navara -> 2006 "motanie"

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Ryży Koń

Post autor: Ryży Koń » czw sie 02, 2007 7:51 am

No widzę zaczynają napływać Navarowicze D40 na forum. Ja od kiedy sprzedałem Froterkę to czułem sie osamotniony i tak siedziałem cicho.... teraz będzie można wymieniać uwagi co do błotka w sprayu ;)
Ja też Navarę używam na codzień ale zrobię mniej więcej to co Kylon.
Zmienię zawias, założę osłony i założę zderzak ARB'a. Więcej nie potrzebuję. Aha no i jeszcze jestem w tej komfortowej sytuacji, że mogę zakładac felgi 16" więc pewni seryjne koła sprzedam a dokupię jeszcze jedne stalowe 16" i na nie założę jakies agresywniejsze ATeki.
Akurat wariant Kylonowy doskonale mi pasuje bo to jakies 4,5 cm w górę przez co jeszczesię do garażu zmieszczę a samochód zacznie się prowadzić jak samochód a nie jak taczka ;) Offroadowy zderzak ma wiele zastosowań w ruchu miejskim. Upalać Navary ciężko nie będę ale zawsze gdzies mnei wciągnie do lasu czy w inne pole i te wszystkie zmiany będą tip top. A jak zima przyjdzie to też nie będzie strachu, że seryjny zderzak z gównolitu zostanie gdzies w głębokim śniegu.
Do mordowania w lesie to zakupię jakiegoś Samuraja i będę w nim topił bezsensownie kasę :D

Awatar użytkownika
tomekuaz

Post autor: tomekuaz » ndz gru 23, 2007 3:14 pm

Cześć.
Co sądzicie o czymś takim?

http://www.fabtechmotorsports.com/appli ... ntier.html#

http://www.purenissan.com/new_page_12.htm

Nie chodzi tu o żadne właściwości trerenowe bo od tego jest uaz ale o frajdę z jazdy na codzień:)
Nie mam możliwości sprowadzić tego ze stanów ale jak by się gdzieś tu na miejscu znalazło to dwa auta trzeba by w to zaopatrzyć :)
Inna sprawa, czytałem że coś ponoć nie pasuje do europejskiwj wersji więc wolałbym montaż zostawić komuś kto robi takie rzeczy na codzień.
Pozdrawiam świątecznie
tomek
UAZ M30 3,5l
WJ 2,7 CRD

Awatar użytkownika
Katun

Post autor: Katun » ndz gru 23, 2007 5:55 pm

Ryży Koń pisze: agresywniejsze ATeki.
?? :D
Biały kuter Y60

tel: 502-358-221

Kylon

Post autor: Kylon » wt gru 25, 2007 7:16 pm

tomekuaz pisze:Cześć.
Co sądzicie o czymś takim?

http://www.fabtechmotorsports.com/appli ... ntier.html#

http://www.purenissan.com/new_page_12.htm

Nie chodzi tu o żadne właściwości trerenowe bo od tego jest uaz ale o frajdę z jazdy na codzień:)
Nie mam możliwości sprowadzić tego ze stanów ale jak by się gdzieś tu na miejscu znalazło to dwa auta trzeba by w to zaopatrzyć :)
Inna sprawa, czytałem że coś ponoć nie pasuje do europejskiwj wersji więc wolałbym montaż zostawić komuś kto robi takie rzeczy na codzień.
Pozdrawiam świątecznie
tomek
Fajnie wygląda. To pierwsze chyba fajniejsze :wink: Jak życie pokazało Frontier to nie to samo co u nas :cry:
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Feniks

Re: navara -> 2006 "motanie"

Post autor: Feniks » wt gru 25, 2007 7:50 pm

kosa20 pisze:cześć,

czy ktoś "motał" juz nową Navarę? ...
pozdrawiam
kosa
Jesteś tu zdecydowanie dłużej niż ja, co oznacza, że nie powinieś tak zadawać pytań.

