lampka pod obrotomierzem

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Słonik

lampka pod obrotomierzem

Post autor: Słonik » ndz lut 19, 2006 6:45 pm

Miga mi jak wyję kluczyk a jak włożę i jadę świeci sie na czerwono...co to jest??Imobilajzer???
Dawny posiadacz Kia Sportage...kiepskiego egzemplarza ;-)

Awatar użytkownika
MuMiNkI

Post autor: MuMiNkI » pn lut 20, 2006 7:37 am

Przyłączam się do pytania, do czego jest ta lampka i co ona oznacza. ?? U mnie, jeśli miga po włożeniu kluczyka to gabloty nie zapalę. :)21

Awatar użytkownika
wojteusz

Post autor: wojteusz » pn lut 20, 2006 9:20 am

To lampka do immo ( czerwona dioda), w nowszych jest przeniesiona na prawą stronę w rejon pozostałych kontrolek i jest juz pomarańczowa.
Nie ważne czym lecz gdzie i z kim!

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pn lut 20, 2006 9:44 am

Wygląda na to, ze jest to lampka od immobilisera. Miga jak immo jest uzbrojony, gaśnie po rozbrojeniu. Podczas jazdy jest wygaszona. Tak przynajmniej ja mam...

edit... Lampka gaśnie po odpaleniu silnika
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 8:32 pm przez leon zet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MuMiNkI

Post autor: MuMiNkI » pn lut 20, 2006 10:04 am

No i wszystko jasne :D

Słonik

Post autor: Słonik » pn lut 20, 2006 7:57 pm

Kurcze u mnie miga jak nie ma kluczyka a jak wsadze i odpale to swieci sie na czerwono caly czas podczas jazdy dziwne :((

Awatar użytkownika
artkozi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artkozi » pn lut 20, 2006 10:18 pm

Słonik pisze:Kurcze u mnie miga jak nie ma kluczyka a jak wsadze i odpale to swieci sie na czerwono caly czas podczas jazdy dziwne :((

Stary ... to Ty może cały czas w miejscu stoisz ? :)21
Im GORZEJ tym LEPIEJ

Słonik

Post autor: Słonik » pn lut 20, 2006 10:20 pm

artkozi pisze:
Słonik pisze:Kurcze u mnie miga jak nie ma kluczyka a jak wsadze i odpale to swieci sie na czerwono caly czas podczas jazdy dziwne :((

Kurde odpala wszytsko ok...nie wiem o co chodzi. Kluczyk taki sam jak do drzwi z dwoch stron i do stacyjki. Jedyne co nie moge otworzyc bagaznika kluczykiem.. a no wlasnie jak tam jest. Odblokowuje tylko ta wajchal pry fuel otwieram kolo przyciskam i to wszystko? Czy tez powinno to sie na kluczyk zamykac??

Awatar użytkownika
artkozi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artkozi » pn lut 20, 2006 10:52 pm

Słonik pisze:
artkozi pisze:

Kurde odpala wszytsko ok...nie wiem o co chodzi. Kluczyk taki sam jak do drzwi z dwoch stron i do stacyjki. Jedyne co nie moge otworzyc bagaznika kluczykiem.. a no wlasnie jak tam jest. Odblokowuje tylko ta wajchal pry fuel otwieram kolo przyciskam i to wszystko? Czy tez powinno to sie na kluczyk zamykac??

Miałem taki przypadek kiedy płynu w chłodni zaczęło brakować , lampka w trakcie jazdy nawalala , a temperaturka rosła.

Nie wiem , how old Twoja kiłka , ale u mnie otwieranie koła i klapy od wewnątrz już dawno nie funkcjonuje. Otwieram kluczykiem i spox. Ale to chyba zależy od rocznika.
Im GORZEJ tym LEPIEJ

Słonik

Post autor: Słonik » pn lut 20, 2006 10:55 pm

Ale gdzie odblokowujesz te koło zapasowe?? Czy tez wajcha odblokowujesz a klape kluczykiem czy jak? Moj rocznik to 1997

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pn lut 20, 2006 11:16 pm

@Armon
Ty masz chyba troszeczkę inaczej to rozwiązane. Na pewno masz inaksze położenie zamka tylnych drzwi. Nie wiem czy w nowszych kijankach jest możliwość odblokowania koła z zewnątrz - w instrukcji widziałem taki obrazek, że podobno można. Na pewno masz taki dynks po przekręceniu którego wysięgnik koła pozostaje w pozycji otwartej zablokowanej. W naszym przypadku trzeba uzywać specjalnego bolca

Słonik

Post autor: Słonik » wt lut 21, 2006 8:47 pm

Probowalem drugim kluczykiem i tez nie gasnie, mialem nadzieje, ze jeden to moze serwisowy czy cuś :roll: Tajemnica palacej sie lampki moze rozwiąże się przy montażu alarmu kiedyś tam i naprawy centralmego...

Awatar użytkownika
artkozi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artkozi » wt lut 21, 2006 10:35 pm

Słonik pisze:Ale gdzie odblokowujesz te koło zapasowe?? Czy tez wajcha odblokowujesz a klape kluczykiem czy jak? Moj rocznik to 1997

Moja kiłka to 98 , a koło odblokowuje się fatalnym wynalazkiem tuz pod jego dolną krawędzią. Wewnątrz to ustroistwo jest tam gdzie otwieracz do paliwa. Klapę otwieram z zamka , jak a trabancie :D
Im GORZEJ tym LEPIEJ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”