24 godziny Polska
Moderator: Pasza
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
24 godziny Polska
Witam,
W dniach 4-6 marca 2011 odbedzie sie pierwszy polski wyscig 24 godzinny
Petla liczyc bedzie miedzy 8 a 10km roznorakiego terenu (beda odcinki szybkie, bedzie tez "spowalniacz" lesny).
Impreza odbedzie sie na Wybrzezu, przewidujemy licznych gosci z zagranicy ale nie ukrywam, ze licze rowniez na zainteresowanie ze strony teamow polskich.
Dzieki hojnosci Sponsorow wpisowe do imrezy wynosic bedzie tylko 150zl (do 20.stycznia, potem 250) liczba miejsc startowych ograniczona.
Organizatorami sa smoldzino.org i Turystyka4x4 a spiritus movens calego przedsiewziecia jest Trasek.
pozdrawiam i serdecznie zapraszam
robert
PS Pelne info, regulaminy, zapisy itp rusza w polowie listopada
PS2 Na dniach tutaj przedstawie propozycje klas (do dyskusji wedle Waszego uznania)
Petla liczyc bedzie miedzy 8 a 10km roznorakiego terenu (beda odcinki szybkie, bedzie tez "spowalniacz" lesny).
Impreza odbedzie sie na Wybrzezu, przewidujemy licznych gosci z zagranicy ale nie ukrywam, ze licze rowniez na zainteresowanie ze strony teamow polskich.
Dzieki hojnosci Sponsorow wpisowe do imrezy wynosic bedzie tylko 150zl (do 20.stycznia, potem 250) liczba miejsc startowych ograniczona.
Organizatorami sa smoldzino.org i Turystyka4x4 a spiritus movens calego przedsiewziecia jest Trasek.
robert
PS2 Na dniach tutaj przedstawie propozycje klas (do dyskusji wedle Waszego uznania)
- dspopek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: 24 godziny Polska
dobry pomysł
BYŁA ZMOTA JEST JEEP GRAND CHEROKEE 5.2 V8 LIFT 2 CALE TEL. 512-35-35-02
http://www.dsp-tuning4x4.pl
http://www.dsp-tuning4x4.pl
z tą małą różnicą, że NIE jest to PIERWSZY 24-ro godzinny wyścig w polsce. Harenda 24...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
Przepraszam jesli kogos urazilem 
Ale Harenda byla chyba 24h tylko z nazwy a wyscig trwal godzin dwanascie?
My przygotowujemy dobowy wyscig endurance a o takim w Kraju nad Wisla nie slyszalem.
Chociaz nie wykluczam, ze sluch mam nie najlepszy

My przygotowujemy dobowy wyscig endurance a o takim w Kraju nad Wisla nie slyszalem.

Robert_smoldzino, nie słuchaj plackówrobert_smoldzino pisze:Przepraszam jesli kogos urazilem

ojtam ojtam, 24h to były np ostatnio na MuTTcie
fajny pomysł choć pętla trochu krótka i na wybrzeże cholernie daleko 

Hej
24h w wozidełku na pełnym bucie brzmi cudownie
Pozdrawiam
24h w wozidełku na pełnym bucie brzmi cudownie

Pozdrawiam
u nas nie byla za krotkaLaska pisze:ojtam ojtam, 24h to były np ostatnio na MuTTciefajny pomysł choć pętla trochu krótka i na wybrzeże cholernie daleko

srednio robili 3 petle a najlepsi chyba ok 6

noo u Was to byla taka solidna petelkaDrako pisze:u nas nie byla za krotkaLaska pisze:ojtam ojtam, 24h to były np ostatnio na MuTTciefajny pomysł choć pętla trochu krótka i na wybrzeże cholernie daleko
![]()
srednio robili 3 petle a najlepsi chyba ok 6

ale sądzę. że chłopaki z turystyka4x4 pod patronatem Traska też dadzą radę!!

- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
Ze petla krotka?
W warunkach imprezy XC gdzie sedziowie musza stac dosc gesto nie widze mozliwosci zrobienia dluzszej petli ze wzgledu chocby na zasoby ludzkie, terenu mamy dosc.
Zreszta francuski i portugalski klasyki 24 tez maja podobnej dlugosci trase, nie bede ukrywal, ze czerpiemy z ich pomyslow. W koncu Francuzi to juz niemal dwie dekady sie ganiaja po kolku.
Propozycja klas (na roboczo) - oczekuje konstruktywnych uwag
T1
T2
oraz
1300
2000
2500
do 5000
pow 5000
buggy (oska)
Ze wzgledow bezpieczenstwa quady beda mialy impre tydzien pozniej (w systemie 2 x 3h).
Zastanawiam sie czy UTV puscic z autami czy z quadami?
Licze na ekektywne rozwazania (bo w ich efektownosc nie watpie)
pzdr
robert
W warunkach imprezy XC gdzie sedziowie musza stac dosc gesto nie widze mozliwosci zrobienia dluzszej petli ze wzgledu chocby na zasoby ludzkie, terenu mamy dosc.
Zreszta francuski i portugalski klasyki 24 tez maja podobnej dlugosci trase, nie bede ukrywal, ze czerpiemy z ich pomyslow. W koncu Francuzi to juz niemal dwie dekady sie ganiaja po kolku.
Propozycja klas (na roboczo) - oczekuje konstruktywnych uwag

