wiatr"

Awatar użytkownika
diesel2007

Post autor: diesel2007 » wt lut 16, 2010 3:06 pm

Nie było szans zeby ja odkopac ;] było ciemno i zimno a kila wisiala w powietrzu. A nieg jakos tak zbity ze ciezko by sie w nim grzebalo. A ze niedaleko domu bylem to wezwalem pomoc 8)

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » wt lut 16, 2010 4:38 pm

Pisałem kiedyś o tym na forum...
Zdarzyło mi się pracowac nie tak dawno temu w państwowej firmie świadczącej między innymi usługi geodezyjne na rzecz Lasów Państwowych. Momentami fajna to fucha była, bo na legalu mogłem sobie wjechać tam gdzie normalnie wjazd samochodem i to jeszcze terenowym był dla zwykłych śmiertelników zakazany pod groźbą mandatu i generalnie odpowiedzialności karnej. Oczywiście z okazji korzystałem, spotkania z leśnymi kończyły się zwykle w przyjaznej atmosferze. Wiadomo - taka praca, a geodeta nie będzie na własnych nogach ze sprzętem na plecach zapierdalał przez las jak nie musi.
No i właśnie któregoś dnia roboczego podczas zimy, która ostatnim podrygiem wzięła i podstępnie zaskoczyła ludzkość na przełomie lutego i marca w ramach relaksu pojechałem sobie kijanką w celu sprawdzenia co też rośnie w jednym pododdziale pośrodku głębokiej dupy położonej na gruntach pobliskiego nadleśnictwa Drewnica... Wybrałem się tam tak jak wyszedłem z domu - w giepsa wbiłem se tylko współrzędne środka pododdziału, w szkicownik (przydał się) włożyłem mapę z tym wydzieleniem i zadowolony pojechałem. A ponieważ późno było - rano musiałem odwalić trochę kameralki, to zaplanowałem sobie sprawdzenie tylko tego jednego wydzielenia. No i wszystko pięknie - po różnych kombinacjach polegających na omijaniu szlabanów zamontowanych w oddziałówkach i dołów pokopanych zaraz za nimi dojechałem w okolice owej glębokiej dupy... i jeżdżę w te i wewte jak ten nie powiem co zasypanymi kompletnie oddziałówkami - niestety GPS pokazuje, że to zbliżam to oddalam sie do celu. Kurna - a do celu mam 400 metrów... Przecież nie będę z buta szedł :)21 W końcu wypatrzyłem nawet nie dróżkę - ścieżkę bardziej we właściwym kierunku - więc śmiało wbijam tam kijanką. Ku mojemu rozczarowaniu i zniesmaczeniu ściezynka owa skończyła się jakieś 200 metrów dalej... Nic to - wygramoliłem się z kijanki, z giepsem w jednej a z mapą w drugiej łapie per pedes oddelegowałem się do będącego przedmiotem mojego zainteresowania wydzielenia... Po drodze spłoszyłem jakiegoś zwierzaka - sądząc po hałasie jaki uczynił - dość dużego. Na szczęście zwierzak wystraszył się bardziej :)21 Poszedłem, zobaczyłem co miałem zobaczyć, zrobiłem se konotatkę na mapie i zadowolony udałem się do kijanki celem powrotu do cywilizacji. Czas był ku temu najwyższy, bo jakoś się ściemniało, ja byłem - jak to rzekłem na początku - w dupie głębokiej, a poza tym chłód też zaczął dokuczać (pewnie gdybym założył jak zwykle kalesony to pewnie byłoby inaczej :)21 ). No i podchodzę tak do tej kijanki i ze zdziwieniem konstatuję, że niska jakaś taka jest :)21 Co jest [cenzura]? :o Się okazało, że dopóki jechałem to kijanka poruszała się po w miarę ubitym śniegu zalegającym jako druga warstwa w pokładzie. Podczas mojej nieobecności - wzięła się i zapadła :-? Próba ruszenia zakończyła się tym, że wszystkie kółka kijanki zakręciły się z lekkością i wdziękiem Grzegorza Filipowskiego wykonującego potrójnego tulupa z poczwórnym akslem (czy jak to tam zwali). Klęknąłem na jedno kolano celem zerknięcia kijance pod podbrzusze... wot żyźń sobacza - jak to mawiają towarzysze bracia Moskale - wiszę na ramie, pomocy znikąd, na szczęście mam niezawodny szpadel marki mercedes, którym się zaraz podkopię i jakoś wylezę... Po otwarciu bagażnika dowiedziałem się, że owszem - szpadel mam, ale w garażu gdzie został oparty niedbale o ścianę... równie dobrze mógłby być na Marsie lub zylion kilometrów dalej.
I teraz tak: komórkę mam, ale nie znam nikogo któ mógłby mi pomóc. Giepsa mam, więc w razie czego trafię z powrotem - więc może sprowadzę ciągnik. Tylko skąd ja [cenzura] wezmę ciągnik jak do najbliższej chałupy jest hektar i wcale nie ma gwarancji, że właściciel będzie takowy ciągnik posiadał. Z całego szpeja offrołdowego na pace miałem tylko maczetę... No dobra - trzeba kombinować :)21 Szkicownika od biedy można użyc w charakterze łopatki - co też niezwłocznie uczyniłem. Chwilę potem miałem w garści fragmenty połamanej przekładki :)21 Jednak na saperkę toto się nie nadaje :)21 W końcu jakoś używając na przemian górnych i dolnych kończyn udało mi się dokopać do gruntu celem podsadzenia pod ramę podnośnika - nie jakiegoś tam hajlifta, ale zwykłego seryjnego podnośnika na śrubę, więc operowanie nim na czas - w konfrontacji z zapadającym zmrokiem wycisnęło mi dosłownie siódme poty :)11 Acha - czołówki też nie miałem, więc stąd mój pośpiech. Jedna strona auta w górze - pod koła wrzucam gałęzie wyciągnięte spod śniegu - cokolwiek byle więcej. Druga strona - powtórka z rozrywki... Auto stoi na twardym więc trzeba się jeszcze jakoś wycapirgać do tyłu - na szczęście było to łatwiejsze niż mi się zdawało. Z lasu wyjechałem juz po zmroku, bo musiałem oczywiście ominąć pułapki i ograniczenia zastawione przez leśnych ludzi :)21

Epilog był następujący:
- szpadel marki mercedes dostał stały meldunek w bagażniku;
- kilka dni później z lektury forum dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak tirfor... :oops:
- kilka dni przed przelomowym dla mnie odkryciem tirfora a przed nakazem meldunkowym dla szpadla marki mercedes dostałem od mojego szefa klucz do rozkręcania szlabanów :)21
- do szkicownika zrobiłem sobie przekładkę z blachy ocynkowanej grubości 0,7mm
- w domu dowiedziałem się, że dżinsy mi farbują :)21

rakso70
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: rakso70 » śr lut 24, 2010 10:29 pm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”