Dziwnie jezdzi SPORTAGE rzuca na boki.

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Waldemar

Dziwnie jezdzi SPORTAGE rzuca na boki.

Post autor: Waldemar » ndz maja 07, 2006 6:27 pm

Witam mam kijanke SPOSTAGE ma ona przejechane 60.000 km. po niemieckich drogach. Zawieszenie generalnie w pieknym stanie lecz. Jada kiedys po dziurawej drodze i kiedy robilem lekki skret bo chciale wyminac dziura jakos tak sie dziwnie zachwiala, jakbym stracil nad nia kontrole.... i chciala sie przewrocic lecz to bylo na prostej drodze i maly skret!!
Niewiem co jest wyglada mial ktos kiedys cos podobnego...?? Moze malo powietrza w kolach bo moze super twarde nie sa ale flaki taz nie!!
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.

Awatar użytkownika
sergio

Post autor: sergio » ndz maja 07, 2006 7:15 pm

Hi Waldi jeśli jechałeś dość szybko to jest to normalne... Samochód ciężki, dość długi a zawiasy zbyt niestety miękkie. Tak samo potrafi zachować się Kia Retona i Suzuki Grand Vitara. Jeśli jechałeś wolno to niech Bóg ma Cię w opiece :D
Samurai 1.9 d '03
Jimny 1.3 '05 Obrazek

Awatar użytkownika
Waldemar

Post autor: Waldemar » ndz maja 07, 2006 8:04 pm

No wiesz byl to teren zabudowany jechalem ok 70 km/h :-D. Tylko troche dziwne zachowanie bo na trasie to cisne 120km/h i sie czuje bezpiecznie a na drodze dziurawej (strasznie dziurawej) to sie stalo i az sie na plecach spociłem!! Busami ganiałem i duzymi wysokimi i nigdy mnie to nie spotkało!!
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz maja 07, 2006 8:58 pm

Pamiętam, że jak tylko kupiłem moją kijankę to mnie też jej zachowanie w podobnej sytuacji zaskoczyło. Nie bardzo wiedziałem gdzie leży przyczyna - wydawało mi się, że charakterystyka wspomagania coś nie teges... A potem przywykłem :wink:

Awatar użytkownika
artkozi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artkozi » śr maja 10, 2006 11:02 am

Leon ma rację.
Przywyknij i nie staraj się za dużo kombinować , bo żółci inżynierowie wymyślili to tak , że już nikt - nic więcej - w tym temacie sp... nie może.
Im GORZEJ tym LEPIEJ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”