bo my już byliśmy tam gdzie ty się dopiero wybierasz...Maciek_KSF pisze:ale czemu nie rozumiecie?

Moderator: Misiek Bielsko
bo my już byliśmy tam gdzie ty się dopiero wybierasz...Maciek_KSF pisze:ale czemu nie rozumiecie?
Czepiasz się-ma radochę-ma. Reszta z wiekiem przychodzi-czasem jest to wieko od trumnyczesław&jarząbek pisze:bo my już byliśmy tam gdzie ty się dopiero wybierasz...Maciek_KSF pisze:ale czemu nie rozumiecie?
Policyjne to wersja 246 a więc nie zupełnie taki jak z Twoich preferencjiaro pisze:Pozdrawiam kolegów.Oglądał może ktoś policyjnego Aronka z allegro? Za odpowiedż będę wdzięczny.Mam trchę km. do pokonania, a pilnie poszukuję 243 lub 244 w dobrym stanie prócz karetki.
leon zet pisze:Ponadczasowy dizajn
Kajen pisze:leon zet pisze:Ponadczasowy dizajn
Wygląda jak stary def...
(po chwili zastanowienia)
Jak kazdy def
Ten silnik sprzedaj jeśli jeszcze chodzi, a wrzuć coś mniejszego co pozwoli Ci bez problemów założyc napęd 4x4. Moze jakiegos perkinsa?Maciek_KSF pisze:po części mieliście racje, troche się wciągnąłem i chyba zacznie sie z tego robi skarbonka.
tylko buda robi wyjazd. sam zbuduje sobie COS na podwoziu od aro i silniku mercedesa 3.0d tyle, że zrobie naped na 4....
Napisz o jakim konkretnie myślisz PERKINSIEFrolik pisze:Ten silnik sprzedaj jeśli jeszcze chodzi, a wrzuć coś mniejszego co pozwoli Ci bez problemów założyc napęd 4x4. Moze jakiegos perkinsa?
No więc ten 3-P to silnik do jakiejś stacjonarnej maszyny-agregatu,pompy,dmuchawy....... a nie do pojazdu . To fabryczna wydumka której wibraki nie da się nijak ujarzmić , a TARPAN z tym motorem regularnie lądował na kanale i mechanicy dokręcali wszystkie mocowania śrubowe i uzupełniali te śruby które już wybrały wolnośćFrolik pisze:chodzi mi o ten 3p, ten który był montowany fabrycznie w Tarpanach rolnikach, mistrz prędkosci to to nie jest to fakt, ale to oszczędny i bezusterkowy agregat
zamiast perkinsa można by sie pokusic np. o diesla 1.9 z poloneza konstrukcji PSA....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość