Montaż zderzaka tylnego-potrzebny diagram- Sportage II
Moderator: Marcin-Kraków
Montaż zderzaka tylnego-potrzebny diagram- Sportage II
Może to i głupie, ale potrzebuję pomocy-opisu lub/i rysunku/diagramu
mocowania tylnego zderzaka w Sportage II... zderzak zdejmował mój syn, przy czym zupełnie
odleciało kilka zgniłych fragmentów mocowań-teraz ja mam go zamontować uprzednio odtwarzając owe fragmenty, niestety bez rysunku ciężko...
Pytanie zasadnicze-zderzak powinien być połączony najpierw z plastikowym czarnym wzmocnieniem a dopiero całość mocowana do uchwytów nadwozia ? Czy może osobno zamontowane wzmocnienie a dopiero do niego sam zderzak?
Koło klapek wentylacyjnych w tylnym błotniku były plastikowe "kółka" w które wchodziły-wsuwały się mocowania- ponieważ kółka całkiem odleciały muszę je mocować na duży blachowkręt ale najpierw muszę przymierzyć gdzie dokładnie mają być...
ogólnie straszna rzeźba mnie czeka...
pzdr! Nix
mocowania tylnego zderzaka w Sportage II... zderzak zdejmował mój syn, przy czym zupełnie
odleciało kilka zgniłych fragmentów mocowań-teraz ja mam go zamontować uprzednio odtwarzając owe fragmenty, niestety bez rysunku ciężko...
Pytanie zasadnicze-zderzak powinien być połączony najpierw z plastikowym czarnym wzmocnieniem a dopiero całość mocowana do uchwytów nadwozia ? Czy może osobno zamontowane wzmocnienie a dopiero do niego sam zderzak?
Koło klapek wentylacyjnych w tylnym błotniku były plastikowe "kółka" w które wchodziły-wsuwały się mocowania- ponieważ kółka całkiem odleciały muszę je mocować na duży blachowkręt ale najpierw muszę przymierzyć gdzie dokładnie mają być...
ogólnie straszna rzeźba mnie czeka...
pzdr! Nix
Frontera A Sport 2.0i LPG
Re: Montaż zderzaka tylnego-potrzebny diagram- Sportage II
A mówią, że patrole gniją... 
Jak masz tak pognitego syfa, to proponuję:
1) wyrzucić
2) oddać w ręce kumatego blacharza, który to wyspawa mądrze, żeby w razie dzwona auto Ci się na siedzeniach nie zatrzymało...

Jak masz tak pognitego syfa, to proponuję:
1) wyrzucić
2) oddać w ręce kumatego blacharza, który to wyspawa mądrze, żeby w razie dzwona auto Ci się na siedzeniach nie zatrzymało...
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Rama i nadwozie nie jest mocno pognite, najgorzej dolne partie prawego tylnego błotnika
i mocowania zderzaka tylnego, więc o wytrzymałość się nie boję, chodzi o to żeby do kupy
całość poskładać, a ściślej zamontować zderzak tylny. Wtedy będzie z górki
i mocowania zderzaka tylnego, więc o wytrzymałość się nie boję, chodzi o to żeby do kupy
całość poskładać, a ściślej zamontować zderzak tylny. Wtedy będzie z górki

Poka foty, he he he.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Gniją narożniki budy pod zderzakiem - wilgoć i zalegające błoto niestety wywołują i przyspieszają ten proces. Tył w zasadzie nie gnije nigdzie tylko właśnie tam. Przerabiałem to jakiś czas temu. Cięcie, spawanie, epoksyd grubopowłokowy na wierzch i od środka, a dodatkowo po wyschnięciu fluidol do środka. Trzy lata i jest spokój 

Z grubsza się zgadza, Leon powiedz proszę w jakiej kolejności zmontować i założyć ten nieszczęsny zderzak, albo rzuć jakimś
rysunkiem, please
Przecież masz to w paluszku co
?? 
rysunkiem, please

Nie ogarniam. Skoro masz zderzak, to przyłóż go i wydumaj mocowanie. Skoro i tak to musisz odtworzyć mniej więcej od słupka przedniego, to po co Ci diagramy, rysunki itp itd?
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Szczerze to powiem tak:
Nie wiem jak być powinno. Oryginalne poszycie zderzaka zakwitło już chyba u mojego mechanika na strychu
wkładka wraz z przyległościami gnije w garażu a ja od 4 lat mam stalowy zderzak
a w związku z tym przerobione wszystko 
Nie wiem jak być powinno. Oryginalne poszycie zderzaka zakwitło już chyba u mojego mechanika na strychu

Ok, to trudno, będę musiał pogłówkować...dzięki za wszystkie sugestie
Nix2 nadal potrzebujesz sposob montażu ?
Mogę zrobić Ci zrzuty ekranu z programu.
Mogę zrobić Ci zrzuty ekranu z programu.
KIA Sportage 00r +LPG
Dzięki za odzew, zderzak już założyłem, ale jeśli dysponujesz zrzutem budowy sprzęgiełka
mechanicznego napędu przedniego to poproszę, chodzi o wewnętrzne bebechy
na maila
lub można na jakimś fotosiku itp?
pzdr! Nix
mechanicznego napędu przedniego to poproszę, chodzi o wewnętrzne bebechy

na maila
lub można na jakimś fotosiku itp?
pzdr! Nix