przygoda z hrabią drakula i jak warto czytac

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Zielony&Załoga
Kontaktowanie:

przygoda z hrabią drakula i jak warto czytac

Post autor: Zielony&Załoga » ndz wrz 02, 2007 9:38 pm

Witajcie. Naszło mnie dziś, żeby trochę popisać. Przygodę z Aro zacząłem dosyć nieoczekiwanie. Już 2 lata temu wpadliśmy z żonką na pomysł nabycia terenówki. Typowaliśmy Patrola, ale były poza zasięgiem finansowym lub stare padaczki, których zakup odradzali znajomi fachowcy. Auto miało spełniać następujące wymagania: sztywny dach, żeby było ciepło zimą, ciągnąc kemping(1000kg), taplać się w błocie i diesel. Przez przypadek znalazłem Aro z fordem 2,4. Żonka stwierdziła, że może być- co nie jest typowe dla żon. :lol: Chciałem brać, bo mam taką jednostkę napędową na stanie w razie W jak pisze Gabriel. Niestety jak pojechałem po nie 400 km padło w nim sprzęgło :)16 i wróciłem z niczym. Następne było to,które mam. Teraz ciekawostka. Kupując Zielonego sam byłem „zielony” jeśli chodzi o 4x4. Pytam się człowieka czy napędy sprawne i o podstawową instrukcję obsługi. Pokazał jak jest 2x4 potem 4x4 i wszystko. Trochę posmutniałem. Liczyłem na jakiś reduktor, marzyłem o blokadzie, posmutniałem, ale nic to-pomyślałem- Krzysiek robi gaza z ziłem v8 i reduktorem od ciężarówki to coś i z Aro zrobi. I tak od marca jeździliśmy z żonką i juniorem po błotach i piaskach narzekając na brak mocy i za małe jak na 3,2 spalanie-poskręcany pewnie, żeby było oszczędnie-8l/100km. Nadszedł dzień, w którym kupiliśmy używane 4 łapki do Zielonego celem zwiększenia przyczepności. Człowiek wysłał nas na to właśnie forum, żebyśmy poczytali, pozbierali informacje jak i co można w Aro udoskonalić. W jakie zdumienie wprawił mnie post Zaxa o tym jak działa dźwignia od reduktora. Z samego rana już znalazłem położenie 4x4L. Poprzedni właściciel miał Zielonego 16 lat i nie wiedział ?? !! Dziś testowaliśmy w terenie i moc się znalazła :)2 . Gabriel chwali silnik. Może jak się kiedyś spotkamy na integracji to wyciągnę informacje na temat tegoż właśnie. Warto czytać forum.
PIMPEK albinos - brudna świnia :)21

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

PIONIERYZMY!

Post autor: Gabriel Tatoj » ndz wrz 02, 2007 10:14 pm

WITAJCIE :D
Zbyt wiele o ARONIE pozytywnego nie pisz bo są tacy którzy na to forum wchodzą tylko po to by takich jak Ty;dołować :wink:
Poprzedni właściciel miał Zielonego 16 lat i nie wiedział !
Zawsze będę podtrzymywał twierdzenie, że najgorzej jest wtedy; jak się nie chce chcieć i tacy właśnie byli w wielu przypadkach właściciele ARONÓW , bez znaczenia przy tym jest czy posiadali ARO czy cokolwiek innego ,zwykła ignorancja wielu rzeczy i tyle !! !! !! Na zlot się oczywiście przygotowujesz ?? , będzie to okazja do zaobserwowania :o różnych motactw którymi obdarzyli właściciele swoje ARONY :)1 . Ja się na zlot wybieram oczywiście starym; 244-3,2TD jeżeli się przed tym zlotem całkiem nie okoci :-? . Wszystko w rękach NAJWYŻSZEGO i myślę ,że dotrzemy w składzie conajmniej pierwotnym :)1 !!. (choćbyśmy na osłach albo rowerach mieli przybyć) :lol:. Szkoda że w Bornym Sulinowie nie było więcej ARONÓW ,bo impreza była; OK . :)2 Myślę,że po następnej integracji większy zapał do pomykania po naszej OJCZYŹNIE powstanie ?? . POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE :)13

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz wrz 02, 2007 10:22 pm

Tak trzymaj chłopie :)2 bo wielu szmaciarzy zrobilo gejo-leso i sado-maso wozy z bardzo porządnych prostych samaochodów terenowych przez swoją indolancję oraz totalną głupotę.Każda sztuka uratowana przed nimi to perełka motoryzacji.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

