Pomorski Puchar Sprintu 4x4

imprezy składające się tylko z OS'ów, np Mercedes Truck Rally itp

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » pt gru 10, 2010 4:26 pm

Czas więc wyjść z ukrycia i skromnie zakomunikować....... :)21

Prawdopodobnie trzy edycje.....
Pierwsza..... 25-26 Luty 2011
Druga .........8-10 lipiec
Trzecia........16-18 września

Pierwsza... 2.5 godz. jazdy dla Quadów.. 26 II 11r. przed startem samochodów... następnie 4 godz. jazdy dla samochodów....26 II 11r.
Teren około 300 hektarów Gmina Wicko ( pomorskie)...piękne górzyste pola na których wytyczona zostanie pętla około 8-10 km. start równoległy dla wszystkich samochodów oraz osobny dla Quadów.

Druga.....2.5 godz. jazdy Quady..9 VII i 10 VII 11r. przed startem samochodów ... następnie 4 godz. jazdy dla samochodów... 9 VII i 10 VII 11r.
Teren około 250 hektarów... Gmina Choczewo (pomorskie) równie pięknych górzystych terenów polnych na których wytyczona zostanie pętla wedle możliwości. Start równoległy dla samochodów oraz osobny Quadów

Trzecia... 2.5 godz. jazdy Quady..17 IX i 18 IX 11r. przed startem samochodów ... następnie 4 godz. jazdy dla samochodów... 17 IX i 18 IX 11r.
Teren około 50 hektarów . teren znany z Rozgrywanego od wielu lat prologu rajdu Magam Trophy. Wytyczona zostanie pętla wedle możliwości. Start równoległy dla samochodów oraz osobny Quadów

klasy pojazdów:
FIA:
- T1 – Paszport
- T2- Paszport
Seryjna:
- S1 pojazdy do pojemności 1499 cm
- S2 pojazdy do pojemności 1999 cm
- S3 pojazdy do pojemności 2900 cm
- S4 powyżej 2901 cm
Proto:
- P1 pojazdy do pojemności 1499 cm
- P2 pojazdy do pojemności 1999 cm
- P3 pojazdy do pojemności 2900 cm
- P4 powyżej 2901 cm
Quad:
-Q1 Quady jedno napędowe
-Q2 Quady dwu napędowe

Regulamin w wielkiej mierze zbliżony do regulaminu z nowego rajdu 24H Polska....

Za kilka dni więcej info na podstronie strony organizatora http://www.mekka4x4.pl

zapraszam do dyskusji.......... :)2
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
Darek T1

Kontaktowanie:

Re: Pomorski Puchar Sprintu 4x4

Post autor: Darek T1 » pt gru 10, 2010 9:08 pm

:)2

Awatar użytkownika
dspopek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: dspopek » pt gru 10, 2010 10:31 pm

Super :)2 :)2 :)2
BYŁA ZMOTA JEST JEEP GRAND CHEROKEE 5.2 V8 LIFT 2 CALE TEL. 512-35-35-02
http://www.dsp-tuning4x4.pl

raf_jeep

Post autor: raf_jeep » sob gru 11, 2010 1:00 am

tylko, że powstało nagle tyle rajdów, że obawiam się, że każdy będzie miał problem z zebraniem chętnych do startu...
GER, Rzeszów, Magam Sprint, PPS 4x4, 24H, do tego jeszcze Puchar Polski i kilka innych. i wszystko w zbliżonych terminach...

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob gru 11, 2010 8:54 am

raf_jeep pisze:tylko, że powstało nagle tyle rajdów, że obawiam się, że każdy będzie miał problem z zebraniem chętnych do startu...
GER, Rzeszów, Magam Sprint, PPS 4x4, 24H, do tego jeszcze Puchar Polski i kilka innych. i wszystko w zbliżonych terminach...
nie sądze........

