brak świateł itd

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
lewy00_00

brak świateł itd

Post autor: lewy00_00 » śr kwie 27, 2011 8:16 pm

Witam
Ostatnio podczas jazdy zgasło mi podświetlenie deski rozdzielczej. (zegarów nawiewów i reszty)
wymieniłem bezpiecznik ale od razu się spalił.
dodatkowo nie świeci się tylne lewe światło drogowe, czytałem gdzieś na jakimś forum że podświetlanie zegarów i tylna lampa mają wspólną wadę (spalony bezpiecznik) ale co może być powodem tego że bezpiecznik się pali?
Czy to że przednia prawa postojówka się tez nie świeci może mieś wspólną przyczynę ?. Wymieniłem ostatnio jak jeszcze działało prawidłowo na nową diodową więc nie ma możliwości że się spaliła bo sprawdzałem ją w innym miejscu i działa.
Tylne żarówki w lampie są sprawne bo tez je sprawdzałem.

I jeszcze brak podświetlanie tablicy rejestracyjnej ale niestety nie mogę sprawdzić czy to wina żarówek bo śrubki są tak zardzewiałe ze nie można ich odkręci w żaden sposób.
sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra

Awatar użytkownika
igor

Re: brak świateł itd

Post autor: igor » śr kwie 27, 2011 8:45 pm

Zwarcie.
Tak.
Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.

Awatar użytkownika
lewy00_00

Post autor: lewy00_00 » pt kwie 29, 2011 7:42 pm

Problem rozwiązany. Kabelek z kostki od radia dotykał masy i robiło się zwarcie. i wszystko dziła już jak pownno.
sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra

Awatar użytkownika
jaqbeko

Post autor: jaqbeko » wt cze 07, 2011 6:58 pm

Brakuje mi -dosłownie- przedniego, prawego kierunkowskazu.
Może któryś z Was ma na zbyciu? Oczywiście nie darmo, bo małżowinka mi zgubiła :roll: Nie pytajcie jak, bo sam nie wiem jak można zgubić :)9 Oczywiście są na np. aledrogo, ale pytam najpierw, bo może komuś niepotrzebnie zalega i przyczynię się do zmniejszenia stanu o jeden grat :wink:

Awatar użytkownika
jaqbeko

Post autor: jaqbeko » śr cze 08, 2011 9:41 pm

Mam dziś z kijanką dobry dzień i to w 2 tematach.
Pierwszy to taki, że po przeanalizowaniu trasy małżowinki odnalazłem swój kierunek :)21 , doznał co prawda nieco uszczerbku na zdrowiu, ale jest, działa i jako tako kupy się trzyma. W zgubieniu jak się okazało pomógł nasz żywopłot a dokładnie bezopłot :wink: . Przy cofaniu jakaś gałąź w "nieustalonych" okolicznościach znalazła się stanowczo za blisko lampy i ją po prostu wyrwało a na samych kablach za długo wisieć nie zdołała.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”