lampka pod obrotomierzem
Moderator: Marcin-Kraków
lampka pod obrotomierzem
Miga mi jak wyję kluczyk a jak włożę i jadę świeci sie na czerwono...co to jest??Imobilajzer???
Dawny posiadacz Kia Sportage...kiepskiego egzemplarza 

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Wygląda na to, ze jest to lampka od immobilisera. Miga jak immo jest uzbrojony, gaśnie po rozbrojeniu. Podczas jazdy jest wygaszona. Tak przynajmniej ja mam...
edit... Lampka gaśnie po odpaleniu silnika
edit... Lampka gaśnie po odpaleniu silnika
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 8:32 pm przez leon zet, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurde odpala wszytsko ok...nie wiem o co chodzi. Kluczyk taki sam jak do drzwi z dwoch stron i do stacyjki. Jedyne co nie moge otworzyc bagaznika kluczykiem.. a no wlasnie jak tam jest. Odblokowuje tylko ta wajchal pry fuel otwieram kolo przyciskam i to wszystko? Czy tez powinno to sie na kluczyk zamykac??artkozi pisze:Słonik pisze:Kurcze u mnie miga jak nie ma kluczyka a jak wsadze i odpale to swieci sie na czerwono caly czas podczas jazdy dziwne(
Stary ... to Ty może cały czas w miejscu stoisz ?
Dawny posiadacz Kia Sportage...kiepskiego egzemplarza 

Słonik pisze:Kurde odpala wszytsko ok...nie wiem o co chodzi. Kluczyk taki sam jak do drzwi z dwoch stron i do stacyjki. Jedyne co nie moge otworzyc bagaznika kluczykiem.. a no wlasnie jak tam jest. Odblokowuje tylko ta wajchal pry fuel otwieram kolo przyciskam i to wszystko? Czy tez powinno to sie na kluczyk zamykac??artkozi pisze:Słonik pisze:Kurcze u mnie miga jak nie ma kluczyka a jak wsadze i odpale to swieci sie na czerwono caly czas podczas jazdy dziwne(
Stary ... to Ty może cały czas w miejscu stoisz ?
Miałem taki przypadek kiedy płynu w chłodni zaczęło brakować , lampka w trakcie jazdy nawalala , a temperaturka rosła.
Nie wiem , how old Twoja kiłka , ale u mnie otwieranie koła i klapy od wewnątrz już dawno nie funkcjonuje. Otwieram kluczykiem i spox. Ale to chyba zależy od rocznika.
Im GORZEJ tym LEPIEJ
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
@Armon
Ty masz chyba troszeczkę inaczej to rozwiązane. Na pewno masz inaksze położenie zamka tylnych drzwi. Nie wiem czy w nowszych kijankach jest możliwość odblokowania koła z zewnątrz - w instrukcji widziałem taki obrazek, że podobno można. Na pewno masz taki dynks po przekręceniu którego wysięgnik koła pozostaje w pozycji otwartej zablokowanej. W naszym przypadku trzeba uzywać specjalnego bolca
Ty masz chyba troszeczkę inaczej to rozwiązane. Na pewno masz inaksze położenie zamka tylnych drzwi. Nie wiem czy w nowszych kijankach jest możliwość odblokowania koła z zewnątrz - w instrukcji widziałem taki obrazek, że podobno można. Na pewno masz taki dynks po przekręceniu którego wysięgnik koła pozostaje w pozycji otwartej zablokowanej. W naszym przypadku trzeba uzywać specjalnego bolca
Słonik pisze:Ale gdzie odblokowujesz te koło zapasowe?? Czy tez wajcha odblokowujesz a klape kluczykiem czy jak? Moj rocznik to 1997
Moja kiłka to 98 , a koło odblokowuje się fatalnym wynalazkiem tuz pod jego dolną krawędzią. Wewnątrz to ustroistwo jest tam gdzie otwieracz do paliwa. Klapę otwieram z zamka , jak a trabancie

Im GORZEJ tym LEPIEJ