Trzepowo Sprint - 7. maja 2011
Moderator: Pasza
Re: Trzepowo Sprint - 7. maja 2011
Dlaczego nie zatrudnicie FOTOREPORTERA ( jest jeden bardzo szanowany i mieszka na Pomorzu ) tylko trzepiecie kronikę telefonami? Nie mogę, zrozumieć tego podejścia. Kroniki nie da się oglądać.
P.
P.
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

ale ten szanowany na Pomorzu...za garść ryzu nie pracuje....sa ładne fotki w wykonaniu np. Izy.....
PS...Balkon jechał w strone trzepowa jak wracaliśmy po imprezie........mijalismy sie kolbudach na rondzie...
PS...Balkon jechał w strone trzepowa jak wracaliśmy po imprezie........mijalismy sie kolbudach na rondzie...

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
@Pasza - w sumie to Rafał Ci odpowiedział,
@damboss - puchary "zabezpieczały" samorządy i było ich sporo o ile mnie pamięć nie myli...
a dyplomy? Mówisz i masz, informowałem o tym podczas imprezy - mało kto wykazał entuzjazm (zapraszam na PW).
Kwestia numerów to niezaprzeczalnie moja wina, zasugerowałem się stwierdzeniem "my numer mamy" a nie sprawdziłem jaki ( a numerów mieliśmy spokojnie dla wszystkich i jeszcze kilka w zapasie). Kwestię rozwiązujemy z zainteresowanymi załogami. Co do nazwisk to faktycznie mój nietakt ale nie znam wszystkich osobiście (jeszcze) a protokól miałem z numerami. Poprawię się na przyszłość.
Ze swojej strony chciałem podziękować wszystkim za przybycie i sportową rywalizację, o następnym "pętleniu" nie omieszkam poinformować.
pzdr
robert
PS Chętnie podystkutuję na temat przyjętego systemu punktacji. Czy lepiej liczyć sumę okrążeń czy zmienić coś w systemie który był? Konstruktywne przemyślenia wysoko w cenie
@damboss - puchary "zabezpieczały" samorządy i było ich sporo o ile mnie pamięć nie myli...
a dyplomy? Mówisz i masz, informowałem o tym podczas imprezy - mało kto wykazał entuzjazm (zapraszam na PW).
Kwestia numerów to niezaprzeczalnie moja wina, zasugerowałem się stwierdzeniem "my numer mamy" a nie sprawdziłem jaki ( a numerów mieliśmy spokojnie dla wszystkich i jeszcze kilka w zapasie). Kwestię rozwiązujemy z zainteresowanymi załogami. Co do nazwisk to faktycznie mój nietakt ale nie znam wszystkich osobiście (jeszcze) a protokól miałem z numerami. Poprawię się na przyszłość.
Ze swojej strony chciałem podziękować wszystkim za przybycie i sportową rywalizację, o następnym "pętleniu" nie omieszkam poinformować.
pzdr
robert
PS Chętnie podystkutuję na temat przyjętego systemu punktacji. Czy lepiej liczyć sumę okrążeń czy zmienić coś w systemie który był? Konstruktywne przemyślenia wysoko w cenie

Sumowanie okrażeń chyba nie
W tej sytuacji jak ktoś przerąbie jedną rundę,to traci motywację do dalszego wyścigu.