PERŁY

Post autor: Gabriel Tatoj » ndz wrz 02, 2007 11:10 pm

WITAJCIE :D .
Tak trzymaj chłopie bo wielu szmaciarzy zrobilo gejo-leso i sado-maso wozy z bardzo porządnych prostych samaochodów terenowych przez swoją indolancję oraz totalną głupotę.Każda sztuka uratowana przed nimi to perełka motoryzacji.
klucz13; ALEŚ SIĘ NARAZIŁ !! :)13 Ale to prawda :)2

klucz13

Kontaktowanie:

Re: PERŁY

Post autor: klucz13 » ndz wrz 02, 2007 11:13 pm

Gabriel Tatoj pisze:WITAJCIE :D .
Tak trzymaj chłopie bo wielu szmaciarzy zrobilo gejo-leso i sado-maso wozy z bardzo porządnych prostych samaochodów terenowych przez swoją indolancję oraz totalną głupotę.Każda sztuka uratowana przed nimi to perełka motoryzacji.
klucz13; ALEŚ SIĘ NARAZIŁ !! :)13 Ale to prawda :)2
Mogą mnie cmoknąć przez tłumik :)25
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz wrz 02, 2007 11:17 pm

klucz13 pisze:Mogą mnie cmoknąć przez tłumik :)25
Niech zgadnę w co... :roll:

...w Andorię oczywiście

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz wrz 02, 2007 11:21 pm

leon zet pisze:
klucz13 pisze:Mogą mnie cmoknąć przez tłumik :)25
Niech zgadnę w co... :roll:

...w Andorię oczywiście
:)2

Awatar użytkownika
edward
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: edward » pn wrz 03, 2007 6:34 am

Tez tak miałem.Poprzedni właściciel nie wiedział jak działa reduktor i pomogł mi Zax

Awatar użytkownika
SZKLARZYK

Post autor: SZKLARZYK » pn wrz 03, 2007 8:54 am

Witaj Zielony&Załoga
Celebruj Drakule,bo on tym samym sie Tobie odwdzięczy ;)
Ja swojego składam juz tak długo,ze najstarsi górale nie pamietaja od kiedy...W między czasie były radziecki konstrukcje juz.
czy Krzysiek co V8 do uaza wkłada,to ten to chce V8 do szerokiego włozyc i na jazgarzowej ziemi mieszka??
Gaz 69 2,1 1970;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;

Awatar użytkownika
Zielony&Załoga
Kontaktowanie:

Post autor: Zielony&Załoga » pn wrz 03, 2007 8:13 pm

w rzeczy samej ten Krzysiek ale o cherokim nie jeszcze słyszałem. wiem, że tego uazo ziła bedzie przykrywał skorupką od szerokiego. pozdrawiam
PIMPEK albinos - brudna świnia :)21

Awatar użytkownika
hal9

Post autor: hal9 » wt wrz 04, 2007 8:05 am

Aro - przynajmniej mój egzemplarz powinien nazywać się Feniks - bo cztery razy wymieniali mu źli ludzie serce, a od złomu był już trzy razy (o tylu wiem :wink: ) tuż tuż. Zawsze broni się dzielnie i chć mój ma utroncone przednie nogi to i tak go lubię. Jak będzie "grzeczny" to dostanie z powrotem przednie nóżki. :lol:
ARO po licznych przeszczepach

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

,,PRZEDNIE NOGI "

Post autor: Gabriel Tatoj » wt wrz 04, 2007 2:48 pm

WITAJCIE ! 8)
Jeżeli nawet nie ma ,,przednich nóg"teraz, to myśl poważnie o nich do sfojego ,,FENIKSA" !! !! !! ,bo to tak jakbyś tym ŻUCZKIEM jeździł z którego owe ,,serce" wyjąłeś. :-?. Na zlocie pooglądasz inne ,,FENIKSY" które też niejednokrotnie stały w kolejce do wielkiego pieca :wink:
POZDRO :)13 :)2

zax

Post autor: zax » wt wrz 04, 2007 4:37 pm

I mój futrzak był krok od pieca. Uratowany, naprawiony. A kierowca wraz z futrzakiem już czekają na zlocik. Dobra chwila prawdy. :wink:
Rurka z gazem zapodana nowa - i już gazem nie waniajet, i troche lepiej sie jedzie :)2
Pozdrawiam wszystkich aro-maniaków. Bo Aro to dobry pojazd terenowy. Tylko moje 29" opony mu przeszkadzają kopać błoto :wink:
PS. Miło mi, że mogłem pomóc z tą wajchą i odkryciem reduktora :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”