Manuale do Zacieka
Moderator: Misiek Bielsko
Manuale do Zacieka
Potrzebne mi są jakieś Manuale, albo chociaż zdjęcia detali silnika z zacieka. Chodzi o ten 2,5 czy tam 2,6 D. Oczywiście silnik orginalny ARO.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny...
Za wszelką pomoc będę wdzięczny...
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."
http://www.samter.poznet.pl/
posiada takie pozycje:
1.ARO 240-244 - katalog części (j. rum, ang, franc), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1983, 751 str A4
2.ARO 240-244, 320 - instrukcja napraw (j. pol), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1981, tom 1-3, 588 str A4
3.ARO 240-244, 320 z silnikiem L-27 - instrukcja obsługi (j. pol), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1983, 20 str A5
fajne tylko drogo... wiem bo kupiłem instrukcje napraw ( poz2.) ale z rozmysłem nie wziołem tomu 2 który jest o naprawach silnika
posiada takie pozycje:
1.ARO 240-244 - katalog części (j. rum, ang, franc), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1983, 751 str A4
2.ARO 240-244, 320 - instrukcja napraw (j. pol), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1981, tom 1-3, 588 str A4
3.ARO 240-244, 320 z silnikiem L-27 - instrukcja obsługi (j. pol), Uzina Mecanica Muscel, Rumunia, 1983, 20 str A5
fajne tylko drogo... wiem bo kupiłem instrukcje napraw ( poz2.) ale z rozmysłem nie wziołem tomu 2 który jest o naprawach silnika
Inwestowanie w ten silnik raczej odpada.
Nie jest tego wart, chcę go doprowadzić do stanu używalności przy pomocy części które posiadam w garażu, i bańki nowego oleju i jeździć nim aż odmówi współpracy.
A nie macie chociaż zdjęcia takiego silnika?
Bo przyznam się że jak go wyjmowałem to zapomniałem gdzie co było podłączone.
Tzn, dojdę do tego przecież tam nie ma nic skomplikowanego, ale chciał bym zobaczyć jak to u innych wygląda.
No jakaś instrukcja to by była pełnia szczęścia
Nie jest tego wart, chcę go doprowadzić do stanu używalności przy pomocy części które posiadam w garażu, i bańki nowego oleju i jeździć nim aż odmówi współpracy.
A nie macie chociaż zdjęcia takiego silnika?
Bo przyznam się że jak go wyjmowałem to zapomniałem gdzie co było podłączone.
Tzn, dojdę do tego przecież tam nie ma nic skomplikowanego, ale chciał bym zobaczyć jak to u innych wygląda.
No jakaś instrukcja to by była pełnia szczęścia

na allegro sie raz natknalem za 20 plnKoro pisze:http://www.samter.poznet.pl/
posiada takie pozycje:

a w samterze to ceny tlumacza ze ksero 20 gr ich kosztuje...
jak im zaproponowalem, ze im to pokseruje za 7 gr, czy tez na e-booka zamienie i ja i oni beda zadowoleni to nie raczyli nawet na mojego ofiarnego maila odpisac

Metal to wojna! Więc pompuj rower dla szatana!
Ponury Niviarz!
Rzecznik Klubu Nocnych Kasztaniarzy
Ponury Niviarz!
ja mam oryginalny katalog części dot. wszystkich chyba modeli kanciatego Aro, tj. 240-244.
jeśli komu co potrzebne, to mogę podesłać jakieś kopie wybranych stron....
całości raczej nie dam rady, to ponad 700 stron..
rysunki są dosyć dokładne, specyfikacje części po rumuńsku, angielsku i francusku.
chętnie natomiast wymieniłbym się na kopie instrukcji obsługi, napraw, etc... albo chociaż podstawowe dane regulacyjne (np. zawory??) nielubianego przez wszystkich poza mną oryginalnego diesela 3.2 litra.
jeśli komu co potrzebne, to mogę podesłać jakieś kopie wybranych stron....
całości raczej nie dam rady, to ponad 700 stron..
rysunki są dosyć dokładne, specyfikacje części po rumuńsku, angielsku i francusku.
chętnie natomiast wymieniłbym się na kopie instrukcji obsługi, napraw, etc... albo chociaż podstawowe dane regulacyjne (np. zawory??) nielubianego przez wszystkich poza mną oryginalnego diesela 3.2 litra.
Maciek
To tak ja już się na mikołajki dzielimy manualami. Przesłał mi kiedyś dobry człowiek skany przekrojów i katalogi części zamiennych do Muscela.
To jest takie coś czego w internecie na pewno nie ma.
Jak bym miał jakieś miejsce na serwerze to bym to zamieścił, bo każdemu z osobna to nie chce mi się tego rozsyłać.
Zax, Matys. Wy mieliście jakieś serwery do dyspozycji. Może znajdziecie kilkadziesiąt mega na jakieś materiały co by wszyscy mogli korzystać?
Jak bym miał jakieś miejsce na serwerze to bym to zamieścił, bo każdemu z osobna to nie chce mi się tego rozsyłać.
Zax, Matys. Wy mieliście jakieś serwery do dyspozycji. Może znajdziecie kilkadziesiąt mega na jakieś materiały co by wszyscy mogli korzystać?
a znajdzie sie...STAS pisze:To tak ja już się na mikołajki dzielimy manualami. Przesłał mi kiedyś dobry człowiek skany przekrojów i katalogi części zamiennych do Muscela.
aktualnie jak cos to mozna w wersji elektronicznej podsylac mi manuale wepchne to na serwer.
btw jak komus sie chce poskanowac w wmierej dobrej wersji to moge to przrobic na ladnego pdf z uzyciem OCR. wtedy byloby sliczniej i ladniej no i wygodniej

Metal to wojna! Więc pompuj rower dla szatana!
Ponury Niviarz!
Ponury Niviarz!
http://moto.allegro.pl/item153877928_ar ... ukcje.html
Tu są jakieś manuale do zacieka ale cena jest przerażająca... No i raczej nie po naszemu
Tu są jakieś manuale do zacieka ale cena jest przerażająca... No i raczej nie po naszemu

chłopaki a nie znalazł by tak który jakiego reduktora albo wałka w skrzyni który go napędza ?
modelatory- to nie ogłoszenie w celu zhienowania szpeja tylko na użytek własny wiec nie ciąć...
modelatory- to nie ogłoszenie w celu zhienowania szpeja tylko na użytek własny wiec nie ciąć...
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
A masz reduktor z zacieka?szary pisze:chłopaki a nie znalazł by tak który jakiego reduktora albo wałka w skrzyni który go napędza ?

Na giełdzie rajdów była chyba skrzynia do zacieka i z tego co dobrze pamiętam to gośc miał chyba także reduktor...

reduktor mam ale szczeźnięty silnie i wymiana wszystkich łozysk nie wystarczy
było coś na giełdzie ale z kolesiem dogadać sie nie dało.
było coś na giełdzie ale z kolesiem dogadać sie nie dało.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
- wojtekania
- jestem tu nowy...
ja poproszę: opaopa@poczta.fm
Ale coś czuję że to ta słynna instrukcja co kiedyś na stonce Wilka była...
Ale coś czuję że to ta słynna instrukcja co kiedyś na stonce Wilka była...