kierunkowskaz kia

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

darekm86
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

kierunkowskaz kia

Post autor: darekm86 » pn paź 24, 2016 8:39 pm

witam wszystkich,

mam w mojej kijance (Sportage 1995r, benzyna 2.0 8v ) problem z lewym kierunkowskazem
gdyż zamiast mrugać świeci stale(czasami raz, czy dwa razy mrugnie normalnie a potem świeci). Po włączeniu awaryjnych mruga ale nie równocześnie z prawym lecz jakby z inną częstotliwością.
Po wyjęciu jednej żarówki,obojętnie z przodu czy z tyły kierunkowskaz mruga tyle że szybciej. Jak wyciągnę tą małą z boku nic się nie zmienia i świeci stale.
Żarówki z przodu i tyłu mam jednakowe - 21w. Wyłącznik przy kierownicy jest raczej dobry, gdyż rozpiąłem kostkę przy nim i zwarłem na krótko - prawy mrugał, lewy świecił stale. Styki przerywacza i żarówek nieprzypalone, niezaśniedziałe.Kontrolki na tablicy działają.

Jak by ktoś miał jakieś sugestie jak to naprawić ewentualnie gdzie dostać przerywacz(może on jest winnny)to bardzo proszę pisać

Awatar użytkownika
wojteusz

Re: kierunkowskaz kia

Post autor: wojteusz » pt lis 04, 2016 10:00 pm

Przerywacz - szary duży obok trzech czarnych przekaźników pod kierownicą spróbuj wymienić. Dostępny w popularnym serwisie aukcyjnym.
Nie ważne czym lecz gdzie i z kim!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”