W tej sytuacji jak ktoś przerąbie jedną rundę,to traci motywację do dalszego wyścigu.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
Dokladnie takie pobudki mna kierowaly przy przyjmowaniu systemu malych punktow.
Zrobiłbym jeszcze tak:
Punktacja po rundzie nie powinna być zależna od liczby startujacych samochodów,czyli mogłaby sie zaczynać od np 100 pktów,albowiem liczba startujacych w kolejnych rundach moze się zmieniać/ktoś np ma grubszą awarię i odpadł z dalszych wyscigów/.
Po wszystkich rundach /trzech w tym wypadku/-wprowadziłbym "rundę teoretyczną" której wynik powstałby z sumy przejechanych okrążeń danego zawodnika z rund składowych.Powodowałoby to,że lider danej rundy walczyłby nie tylko o utrzymanie czołowej pozycji,ale starałby się nadgonić jak najwięcej okrążeń.Miejsca w tej "rundzie teoretycznej byłyby premiowane tak jak w zwykłej.
I postulaty natury ogólno regulaminowej:
1/nie twórzcie regulaminu którego nie jestście w stanie wyegzekwować/zamknieta strefa serwisowa,restrykcje przebywania w niej osób,pomoc ekipy na trasie,pomiary hałasu,etc/
2/wyścig nie odbywa się po drogach publicznych,zatem pisanie o OC,badaniu techn,numerach,nie ma sensu,bo nie macie uprawnień żeby to sprawdzać.Mogą natomiast i powinny być wymogi dotyczace klatek,pasów kasków,oświetlenia etc.Bardzo silnie należy zaakcentować odpowiedzialnośc każdej ekipy za swe działania/odpowiednie oswiadczenia podpisane przed wyścigiem/
3/Wiem,ze wymóg stosowania opon "nieagresywnych"wynika z chęci oszczędzenia terenu,ale albo rybka,albo pipka:wymóg jest bardzo dyskusyjny i niejednoznaczny:na dobrą sprawę kazdą oponę da się "wyprotestować",bo agresja to podstawowa cecha każdej opony.
Próby okreslenia stopnia agresywności opony są niepoważne.
4/Podział na klasy powinien być tylko pojemnościowy/ew z uwzglednieniem przelicznika na doładowanie/.Definiowanie co jest serią,a co prototypem to zbędny kłopot:promowana powinna być inowacyjnośc.Należy okreslić wymagania minimalne pojazdu i minimalne wymagania bezpieczeństwa i jazda.
Ogólnie wszystkie pomorskie sprinty powinny mieć jeden regulamin.
Punktacja po rundzie nie powinna być zależna od liczby startujacych samochodów,czyli mogłaby sie zaczynać od np 100 pktów,albowiem liczba startujacych w kolejnych rundach moze się zmieniać/ktoś np ma grubszą awarię i odpadł z dalszych wyscigów/.
Po wszystkich rundach /trzech w tym wypadku/-wprowadziłbym "rundę teoretyczną" której wynik powstałby z sumy przejechanych okrążeń danego zawodnika z rund składowych.Powodowałoby to,że lider danej rundy walczyłby nie tylko o utrzymanie czołowej pozycji,ale starałby się nadgonić jak najwięcej okrążeń.Miejsca w tej "rundzie teoretycznej byłyby premiowane tak jak w zwykłej.
I postulaty natury ogólno regulaminowej:
1/nie twórzcie regulaminu którego nie jestście w stanie wyegzekwować/zamknieta strefa serwisowa,restrykcje przebywania w niej osób,pomoc ekipy na trasie,pomiary hałasu,etc/
2/wyścig nie odbywa się po drogach publicznych,zatem pisanie o OC,badaniu techn,numerach,nie ma sensu,bo nie macie uprawnień żeby to sprawdzać.Mogą natomiast i powinny być wymogi dotyczace klatek,pasów kasków,oświetlenia etc.Bardzo silnie należy zaakcentować odpowiedzialnośc każdej ekipy za swe działania/odpowiednie oswiadczenia podpisane przed wyścigiem/
3/Wiem,ze wymóg stosowania opon "nieagresywnych"wynika z chęci oszczędzenia terenu,ale albo rybka,albo pipka:wymóg jest bardzo dyskusyjny i niejednoznaczny:na dobrą sprawę kazdą oponę da się "wyprotestować",bo agresja to podstawowa cecha każdej opony.
Próby okreslenia stopnia agresywności opony są niepoważne.
4/Podział na klasy powinien być tylko pojemnościowy/ew z uwzglednieniem przelicznika na doładowanie/.Definiowanie co jest serią,a co prototypem to zbędny kłopot:promowana powinna być inowacyjnośc.Należy okreslić wymagania minimalne pojazdu i minimalne wymagania bezpieczeństwa i jazda.
Ogólnie wszystkie pomorskie sprinty powinny mieć jeden regulamin.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- Doktor-Granat
Byłem widziałem Bylo fajnie . Cieszę się że się ludziom chce coś dłubać dla nas dla was i dla nich samych .
Podzielam zdanie kolegi że regulaminy powinny być bliźniacze dla bliźniaczych imprez .
Onanizatory muszą się skumać . Trza zrobić zlot onanizatorów z Pomorskiego w celu ustalenia tego i owego .
Podzielam zdanie kolegi że regulaminy powinny być bliźniacze dla bliźniaczych imprez .
Onanizatory muszą się skumać . Trza zrobić zlot onanizatorów z Pomorskiego w celu ustalenia tego i owego .

Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"
Jestem za....... moze w jakiejs pizzeri............
...czekam na zaproszenie........ 

Jezus,a czy Ty jesteś w stanie namierzyć wszystkich lokalnych organizatorów sprintów?
Ja,poza Tobą,Traskiem i Robertem Smołdzińskim to nikogo nie kojarzę.
Gdyby doszło do dyskusji,to mogę spróbować przygotować wstepną podkładkę.
Rogata to wiem gdzie jest

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Nie wiem czy Deresia można podłączyć do lokalesów by kolegi nie obrazić....i to tyle co mnie przychodzi do głowy...bez obrazy dla innych......vandall1 pisze:Jezus,a czy Ty jesteś w stanie namierzyć wszystkich lokalnych organizatorów sprintów?

Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2011 5:25 pm przez jezus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doktor-Granat
Jak coś to zapraszam służę lokalem i nie jest to Rogata . Teraz mamy nową miejscówkę na Kaszubowie blisko Żukowa 

Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"
brawo Jasiuuuuuu.......trzeba wpaść i oznaczyć nowy teren........
...nie odmawia sie zaproszeń ze strony kolegów.... 

Pracuję nad tematem
Odswieżę jak skończę-tedy zrobimy mityng
Dereś...no jasne,pamiętam jak jeszcze gazem pomykał na Kałużewie
Może wykaże chęć kolaboracji.

Odswieżę jak skończę-tedy zrobimy mityng

Dereś...no jasne,pamiętam jak jeszcze gazem pomykał na Kałużewie

Może wykaże chęć kolaboracji.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Dereś robi terez w Czarnym impreze.....z cyklu Baja....spory tłum sie tam wybiera......ale moze znajdzie czas dla lokalesów...jakieś rady i porady mile widziane.......a wcielone w życie moga przyspozyc sporo dobrego dla zawodników.....
I jak tam oglądanie filmu?? Nadal czekamy na rozstrzygnięcie problemu dwóch "3" 

sie czepiasz...........
kolejna impra tego lub podobnego taniego typu w naszym regionie.....dopiero w przyszłym roku....
...24h....... 

kolejna impra tego lub podobnego taniego typu w naszym regionie.....dopiero w przyszłym roku....