policja + aro :D

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz sie 07, 2005 6:45 pm

i ten dizajn ... :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sie 07, 2005 8:15 pm

...absolutnie ponadczasowy
:)21
prawie jak defekter
#noichuj

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » pn sie 08, 2005 7:21 am

Ee- te Aro dla policji - to ten sam model co próbną jazdę robiliśmy ? No ten co go o mało na asfalcie wydachowałem?
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn sie 08, 2005 8:39 am

szary pisze:Ee- te Aro dla policji - to ten sam model co próbną jazdę robiliśmy ? No ten co go o mało na asfalcie wydachowałem?
Eeee, Szary i to wszystko wyjaśnia Ty dlatego dobry na REMPstach jesteś bo po asfalcie smigać nie umiesz...
A co do Cześka i jego porównań mojego Rumburaka z taczką:
:)12
wieść pokątna niesie że co jakis czas obrażasz sie na Defa bo nie " pali z klucza"... w takim razie mam sposób na "palenie z klucza" :
trzeba wziąść klucz ( najlepiej rozmiar 32 ) i napier(..)dalać w silnik - może coś sie zapali
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pn sie 08, 2005 8:44 am

@Koro
Taczka to raczej inny pojazd :roll: niz to co masz :roll:
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 08, 2005 8:52 am

Koro pisze:
szary pisze:Ee- te Aro dla policji - to ten sam model co próbną jazdę robiliśmy ? No ten co go o mało na asfalcie wydachowałem?
Eeee, Szary i to wszystko wyjaśnia Ty dlatego dobry na REMPstach jesteś bo po asfalcie smigać nie umiesz...
A co do Cześka i jego porównań mojego Rumburaka z taczką:
:)12
wieść pokątna niesie że co jakis czas obrażasz sie na Defa bo nie " pali z klucza"... w takim razie mam sposób na "palenie z klucza" :
trzeba wziąść klucz ( najlepiej rozmiar 32 ) i napier(..)dalać w silnik - może coś sie zapali
:lol: :lol: :lol:
Koro nie martw sie ten sie siemieje kto sie smieje ostani :)21
Ty za 20 lat kupisz sobie 10, a moze 5 letnie nie zmienione aro i dalej bedziesz smiagał :)2 a Czesław ymm patrzac na dokonaian LR i nowe Disco zacznie jezdzic PKS na rumunie z z wycieczakami dla emerytow :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn sie 08, 2005 8:54 am

ten niestety
ale dla policji ma wyższy dach...taki kundel 243 i 244
taki sam jak ten co nas prześladował przez całą imprezę w psich barwach
#noichuj

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn sie 08, 2005 9:01 am

Biga pisze:@Koro
Taczka to raczej inny pojazd :roll: niz to co masz :roll:
hmmm... szczerze mówiąc to mój rumburak jest bliżej taczki niż osobówki
np tylny zawiech robi jak sie 200kg wsadzi :)23
a do dwóch takich co to porywają parchy jak tylko wzrok z nich spuścić...
przyznajta sie chłopaki że mocy silnika opanować nie zdołaliście i mało to do wypadku nie doprowadziło :)20
P.S. Czesławie model policyjny nazywa sie 246 - wystarczyło zapytać :wink:

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn sie 08, 2005 9:08 am

uwaga tłumacze...
taczka=dacia
#noichuj

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn sie 08, 2005 9:18 am

czesław&jarząbek pisze:uwaga tłumacze...
taczka=dacia
rozumim rozumim....
ino dosłownie to potraktowałem ku uciesze gawiedzi
a z daci sie nie smiejcie bo spora cześc polski już wzdycha do niejakiej logan - wiec jak przetarg na plaskacze dla policji zrobią to wasze prognozy spełnic sie mogą 8)
zwróce też uwage na fabryke na żeraniu którą ukrainska firma motoryzacyjna kupiła.... tak tak, za pieć lat jak tak dalej pójdzie to ARO bedzie marka co sie zowie :wink:
ja po prostu wyprzedzam epoke:
zaszło juz słońce nad imperjum brytyjskim....

Awatar użytkownika
zu-tec

Post autor: zu-tec » pn sie 08, 2005 9:29 am

koro pisze: (...) zwróce też uwage na fabryke na żeraniu którą ukrainska firma motoryzacyjna kupiła....(...)
Żerań kupił taki ukraiński Jan K. co by ją z zyskiem odsprzedać Chińczykom...oj bedzie bal ... :wink: :lol:
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów :)

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn sie 08, 2005 10:40 am

Coś w tym jest...
np Rumunia: podatek liniowy i wzrost gospodarczy 6-8 % rocznie...
mówie wam, jeszcze będziecie chcieli mieć ARO
( kto 10 lat temu chciał by mieć skode?? a teraz??)
8)

Awatar użytkownika
apede

Kontaktowanie:

Post autor: apede » pn sie 08, 2005 12:04 pm

I pamietajta o Chinskich Cherokiech :roll:
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Post autor: Salata123 » czw sie 18, 2005 12:50 am

Policjanci nie chcą jeździć radiowozami ARO
"Gazeta Poznańska" : Komendanci policji z całego kraju nie chcą awaryjnych rumuńskich radiowozów terenowych ARO, a wielkopolski komendant Henryk Tusiński domaga się jeszcze jednego takiego samochodu.
Rumuńscy policjanci jeżdżą po trudno dostępnych terenach japońskimi suzuki, tymczasem polska policja ma rumuńskie terenówki ARO. Niedawno Komenda Główna Policji kupiła 105 rumuńskich aut za ponad 6,6 mln zł - informuje dziennik.