Od terminu GER róznica miesiaca....
Od terminu 24h różnica dwóch tygodni .. i załozeniem 24h jest jazda w teamach... u mnie zwykły Kowalski startuje... poza tym blisko współpracujemy z 24h..regolamin oraz klasy aut.
Od Transgothica róznica dwóch tygodni..
Magam sprint..... nie ma ..ale za to na tym właśnie terenie i przy scisłej współpracy z Gołebiem organizuje tam PPS4x4
Od Puchary Polski Coval róznica dwóch tygodni...

terminy poustalane z tymi co juz maja podane lub maja od lat zaklepane...nie widze zgrzytu z zadna wiekszą znaną imprezą....... nawet tego typu rajdem na Ślasku.....

Od samego początku liczenie wyników będzie elektroniczne ze pomocą transplanderów... :)2

Awatar użytkownika
trasek

Kontaktowanie:

Post autor: trasek » sob gru 11, 2010 10:13 am

raf_jeep pisze:tylko, że powstało nagle tyle rajdów, że obawiam się, że każdy będzie miał problem z zebraniem chętnych do startu...
A Tobie co ?? W naszym kraju jest około czynnie działających 30000 posiadaczy terenówek gdzie 90% nie chce jeździć z powodu braku imprez dla nich. Przy podziale na klasy myślę że kolejne 10% się zdecyduje.

Jeszcze analizując poprzednie lata była masa imprez w koło komina ( przeprawowych) i na nich były limity ilości uczestników.
Mija kryzys ludzie chcą się bawić! Chwała ludziom którym chce się robić imprezy. Rajdy organizowane w promieniu 200 km ogranicza maksymalnie koszty i czas. Załatwisz impre w dwa dni. Spokój w domu i zagrodzie :)21

Przykład na GER mam z Gdańska 550 km po naszych przepięknych drogach z lawetą cały dzień, powrót to samo impreza noc i dwa dni. Jestem 5 dni poza domem. Ja na GER przyjadę !! ale wielu z mojej okolicy na pewno nie. Nasz kraj jest wielki :)21 Z lasami co raz gorzej.Przeprawówki za 2-5 lat wyginą. Nie ma co strzelać focha. Trzeba robić imprezy tanie dobre i blisko a uczestnicy się sami znajdą. Koszt rajdu max do 1000 zł ( wpisowe + paliwo ) jest do przyjęcia a hotele + km mordują budżety kierowców.

Wracając do tematu klas uważam że duża część posiadaczy terenówek miała blokadę psychologiczną by się konfrontować w jednej klasie z Mistrzami a odbywający się wyścig zbrojeń całkowicie zatraca idee zabawy nad skatowaniem fury w brodzie 1,5m. Mniejsze już nie robią wrażenia :)21. Mam w firmie wielu klientów którzy na pytanie dla czego nie jedzie np. GER właśnie używają takich argumentów. Bardzo chętnie bym się wybrał do Rzeszowa ( nigdy nie byłem) a zawodnicy z Rzeszowa czy Krakowa rzadko bywają na imprezach na wybrzeżu.

Rafał ty jak wielu co mogą "zarazić" offroadem musisz zachęcać nowych by jeździli. Miałem kilka przypadków gdy zabierałem " nowego" na rajd a jegomość po zobaczeniu np. Operacji Pomorze EXTREM czy Kaszubi mówił że to nie dla niego. Bo gdzie będę w listopadzie biegał po pas w wodzie. Fura skatowana na tydzień dobrej roboty! Normalny Kowalski kupuje samochód do 10 lat. Chce nim jeździć do pracy a na łikend po upalać najlepiej tak by żona nie widziała :)21

Awatar użytkownika
+jacek+

Post autor: +jacek+ » sob gru 11, 2010 10:52 am

trasek pisze: A Tobie co ?? W naszym kraju jest około czynnie działających 30000 posiadaczy terenówek gdzie 90% nie chce jeździć z powodu braku imprez dla nich. Przy podziale na klasy myślę że kolejne 10% się zdecyduje.

