Intergacja
Moderator: Marcin-Kraków
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Intergacja
Przy okazji padniętego łożyska w mojej kijance i poszukiwaniu części pogadaliśmy sobie dzisiaj z @radzielem. O częściach i nie tylko
Do rzeczy jednak:
- jest chęć - chcemy zorganizować spotkanie użytkowników Kijanek i Asiek
- jest miejsce - niedaleko Łomży nad Narwią.
I teraz konkretne pytanie a właściwie dwa:
- kto się pisze?
- kiedy? Długi majowy łykend? Jakieś inne propozycje?
Do rzeczy jednak:
- jest chęć - chcemy zorganizować spotkanie użytkowników Kijanek i Asiek
- jest miejsce - niedaleko Łomży nad Narwią.
I teraz konkretne pytanie a właściwie dwa:
- kto się pisze?
- kiedy? Długi majowy łykend? Jakieś inne propozycje?
Zgodnie z obietnicą szerszy opis.
Baza: wieś Pniewo położona w Dolinie Narwi, w odległości około 12 km od Łomży. Dojazd drogą Nr 8 Warszawa - Białystok, następnie w Zambrowie w lewo na drogę nr 63 Zambrów - Łomża i nie dojeżdżając do Łomży skręt w prawo na drogę nr 679 Łomża - Mężenin, nadepnie przejeżdżany około 7 km i skręt w lewo do wsi Pniewo.
Położenie: Dolina Narwi, dużo terenów leśnych, rzeka Narew i Gać, w Siemieniu możemy obserwować najpiękniejsze meandry Narwi, w Pniewie rezerwat „Wielki Dział” – do dawnej bazy partyzanckiej AK z czasów II Wojny , w miejscowości Nowogród - Skansen Kurpiowski, w Drozdowie Muzeum Przyrody.
Działka: teren prywatny, około 1, 1 ha, zagospodarowany - mały domek letniskowy, woda (zimna), prąd, WC (typu DIXI) miejsce na ognisko i grila, kawałek stodoły - spokojnie zmieści się 10 maszyn i jeszcze będzie gdzie rozłożyć namioty, w odległości 100 m co najmniej dwa sklepy.
Nie gwarantuję, że "pourywacie mosty" ale gwarantuję miejsce na spotkanie, trochę jazdy i zwiedzania oraz swoją osobę do dyspozycji.
Serdecznie zapraszam
P.S. Chciałem zamieścić foto ale niestety nie umiem tego zrobić, moge natomiast wysłać zainteresowanym.
Baza: wieś Pniewo położona w Dolinie Narwi, w odległości około 12 km od Łomży. Dojazd drogą Nr 8 Warszawa - Białystok, następnie w Zambrowie w lewo na drogę nr 63 Zambrów - Łomża i nie dojeżdżając do Łomży skręt w prawo na drogę nr 679 Łomża - Mężenin, nadepnie przejeżdżany około 7 km i skręt w lewo do wsi Pniewo.
Położenie: Dolina Narwi, dużo terenów leśnych, rzeka Narew i Gać, w Siemieniu możemy obserwować najpiękniejsze meandry Narwi, w Pniewie rezerwat „Wielki Dział” – do dawnej bazy partyzanckiej AK z czasów II Wojny , w miejscowości Nowogród - Skansen Kurpiowski, w Drozdowie Muzeum Przyrody.
Działka: teren prywatny, około 1, 1 ha, zagospodarowany - mały domek letniskowy, woda (zimna), prąd, WC (typu DIXI) miejsce na ognisko i grila, kawałek stodoły - spokojnie zmieści się 10 maszyn i jeszcze będzie gdzie rozłożyć namioty, w odległości 100 m co najmniej dwa sklepy.
Nie gwarantuję, że "pourywacie mosty" ale gwarantuję miejsce na spotkanie, trochę jazdy i zwiedzania oraz swoją osobę do dyspozycji.
Serdecznie zapraszam

P.S. Chciałem zamieścić foto ale niestety nie umiem tego zrobić, moge natomiast wysłać zainteresowanym.
Disco_very 300, KIA Sportage`99 - była, www.landklinika.pl
Ja mam zaklepany urlop 30, 2 i 4, wiec sie dostosuję. Ale na pierwszy rzut oka na kalendarz 5 i 6 jest
Grzebię się teraz w albumach i większość zdjęć jest z tzw. kat. "rodzinnej" więc nie chciałbym umieszczać ich na stronie, myślę że na pewno do maja będę kilka razy i zrobię kilka fotografii do umieszczenia 

Ryby są wręcz wskazane
Mam łódkę, silnik i wszelkie niezbędne sprzęta. Tylko Ciiiiiiiiiiiiiiiiii, żeby ryby się nie dowiedziały 

Panowie
Trochę więcej wiary w siebie a przede wszystkim w sprzęt
@sergio mój brat dojeżdża z Jeleniej Góry
@MuMiNkI podoła tylko tak zwodzi, jak kobieta
@Troopek - parę kilometrów, zgoda ale należy w końcu popatrzeć na "durackie gęby"
ile można pisać, to co? tzn. południe może a my nie możemy sie zebrać do kupy. Ej, no tak to nie można - nie było palcu, jest plac, a jak jest to nie ma chętnych??????????????
@leonzet 3 w 1 nie ma problemu, mam wszystko, a w razie by co licencje kupi brat i odbiorę w Łomży
Ja zapodałem, reszta należy do WAS, tzw. "samospełniajace się życzenie', chcę to znaczy mogę

Ruszyć głowami, a raczej inna częścią.
P.S. Jak chcecie z dziećmi, tez nie ma problemu wszystko zależy od nas i od tego jak ustalimy.

@leonzet 3 w 1 nie ma problemu, mam wszystko, a w razie by co licencje kupi brat i odbiorę w Łomży

Ja zapodałem, reszta należy do WAS, tzw. "samospełniajace się życzenie', chcę to znaczy mogę

Ruszyć głowami, a raczej inna częścią.
P.S. Jak chcecie z dziećmi, tez nie ma problemu wszystko zależy od nas i od tego jak ustalimy.
Prundem nie trza łowić ino wędkami, seposkie nie są niezbędne aczkolwiek do łowienia dżdżownic jak najbardziej. A tak poważnie to na tym odcinku Narwi wymagana jest licencja, w ubiegłym roku koszt jednodniowej - 10 zł, do przełknięcia. Ja sie tym zajmę.