Policjanci, którzy jeżdżą ARO od kilku miesięcy, skarżą się na awarie. Wycieki z tylnego mostu i zbiornika paliwa, problemy ze sprzęgłem i skrzynią biegów, awarie drzwi i zamka bagażnika - wymienia gazeta. Ponadto ARO są ciasne, trudne w prowadzeniu i bardzo powolne.
Do Wielkopolski ARO trafiły dopiero w lipcu (są m.in. w Pile, Nowym Tomyślu, Wolsztynie i Komisariacie Wodnym w Poznaniu).

Według gazety szef wielkopolskiej policji nadinsp. Henryk Tusiński poprosił w KGP o kolejne rumuńskie auta.

"Komendantowi chodziło o szósty pojazd tej marki, który miało otrzymać nasze województwo" - informację potwierdza Jarosław Szemerluk z KWP w Poznaniu.

"Zbiorczy raport na temat stanu tych samochodów jest w trakcie opracowywania. W pierwszej kolejności trafi on do rąk zastępcy komendanta głównego Dariusza Nagańskiego, który odpowiada za środki transportu w policji" - mówi rzecznik komendanta głównego policji Alicja Hytrek.

Część opinii komendantów (głównie z południowych województw, gdzie są trudniejsze warunki drogowe) jest zdecydowanie negatywna. Stanowisko wielkopolskiego komendanta należy podobno do najbardziej przychylnych w stosunku do ARO - czytamy w "Gazecie Poznańskiej".
http://wiadomosci.onet.pl/1149656,11,item.html

Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
tymon4x4

eheheheheheheh

Post autor: tymon4x4 » sob wrz 17, 2005 8:39 pm

Witam.
Kołomnie jest servis policyjnych aut i stoja tam srednio w tygodniu 2 . 3 sztuki nowego ARO , smiech na sali co to warte auto , silnik i skrzynia polska silnik oczywiscie Andoria zdlawiona z 110 na 90 koni :D
reszta rumuńska , jak to sie ma do jazdy , ano tak ze cały czas pada skrzynia biegów , zdarza sie ze ta fantastyczna blokada tylnego mostu raz działa a na 10 niedziała , zreszta kto to widział ze zeby ja wlączyc trzeba wysiąść z samochodu ( średniowiecze buehehhe) , tak wiec albo policjanci nieumieja jezdzic albo ta konstrukcja jest słaba .Przejezdzam tamtedy prawie codziennie i widze ze zawsze tam jakies aro policyjne stoji na podnosniku :D
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Re: eheheheheheheh

Post autor: Koro » pn wrz 19, 2005 9:20 am

tymon4x4 pisze:Witam.
Kołomnie jest servis policyjnych aut i stoja tam srednio w tygodniu 2 . 3 sztuki nowego ARO , smiech na sali co to warte auto ,(ble ble ble), zdarza sie ze ta fantastyczna blokada tylnego mostu raz działa a na 10 niedziała , zreszta kto to widział ze zeby ja wlączyc trzeba wysiąść z samochodu ( średniowiecze buehehhe) (ble ble ble)
ziew...
taaa, w du.pie byłeś , gó.wno widziałeś....
jeszcze napisz że co 20 km trzeba do silnika węgiel nasypać bo nie jedzie, a jak jedziesz przez 15 minut 90 km/h to konie mechniczne zdychają zajeżdzone....
8)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pn wrz 19, 2005 9:35 am

Weź może Koro po porstu wklej tak z 20 zdjeć z ostaniego roku, z Aro uzywanym w terenie. W blocie, wodzie, na kamieniach, na piachu, na wyjedzie. I czy osoby na forum tak krytykujace Aro swoimi samochodzikami tez porobili po trzydziesipare tysiecy rocznie z uzywaniem w terenie. i ile maja strat.
I koniecznie dodac by trzeba ze popoludniami palimy fajke u ciebei na tarasie bo nie ma potrzeby zeby lezec pod Aro, bo cholera nie chce sie psuc a wszystko dziala caly czas.