Jeszcze analizując poprzednie lata była masa imprez w koło komina ( przeprawowych) i na nich były limity ilości uczestników.
Mija kryzys ludzie chcą się bawić! Chwała ludziom którym chce się robić imprezy. Rajdy organizowane w promieniu 200 km ogranicza maksymalnie koszty i czas. Załatwisz impre w dwa dni. Spokój w domu i zagrodzie :)21

Przykład na GER mam z Gdańska 550 km po naszych przepięknych drogach z lawetą cały dzień, powrót to samo impreza noc i dwa dni. Jestem 5 dni poza domem. Ja na GER przyjadę !! ale wielu z mojej okolicy na pewno nie. Nasz kraj jest wielki :)21 Z lasami co raz gorzej.Przeprawówki za 2-5 lat wyginą. Nie ma co strzelać focha. Trzeba robić imprezy tanie dobre i blisko a uczestnicy się sami znajdą. Koszt rajdu max do 1000 zł ( wpisowe + paliwo ) jest do przyjęcia a hotele + km mordują budżety kierowców.

Wracając do tematu klas uważam że duża część posiadaczy terenówek miała blokadę psychologiczną by się konfrontować w jednej klasie z Mistrzami a odbywający się wyścig zbrojeń całkowicie zatraca idee zabawy nad skatowaniem fury w brodzie 1,5m. Mniejsze już nie robią wrażenia :)21. Mam w firmie wielu klientów którzy na pytanie dla czego nie jedzie np. GER właśnie używają takich argumentów. Bardzo chętnie bym się wybrał do Rzeszowa ( nigdy nie byłem) a zawodnicy z Rzeszowa czy Krakowa rzadko bywają na imprezach na wybrzeżu.

Rafał ty jak wielu co mogą "zarazić" offroadem musisz zachęcać nowych by jeździli. Miałem kilka przypadków gdy zabierałem " nowego" na rajd a jegomość po zobaczeniu np. Operacji Pomorze EXTREM czy Kaszubi mówił że to nie dla niego. Bo gdzie będę w listopadzie biegał po pas w wodzie. Fura skatowana na tydzień dobrej roboty! Normalny Kowalski kupuje samochód do 10 lat. Chce nim jeździć do pracy a na łikend po upalać najlepiej tak by żona nie widziała :)21
Co racja to racja !! !! :)2
Jacek

Zawsze są dwa uda : uda się albo się nie uda :)21

raf_jeep

Post autor: raf_jeep » sob gru 11, 2010 11:33 am

no racja... :)

Awatar użytkownika
Darek T1

Kontaktowanie:

Post autor: Darek T1 » sob gru 11, 2010 1:40 pm

:)2 :)2 :)2

raf_jeep

Post autor: raf_jeep » sob gru 11, 2010 2:28 pm

Darek.
Wy gdzie w tym roku startujecie?
pościgamy się gdzieś razem? :)

Awatar użytkownika
Łosiowy

Post autor: Łosiowy » sob gru 11, 2010 8:44 pm

trasek pisze:
raf_jeep pisze:.

Wracając do tematu klas uważam że duża część posiadaczy terenówek miała blokadę psychologiczną by się konfrontować w jednej klasie z Mistrzami a odbywający się wyścig zbrojeń całkowicie zatraca idee zabawy nad skatowaniem fury w brodzie 1,5m. Mniejsze już nie robią wrażenia :)21.
Lift fury 7" gwarantuje podium :)21

Super że coś się dzieje w temacie że komuś się chce... i to w dodatku na pomorzu .
Oby wiecej takich imprez na naszych terenach :)2

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darek T1

Kontaktowanie:

Post autor: Darek T1 » sob gru 11, 2010 10:08 pm

raf_jeep pisze:Darek.
Wy gdzie w tym roku startujecie?
pościgamy się gdzieś razem? :)
No tak grubo jak wy deklarujecie to my nie ale morze na Włochy

raf_jeep

Post autor: raf_jeep » sob gru 11, 2010 10:59 pm

ale my w Polsce też sporo jedziemy więc może tu się gdzieś spotkamy :)

Awatar użytkownika
Darek T1

Kontaktowanie:

