Jaka pompa Hamulcowa do aro z silnikiem peugeota
Moderator: Misiek Bielsko
Jaka pompa Hamulcowa do aro z silnikiem peugeota
Witam,
Jak w tytule,
czy ma ktoś wiedzę na temat pompy chamulcowej i serva do aro z silnikiem peugeota,
na pewno jest to volvo tylko jakie??
z góry dziękuję z odpowiedzi.
Jak w tytule,
czy ma ktoś wiedzę na temat pompy chamulcowej i serva do aro z silnikiem peugeota,
- Gabriel Tatoj
-
Re: Jaka pompa chamulcowa do aro z silnikiem peugeota
WITAJCIE
Do pompy możesz kupić komplet naprawczy(fi 23,8), bo masz pompę ze stopu aluminium poprzez co jej wnętrze jest wieczne-powierzchnia jest jak lustro
Z VOLVO jest zbiorniczek na płyn a pompa to któryś FORD TRANSIT
To generalnie LUCAS tak samo servo hamulcowe.
Ja bym nie szukał do tego szpeji tylko zapodał jakiś typowszy komplet z jakiegokolwiek busa czy większej osobówki i po problemie z poszukiwaniem czarów
POZDRAWIAM

To nie musi być VOLVO(można to oczywiście spróbować sprawdzić?), ale może być coś zupełnie nierozpoznawalnegoArczi pisze:Witam,
Jak w tytule,
czy ma ktoś wiedzę na temat pompy hamulcowej i serva do aro z silnikiem peugeota,

Do pompy możesz kupić komplet naprawczy(fi 23,8), bo masz pompę ze stopu aluminium poprzez co jej wnętrze jest wieczne-powierzchnia jest jak lustro

Z VOLVO jest zbiorniczek na płyn a pompa to któryś FORD TRANSIT

Ja bym nie szukał do tego szpeji tylko zapodał jakiś typowszy komplet z jakiegokolwiek busa czy większej osobówki i po problemie z poszukiwaniem czarów

POZDRAWIAM

- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
Re: Jaka pompa chamulcowa do aro z silnikiem peugeota
W moim mieszka pompa hamulcowa z transita do 86 roku. Rozwiercałem tylko otwory na szpilki a zbiorniczki zostawiłem drakulskie 

PIMPEK albinos - brudna świnia 

Re: Jaka pompa Hamulcowa do aro z silnikiem peugeota
Mam pytanko:
Ta pompa od Transita w twoim arze współpracuje z oryginalnymi bębnami starego typu czy masz jakaś zmotę z tarczami?
Serwo zostało oryginalne arowskie?
Pozdrawiam
Marek
Ta pompa od Transita w twoim arze współpracuje z oryginalnymi bębnami starego typu czy masz jakaś zmotę z tarczami?
Serwo zostało oryginalne arowskie?
Pozdrawiam
Marek
- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
Cześć.
Poza pompą wszystko jest drakulskie nie motane. Najgorsze jest to, że regulator siły hamowania jest pominięty i czasem mam zabawę jak kemping zapinam bo wtedy muszę "odpuszczać" na pompie
Całość dopełnia jeszcze różnica w cylinderkach na tylniej osi -> jeden z samoregulatorem a drugi nie
Myślę że to naprawię przy kolejnej reanimacji Zielonego podczas przekładania go na lepszą ramę (wszysko czeka na swoją kolej).
Pompa z transita ponieważ przez przypadek miałem taką padaczkę pod ręką z której po wstępnych pomiarach wydłubałem pompę. Niestety po zamontowaniu w Aronie okazało się, że jest padnięta. Nowa w Focie kosztowała chyba 98 PLNów
Pozdrawiam
Poza pompą wszystko jest drakulskie nie motane. Najgorsze jest to, że regulator siły hamowania jest pominięty i czasem mam zabawę jak kemping zapinam bo wtedy muszę "odpuszczać" na pompie

Całość dopełnia jeszcze różnica w cylinderkach na tylniej osi -> jeden z samoregulatorem a drugi nie

Myślę że to naprawię przy kolejnej reanimacji Zielonego podczas przekładania go na lepszą ramę (wszysko czeka na swoją kolej).
Pompa z transita ponieważ przez przypadek miałem taką padaczkę pod ręką z której po wstępnych pomiarach wydłubałem pompę. Niestety po zamontowaniu w Aronie okazało się, że jest padnięta. Nowa w Focie kosztowała chyba 98 PLNów
Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedz.
W sprawie pomp to ostatnio przewaliłem dużo za dużo pomp z Lublina 1 i moja cierpliwość się skończyła. Kupie niebawem pompę z Transita.
Wiesz może jaką średnicę tłoczka ma twoja pompa, było kilka typów, ja obstawiam, że masz fi23.8mm pompa długa. A może przypadkiem masz jakąś fotę tej pompy?
Pozdrawiam
W sprawie pomp to ostatnio przewaliłem dużo za dużo pomp z Lublina 1 i moja cierpliwość się skończyła. Kupie niebawem pompę z Transita.
Wiesz może jaką średnicę tłoczka ma twoja pompa, było kilka typów, ja obstawiam, że masz fi23.8mm pompa długa. A może przypadkiem masz jakąś fotę tej pompy?
Pozdrawiam
- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:

Tak wygląda moja pompa. ok 204mm długości od powierzchni styku z serwem a średnica trzpienia, tak na oko to jednak 22mm. Jest taka pompa w katalogu foty pod indeksem: Indeks FOTA: CF 202-167 Kod FOTA: CIFAM-P. Myślałem, że zachomikowałem stary złom ale niestety, tylko oryginały arowskie trzymam pomimo ich złomowatości

Dzięki jak nie wiem co za odpowiedz. Według mnie ty masz pompę od lekkiego Transita i jednocześnie od Sierry, ale jak działa to dobrze.
Mam jeszcze pytanie, czy sekcja pierwsza - na przednie koła, ma dwa wyjścia i czy jeśli tak to jedno z nich po prosu zaślepiłeś?
Czy potrzebny był zaworek zwrotny przed serwem , bez niego było bardzo źle?
Pzdrawiam
Mam jeszcze pytanie, czy sekcja pierwsza - na przednie koła, ma dwa wyjścia i czy jeśli tak to jedno z nich po prosu zaślepiłeś?
Czy potrzebny był zaworek zwrotny przed serwem , bez niego było bardzo źle?
Pzdrawiam