Aha i trzeba by dodac jeszcze ze jesli ktos sie ma na tameat jezdzenia Aro wypowiedziec i cos napisac to fajnie jakby chociaz raz w Aro siedzial, albo chociaz je widzial..... bo chcialbym wiedziec ile km zrobili Panowie tak wiele o nim piszacy na forum.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pn wrz 19, 2005 9:41 am

GAZFAN

Kontaktowanie:

Re: eheheheheheheh

Post autor: GAZFAN » pn wrz 19, 2005 9:43 am

tymon4x4 pisze: zdarza sie ze ta fantastyczna blokada tylnego mostu raz działa a na 10 niedziała , zreszta kto to widział ze zeby ja wlączyc trzeba wysiąść z samochodu ( średniowiecze buehehhe)
Jakbys mi kuurrwwaa wytlumaczyl o co ci chodzi w tym zdaniu bede wdzieczny. i opisz ten mechanizm to sam sie czegos naucze Panie Tymon4x4.

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » pn wrz 19, 2005 10:26 am

Nie to cobym chwalił Aro bo nie znam, a z wierzchu mi się nie podoba. Ale zawsze tak jest że najwięcej do powiedzenia mają Ci co się gówno znają. Skarżą się policjanty bo jak się taki przesiądzie z kadecika co sobie go właśnie z Niemcowi za 10 ojro przywiózł i porówna to pewnie mu się źle jedzie no bo i w zakręt 90km/h nie wejdzie itd. Wydaje im się że taki Defender to i 200 objedzie, bo tyle kasy kosztuje… Znam mniej-więcej silniki Andorii i żenione z nimi skrzynie Eaton Tczew TS 5-21, które pewnie są w Aro. Mam dobry kontakt z warsztatami wojskowymi gdzie kilkadziesiąt honkerów na tym napędzie jeździ. I nic się nie dzieje, a nikt sie z tymi autami nie certoli. Nie jest to szczyt światowej myśli technicznej, ale silnik nie jest zły. A skrzynię biegów to jedną wymienili bo żołnierze wylali zeń olej i nie wlali nowego. Nawet bez oleju przejechała sporo zanim się łożysko na końcu wałka sprzęgłowego stopiło.

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » pn wrz 19, 2005 10:38 am

Eeee słabe zdjecia wybrałeś... :)21
a poza tym, nie chce mi sie nic udowadniać. jak już napisałem nic mnie nie obchodzi co myslicie na temat ARO - a denerwuje mnie jedynie fakt że koleś który niewiele wie o tym samochodzie ( jak i o rozwiązaniach stosowanyc w terenówkach)
fantastyczna blokada tylnego mostu raz działa a na 10 niedziała , zreszta kto to widział ze zeby ja wlączyc trzeba wysiąść z samochodu ( średniowiecze buehehhe)
przypieprza sie, bo przecież wszyscy tak robią a że akurat on sie gów.no zna to przecież nic takiego...
P.S. normalnie kooorwaa tesknie za Czeskiem bo on przynajmniej wie co mówi... no ...czasami :)21

Awatar użytkownika
tymon4x4

ano

Post autor: tymon4x4 » pn wrz 19, 2005 1:14 pm

ja tylko napisałem cytowane słowa ludzi z servisu gdzie naprawiają te auta osobiscie nic niema do tej marki .To oni wypowiedzieli sie na temat tej blokady skrzyni biegow silnika itp itd . Defakto jestem pewien ze Ci którzy uzywaja te auta w off oradzie lepiej wiedza jak o nie dbac i je uzytkowac niz Ci którzy jezdzą nimi na słuzbie .
P.S. Niechciałem nikogo z was urazic tamtą wypowiedzią .
Pozdrawiam
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Re: ano

Post autor: leon zet » pn wrz 19, 2005 3:14 pm

tymon4x4 pisze:ja tylko napisałem cytowane słowa ludzi z servisu gdzie naprawiają te auta [ciach]
Nie sugerowałbym się wypowiedziami pracowników serwisu. Po kilku wizytach w różnych autoryzowanych serwisach muszę stwierdzić, że to właśnie ludzie tam pracujący nie znają się na rzeczy a wygłaszane przez nich opinie to takie gadki o siedmiu zbójach. I rzecz nie dotyczy jednej marki lecz kilku - więc zaryzykuję stwierdzenie, że jest to reguła. Oczywiście wyjątki mogą się zdarzyć...
A co do policyjnych ARO... Ten z najbliżej położonego miasta powiatowego jakoś jeździ. Widziałem go niedawno na ulicy. Nie wiem co mówią o nim policjanci ale zapytam znajomego. Drugiego ARO widziałem na trasie Łochów - Mińsk Mazowiecki jak stał przyczajony w bocznej drodze a obsługa łapała innych użytkowników drogi na tzw suszarkę. Nie wiem czemu ale na samą myśl, że w razie czego będą tym pojazdem ścigać cokolwiek szybszego od malucha wprawiła mnie w dość dobry humor. :wink:

A tak poza tym - ARO bardzo mi się podoba. Naprawdę. Ale chyba jednak nie kupiłbym go sobie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”