Post autor: Darek T1 » ndz gru 12, 2010 12:20 am

napewno gdzieś się spotkamy

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » ndz gru 12, 2010 9:31 am

no jak miło.......kawki, herbatki...... :)21
to jesteście umówieni :wink: ....w lutym jeszcze sie pewno nie scigaliscie ...w sniegu....
za kilka dni wiecej info..sklejamy wszystko do kupki......obsługe elektroniki pomiarowej, zabezpieczenia...i inne duperele typu finanse....... :)2

marek12
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marek12 » śr gru 15, 2010 12:51 pm

ok zgłaszam T2

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » śr gru 15, 2010 1:33 pm

Właśnie zostałem uświadomiony ze zapomniałem o klasie Trophy...... i zaraz to zostanie zmienione ..... :)21 ...Tr 1 do 1999cm i Tr2 od 2000cm.......oraz czas jazdy zostanie zarówno dla aut i quadów podzielony na dwa...tak by dac szanse załogom z awariami na naprawę w czasie przerwy pomiędzy wyścigami....czyli auta 2 x 2 godz...i quady 2 x 45 min....... :)21
Regulamin i kilka innych uwag do końca tygodnia będzie już widniało na stronie orga... www.mekka4x4.pl

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » czw gru 16, 2010 10:21 pm

a moj skandalek to do jakiej klasy ?
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » pt gru 17, 2010 7:23 am

Do zerówki...... :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
+jacek+

Post autor: +jacek+ » pt gru 17, 2010 12:43 pm

TO SKANDAL :)21 :)21 :)21
Jacek

Zawsze są dwa uda : uda się albo się nie uda :)21

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » pt gru 17, 2010 1:51 pm

w regulaminie jeszcze tego nie umieściłem bo musze to sensownie rozwiązać...ale zajefajny jest pomysł z klasa trophy... do 1999 cm i od 2000 cm..... więc @Granatek był byś w tr1 .... ale o tym później.....jak do tej pory wpadasz w P1.... czyli zmoty do 1499 cm.....
juz mój informatyk dostał materiały na strone...teraz je skleja i odpali podstrone na mekka4x4.pl ... mysle ze od poniedziałku bedzie hulać... i wtedy zapraszam do pisania uwag.....

Awatar użytkownika
ryba
Kontaktowanie:

Post autor: ryba » ndz gru 19, 2010 11:00 pm

fanie słyszeć o takich imprezach :)2
przy okazji pytania @granata też się zastanawiam, gdzie sklasyfikowana zostałaby vitara za 31''
mam nadzieje, że poniedziałkowe info wyjaśni nieco zasady klasyfikacji
pzdr

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » pn gru 20, 2010 8:22 am

@Ryba
Jak masz .. silnik, skrzynie , chłodnice i amorki na swoim miejscu nie motanych łapach czy mocowaniach ... to klasa S1.. czyli seria do 1499cm..... no chyba że masz w suce 1600cm...to wskakujesz do klasy S2...czyli seria do 1999cm.

Chodzi o to...by seryjny np. patrol czy jeep... ścigał się w otoczeniu swoich podobnych pudeł...a nie zmot co po 300koni mają i 1200kg wagi....dla zmot jet klasa Proto... :)2
Wielkość kółek nie stanowi zmiany w klasach....

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » wt gru 21, 2010 7:57 am

Formularz zgłoszeniowy na stronie juz działa...zapraszam do udziału .......Pierwsza edycja ...spotkanie juz w piatek 25 II ... jazda w sobotę 26 II......... druga i trzecia edycja będzie miała po dwa dni śmigania ....... www.mekka4x4.pl ... wiecej info pod tel 605 699082
za kilka dni podstronka ulegnie małej zmianie kolorystycznej i co jakis czas dodawane zostana nowe infa........

Awatar użytkownika
KermitV8

Post autor: KermitV8 » śr gru 22, 2010 11:27 am

A gdzie znajdę szczegółowy opis poszczególnych klas ?? :)21
:WJ: 4.7 V8+LPG ltd`00; +2"KL71 33"; pancerny tył
III miejsce Adventure Days 2010

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sportowe”