D A K A R 2o13
Moderator: Pasza
-
-
Re: D A K A R 2o13
Dzisiaj tak szybko nie pójdziemy spać
a ja jadę, jadę i często dojadę
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
-
-
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
http://www.youtube.com/watch?v=Q0ZMrVEH ... CJj6TeOA-SRobert K160 pisze:poświecenie :
Dlaczego Guerlain Chicherit stracił ponad 15 minut do zwycięzcy? Francuz wyjaśnia na FB:
Straciłem wspomaganie kierownicy w okolicach 20. kilometra i musiałem tak jechać przez kolejnych 150 km!!! To prawie niewykonalne, zwłaszcza na zdradliwych, krętych fragmentach. W dodatku było to bardzo niebezpieczne, bo nie mogłem kontrolować auta!!! Prawie połamałem soba nagarstki, nie wiem, czy jutro będę w stanie prowadzić. Mój fizjoterapeura będzie musiał dokonać dziś cudu.
- brodafidela
-
Łoker sie gdzieś stracił 

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
30 min straty, 2x więcej niż przedostatni, coś wykombinował po drodze 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Baran wczoraj pomocy udzielał przez 40min innej ciężarówce i nasze pajero też wyciągał 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
GAZFAN pisze:Nie oczekujStArSzY pisze:Jak dla mnie drugi taki to Kaczmarski ^^
No ale u samego miszcza trenuje to może coś z tego będzie oprócz gwiazdorzenia
Moze ktoś kojarzy wyczyny Martinka na Transgothice 2010...niezły ubaw był

Takim wronglem startował
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
Łoker na wp2 -35min 
cos chyba z wózkiem sie porobiło

Szał jego nie z głowy,lecz z serca pochodził
-
-
wedle komentarza :Świstak pisze:Łoker na wp2 -35min
Strata Łukasza Łaskawca do Casale i Patronelliego rośnie, ale Polak jedzie już normalnym tempem i zaczyna przeganiać innych quadowców. W generalce Łoker na pewno jednak spada póki co za Rafała Sonika, który obecnie jest szósty.
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
-
-
Nasser Al-Attiyah zapowiadał, że w Chile znów będzie górą. I póki co realizuje swój plan. Książe prowadzi po 38 kilometrach jazdy, wyprzedzając o 9 sek. De Villiersa i o 31 sek. Peterhansela. W "generalce" był już blisko "Petera", ale po wczorajszym etapie kierowca MINI znów mu uciekł na doległość blisko 10 minut... Dziś będziemy świadkami bardzo ciekawego pojedynku Adama Małysza i Szymona Ruty, którzy ruszyli niemal równocześnie na trasę.
z tym komentarzem w pełni się zgadzam
z tym komentarzem w pełni się zgadzam

RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
Jak Adaś opyci Srute na wurcowym odcinku...to na miejscu Sruty postaralbym się o azyl w Peru 

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
-
-
jest i Małysz na WP1 na pozycji 18 

RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
-
-
albo w siedzibie Polsatusciba pisze:Jak Adaś opyci Srute na wurcowym odcinku...to na miejscu Sruty postaralbym się o azyl w Peru
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
RR P38
LR D Evo
Nissan K 160
-
-
18 336 MALYSZ (POL), MARTON (POL) TOYOTA 000:31:22 00:05:18Robert K160 pisze:jest i Małysz na WP1 na pozycji 18
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Santana wiertarka
czytaj puzon ze zrozumieniemsciba pisze:Jak Adaś opyci Srute na wurcowym odcinku...to na miejscu Sruty postaralbym się o azyl w Peru

Dwie osoby zginęły, a siedem zostało rannych w wypadku z udziałem dwóch taksówek i serwisowego Land Rovera Defender uczestników Dakar Rally. Do tragedii doszło wczoraj o godzinie 21.30, 10 kilometrów przed granicą Peru i Chile. Po czołowym zderzeniu zginął kierowca i pasażer jednej z taksówek. Kierowca drugiej taksówki chciał uniknąć zderzenia i kilkakrotnie dachował. Wśród rannych znajdują się trzy osoby z serwisu brytyjskiego zespołu Race2Recovery oraz czterech Peruwiańczyków.
Obok trzech karetek i jednostki straży pożarnej, w akcji ratunkowej uczestniczyły dwa samochody medyczne rajdu oraz dwa samochody bezpieczeństwa. Rannych przewieziono do szpitala w miejscowości Tacna. Peruwiańska policja przekazała do dyspozycji Antonowa, którym przetransportowano rannych do Limy.
Z brytyjskiego zespołu ranni zostali Justin Birchall, 40-letni kierowca, którego Wildcat odpadł wcześniej z rajdu, inżynier Lee Townsend oraz logistyk John Winskill. Wszystkich przewieziono do Limy. Ofiary wypadku są przytomne, ich stan jest stabilny, a obrażenia nie zagrażają życiu.
Obok trzech karetek i jednostki straży pożarnej, w akcji ratunkowej uczestniczyły dwa samochody medyczne rajdu oraz dwa samochody bezpieczeństwa. Rannych przewieziono do szpitala w miejscowości Tacna. Peruwiańska policja przekazała do dyspozycji Antonowa, którym przetransportowano rannych do Limy.
Z brytyjskiego zespołu ranni zostali Justin Birchall, 40-letni kierowca, którego Wildcat odpadł wcześniej z rajdu, inżynier Lee Townsend oraz logistyk John Winskill. Wszystkich przewieziono do Limy. Ofiary wypadku są przytomne, ich stan jest stabilny, a obrażenia nie zagrażają życiu.
-
-
- Kontaktowanie:
A ja za ten zespół trzymam kciukiwojo02 pisze:brytyjskiego zespołu Race2Recovery

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- brodafidela
-
Ruta na WP 1 - 39 poztomaszek76 pisze:18 336 MALYSZ (POL), MARTON (POL) TOYOTA 000:31:22 00:05:18Robert K160 pisze:jest i Małysz na WP1 na pozycji 18
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
-
-
44 339 RUTA (POL), LICHTLEUCHTER (FRA) TOYOTA 000:41:56 00:15:52brodafidela pisze:Ruta na WP 1 - 39 poztomaszek76 pisze:18 336 MALYSZ (POL), MARTON (POL) TOYOTA 000:31:22 00:05:18Robert K160 pisze:jest i Małysz na WP1 na pozycji 18
Old Roki newer daj- sprzedany
Santana wiertarka
Santana wiertarka