blaszki od hamulców przednich kia sportage
Moderator: Marcin-Kraków
blaszki od hamulców przednich kia sportage
Witam
Chciałem się zapytać gdzie takowe blaszki trzymające klocki mogę dostać i czy wogóle jest to możliwe? jeśli nie to co można zrobić aby klocki nie "hałasowały" podczas jazdy?
pozdrawiam
cakluk
Chciałem się zapytać gdzie takowe blaszki trzymające klocki mogę dostać i czy wogóle jest to możliwe? jeśli nie to co można zrobić aby klocki nie "hałasowały" podczas jazdy?
pozdrawiam
cakluk
Re: blaszki od hamulców przednich kia sportage
Witam
To nie jest to, ale dziękuję bardzo bowiem w intercarsie znalazłem te blaszki za 75 zł 8 szt. Trochę drogo zwłaszcza, że potrzebuję tylko 4 natomiast pozostałe 4 zawsze mogę odsprzedać na allegro. pozdrawiam i dziękuję cakluk
To nie jest to, ale dziękuję bardzo bowiem w intercarsie znalazłem te blaszki za 75 zł 8 szt. Trochę drogo zwłaszcza, że potrzebuję tylko 4 natomiast pozostałe 4 zawsze mogę odsprzedać na allegro. pozdrawiam i dziękuję cakluk
No to bardzo ładnie. Jak chcesz taniej to spisz sobie numer części i podzwoń po sklepach w okolicy. W sklepie jest taniej niż w hurtowni. 

Tak zrobię ! Dodatkowo już znalazłem na necie kmpl. za 35zł jakieś quick brake i spiszę sobie ten nr. i popytam, z tego co zauważyłem rzeczywiście często jest tak, że nie opłaca się zamawiać jakiś drobnostek z neta bo na miejscu kupi się za taką samą bądź bardzo zbliżoną cenę. pozdrawiam
Witam ponownie
Kurcze nie wiem co jest grane wymieniłem 4 blaszki w lewej stronie gdzie wydobywały się dźwięki i dalej w sumie jest to samo no może trochę ciszej. I teraz pytanie czy owe dźwięki znikną gdy klocki się trochę zużyją ? bądź co zrobić żeby to tak nie hałasowało?
Panie Leonie_Zet może Pan ma jakieś wskazówki ?
pozdrawiam cakluk
Kurcze nie wiem co jest grane wymieniłem 4 blaszki w lewej stronie gdzie wydobywały się dźwięki i dalej w sumie jest to samo no może trochę ciszej. I teraz pytanie czy owe dźwięki znikną gdy klocki się trochę zużyją ? bądź co zrobić żeby to tak nie hałasowało?
Panie Leonie_Zet może Pan ma jakieś wskazówki ?
pozdrawiam cakluk
Jeśli długo jeździłes bez blaszek to jest prawdopodobieństwo że luz powstał również nie tylko na klockach ale i po drugiej stronie w miejscu gdzie klocki wykonują swoją pracę. Kiedyś dorobiłem sobie blaszki z puszki po piwie czy po spray'u i na jakiś czas zrobiło się ciszej.
sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
Ile blaszek na zacisk powinno być ? W mojej znalazłem tylko trzy na jednym zacisku i trzy na drugim.
KIA Sportage 2.0 4WD 2000 r 128KM
Hej, wrzuć foto takiej blaszki i podałbyś nr katalogowy i ile blaszek wchodzi na jedno koło?
Daihatsu Terios I
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Jeśli masz jedynkę to tam jest jedna płaska druciana sprężynka pod klockami. Dwójka ma inne hamulce i prawdę mówiąc nie znam tego rozwiązania.
Jedynkę mam tzn kia sportage I
ale wrzuciłbyś jakies foto bo ja nawet nie wiem jak to nazwać, żeby to wyszukać
ale wrzuciłbyś jakies foto bo ja nawet nie wiem jak to nazwać, żeby to wyszukać
Daihatsu Terios I