T1
T2
oraz
1300
2000
2500
do 5000
pow 5000
buggy (oska)
Ze wzgledow bezpieczenstwa quady beda mialy impre tydzien pozniej (w systemie 2 x 3h).
Zastanawiam sie czy UTV puscic z autami czy z quadami?
Licze na ekektywne rozwazania (bo w ich efektownosc nie watpie)

pzdr
robert
Właśnie taka pętla powinna być, a nie wpuszczać ludzi w 1000 km, dla czego !? bo i tak na razie nikt nie przebije DW choć myślę że i w Polsce się to kiedyś uda .
a co z ciężarówkami !? podejrzewam ze Ostaszek wpadł by pozamiatać
a co z ciężarówkami !? podejrzewam ze Ostaszek wpadł by pozamiatać

Magda, troszkę to jednak inaczej niż na MUTTcie(nawet bardziej niż troszkę). Formuła Harendy była trochę zbliżona jednak to zupełnie inna impreza nie tylko ze względu na czas, zresztą chwila cierpliwości i wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane.Laska pisze:ojtam ojtam, 24h to były np ostatnio na MuTTciefajny pomysł choć pętla trochu krótka i na wybrzeże cholernie daleko
Czy daleko na wybrzeże ? może i nie blisko, ale zdecydowaliśmy się właśnie tam na rundę pilotażową, czy różnica jest aż tak duża czy zestaw będzie ciągnięty 200 czy 400km?
btw, jeśli Wam się spodoba, kolejne będą już trochę "niżej"

Zbieraj siły, picuj dżipa i w drogę !

Co do ciężarówek BigU, czas pokaże...
Pasza, dzięki za posprzątanie.
Ja rozumiem, że to inna charakterystyka, ale i tak jakoś tak wydaje mi się to krókie jak na 24h, przeca to w głowie się może zakręcićczaya pisze:Magda, troszkę to jednak inaczej niż na MUTTcie(nawet bardziej niż troszkę). Formuła Harendy była trochę zbliżona jednak to zupełnie inna impreza nie tylko ze względu na czas, zresztą chwila cierpliwości i wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane.Laska pisze:ojtam ojtam, 24h to były np ostatnio na MuTTciefajny pomysł choć pętla trochu krótka i na wybrzeże cholernie daleko
Czy daleko na wybrzeże ? może i nie blisko, ale zdecydowaliśmy się właśnie tam na rundę pilotażową, czy różnica jest aż tak duża czy zestaw będzie ciągnięty 200 czy 400km?
btw, jeśli Wam się spodoba, kolejne będą już trochę "niżej"![]()
Zbieraj siły, picuj dżipa i w drogę !![]()
![]()
Co do ciężarówek BigU, czas pokaże...
Pasza, dzięki za posprzątanie.

Różnica niby niewielka czy 200czy 400 ale 200 a 600 to już różnica, po naszych drogach to zwłaszcza czasowa

Ja tam jakoś zwolenniczką wielką takiego jeżdzenia w kółko niestety nie jestem, więc marne szanse abym się zjawiła, ale trzymam mocno kciuki za powodzenie!!

A Ty Krzysiu to byś relację z urodzin z gwiazdami zdał

-
- jestem tu nowy...
Witam gdzie mozna robic zapisy

robert_smoldzino pisze:Witam,
robert
MICHAŁ SIERAKOWICE SUZUKI VITARA
z tego co mozna wyczytac to w połowie listopada..... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
ja tylko żałuję że do marca nie poskładamy się
nie każdy może wystartować w imprezie 24h, lecz może to wygrać ! auto kompletnie nie zmotane byle było dobrze przygotowane

nie każdy może wystartować w imprezie 24h, lecz może to wygrać ! auto kompletnie nie zmotane byle było dobrze przygotowane

Fajnie by było jakby 24h to było 24h tylko kierowca i pilot na pokładzie ewentualna zamiana roli pilota z kierowcą ,ale oboje muszą być na pokładzie w tedy jeden z nich podczas jazdy moze ewentualnie sie zdzrzemnąć . Taka fajna sugestia tego w PL chyba nie było.
z tego co wroble ćwierkaja .. regulamin sie pisze... ale jak w innych tego typu maratonach moze wystapić wymóg kilku kierowców...bądz zmiany kierowcy po kilku godzinach upalania....ale to tylko moje widzimisie... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
może też być zapis o max. dopuszczalnej liczbie kierowców i max. dopuszczalnej liczbie zmian tychże ... opcji jest dużo wszystko zależy od tego jak sobie to ORG poukladaja
Z mojego doświadczenia max 3 godziny dla jednego kierowcy sugestia 3-5 kierowców ( większa ilość chociażby dla fanu). Doświadczyłem zmianę od 2-4 w nocy powiem że to była masakra.
-
-
- Kontaktowanie:
24 godziny i kierowca pilot i drugi taki zestaw do zmian
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

za tydzien bedzie wszystko wiadomo ;o) obstawialbym wersje Traska!
24h bez zmian to byłby fan mozna by w tedy oddzielić chłopców od dziewczynek
Harenda 24, było to prosto zrobione można było się zmieniać i nawet wyjść z auta, kierowca 1 i 2 mogli jedna koło zrobić samemu i nikt nic nie tracił czyli jedzenie czy toytoy i dalej w drogę. myślę że zabieranie 10 kierowników na raj to była by LIPA
jest 2-ch kierowców i to ma wystarczyć, anie jakieś sztafety dla dziewczynek

jest 2-ch kierowców i to ma wystarczyć, anie jakieś sztafety dla dziewczynek