Sprzęgiełka przed i po liftowe zamienność?
Moderator: Marcin-Kraków
Sprzęgiełka przed i po liftowe zamienność?
Witam zamieniał ktoś sprzęgiełka z auta poliftowego do auta przedliftowego? Założyłem jedno i po załączeniu napędu "cyka" tak jak by coś o coś obcierało lub lekko uderzało w cykliczny sposób ale napęd działa i nie wiem co to może być nawet ściągałem je jeszcze raz i rozebrałem w mak nie widać żadnych uszkodzeń.
Re: Sprzęgiełka przed i po liftowe zamienność?
czytales moze watek o avm? moze to rozjasni cos troche: http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=52&t ... m#p2512912
wersje po 98 r. maja wogole inne przegoby w porownaniu do starszych modeli. a sprzegielka moze masz za bardzo nasmarowane i przy tych temperaturach ktore mamy tetaz moze sie nie wylaczac do konca bo smar jest strasznie gesty. przeczysc i nie smaruj. przy wlaczonych sprzegielkach tez ten sam objaw jest? mozliwe ze dobrze nie wysprzegla. pierscienie zabezpieczajace na przegubach w jakim stanie? u mnie przegub wyskakiwal przy ostrym skrecaniu i potem potrafilo trzec,.przeskakiwac. wymienilem zabezpieczenia i nie wyskakuje.
wersje po 98 r. maja wogole inne przegoby w porownaniu do starszych modeli. a sprzegielka moze masz za bardzo nasmarowane i przy tych temperaturach ktore mamy tetaz moze sie nie wylaczac do konca bo smar jest strasznie gesty. przeczysc i nie smaruj. przy wlaczonych sprzegielkach tez ten sam objaw jest? mozliwe ze dobrze nie wysprzegla. pierscienie zabezpieczajace na przegubach w jakim stanie? u mnie przegub wyskakiwal przy ostrym skrecaniu i potem potrafilo trzec,.przeskakiwac. wymienilem zabezpieczenia i nie wyskakuje.
sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
Już rozbierałem bo myślałem że za dużo smaru
Trykota tylko na załączonym napędzie i nie ma różnicy czy jade prosto skręcam itd... na wyłączonym przodzie - cisza.

OK, po przeczytaniu tematu chwili zastanowienia wychodzi na to że jeszcze musze nakrętkę przerzucić z poliftowej ?
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Owe nakrętki występują w zestawie 460K, należy je oczywiście zamontować.
Może dzisiaj spróbuję podmienić nakrętki o obadam czy przestanie cykać 

OK - potwierdzam zamiana nakrętek rozwiązała problem.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Cieszy to nas bardzo