Motać, można pewnie wszystko, tylko po co, przeprawówki z niej nie zrobisz, jak na wyprawówkę to trzeba pomyśleć gdzie i pod tym kątem zapytać.

Zadasz konkretne pytanie to się napewno dowiesz, a tak BTW wystarczy wejść do paru internetowych sklepów i podstawy co do cen masz z głowy.

Lifta GrY61 o 5 cm to ok. 5k, w specjalistycznym serwisie na przyzwoitym OME. Twój pewnie wile droższy nie bedzie, zderzak ARB tyle samo dobra samoróbka zamknie sie w 1,5k (ale to Cie pewnie nie interesuje) itd. itp.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » wt gru 25, 2007 11:06 pm

Feniks pisze:

pozdrawiam
kosa
Jesteś tu zdecydowanie dłużej niż ja, co oznacza, że nie powinieś tak zadawać pytań.

Motać, można pewnie wszystko, tylko po co, przeprawówki z niej nie zrobisz, jak na wyprawówkę to trzeba pomyśleć gdzie i pod tym kątem zapytać.

Zadasz konkretne pytanie to się napewno dowiesz, a tak BTW wystarczy wejść do paru internetowych sklepów i podstawy co do cen masz z głowy.
sorki, ale nie kumam tego co piszesz... :o
dlaczego mam nie zadawać pytań? nie pytałem o ceny ale o to, co kto ewentualnie zrobił i jakie są wrażenia...
a tego w sklepie internetowym nie znajdę...

no, wesołych świąt i kolorowych jajek :lol:

pozdrawiam
kosa

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » śr gru 26, 2007 12:02 am

kosa20 pisze:
Feniks pisze:
pozdrawiam
kosa
...
sorki, ale nie kumam tego co piszesz... :o
dlaczego mam nie zadawać pytań? nie pytałem o ceny ale o to, co kto ewentualnie zrobił i jakie są wrażenia...

no, wesołych świąt i kolorowych jajek :lol:

pozdrawiam
kosa
Sorki to ja byłem nie precyzyjny. Pytania zadawć trzeba po to jest forum, tylko wydało mi sie po przeczytaniu pytań (i odpwiedzi), że nie wiesz o co tak naprawdę pytasz, stąd wiecej kasztanów niż konkretów.

Jeśli oczekujesz (a pamietam, że jesteś tu dłużej niż ja), że na pytania o wrażenia itp. , itd otrzyamsz odpowedź co zrobić z własnym, wózkiem to jesteś w błedzie. :cry:

Nie chcaiłem byc agresywny, Nowy Rok idzie więc szczęśliwego.... z mojej strony EOT, a Ty czekaj na inne posty. Pozdrawiam i HNY.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » śr gru 26, 2007 6:40 pm

Feniks pisze:
otrzyamsz odpowedź co zrobić z własnym, wózkiem to jesteś w błedzie. :cry:

Nie chcaiłem byc agresywny, Nowy Rok idzie więc szczęśliwego.... z mojej strony EOT, a Ty czekaj na inne posty. Pozdrawiam i HNY.

zdarza się otrzymać dobre i fajne odpowiedzi wbrew pozorom :)
luzik, wszystkiego naj w nowym roku :)

pozdrawiam
kosa

Awatar użytkownika
trampek

Post autor: trampek » śr gru 26, 2007 8:06 pm

U mnie na wioseczce gdzie pracuję takie cudo napotkałem i nie mogłem się powstrzymać by go nie pstryknąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 9:54 am przez trampek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Raz się skurwisz - kurwą zostaniesz" -George Orwell

Kylon

Post autor: Kylon » śr gru 26, 2007 9:50 pm

Widziany był ten samochód również w Wawie. Kobitka za kierownicą. Troszku ktoś przesadził z tym body liftem.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Ryży Koń

Post autor: Ryży Koń » pt sty 04, 2008 9:05 pm

No wygląda to trochę jak www.wiejskituning.pl ;)
Na seryjnym zawiasie to gotowe to się jeszcze na bok przewrócić... Trza było zrobić fotki środka jak sobie z lewarem biegów poradzili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”