Cześć Piotrze - Mariusz z Aleksandrowa Łódzkiego, ten od niebieskiego "kichającego" Varadero.PiotrDudek pisze:Witam.
Piotr z Sosnowca lat 57 mechanik motocyklowy a teraz posiadacz Terrano I
TU WITAMY NOWYCH !!!
Moderator: Kosiarz
Witam wszystkich
Mam 20 lat jestem z Piły i od kilku miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem parcha k160
Chetnie poznam kogos z okolicy kto ma podobny sprzet w celu wymiany doswiadczen i wspolnych wojarzy to moj e-mail kmb1@op.pl
Fajne to forum (nie to zebym sie podlizywal
) ale mozna sie czegos ciekawego dowiedziec POZDRAWIAM WSZYSTKICH 

Mam 20 lat jestem z Piły i od kilku miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem parcha k160

Fajne to forum (nie to zebym sie podlizywal

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
witam wszystkich terenowców, mam na imję Krzysiek i jestem na forum nowy. Terenówkami bawię się od 6-7 lat tak jak pewnie wielu z nas zaczynałem od uaza i rajdów przeprawowych . Obecnie posiadam długiego 61 i jest to mój drugi patrol, poprzedni to długi 60. Jeśli będę w stanie to chętnie to i owo podpowiem a i z waszej wiedzy skożystam.Pozdrawiam Krzysiek
teraz już w dobrym miejscu
sorry, że nakwasiłem i niepotrzebnie założyłem nowy temat..
teraz już w dobrym miejscu

U nas to sie nazywa nakasztanic ;P (tak ja ja włąsnie w tej chwili)krzysztof4x4 pisze:witam wszystkich terenowców, mam na imję Krzysiek i jestem na forum nowy. Terenówkami bawię się od 6-7 lat tak jak pewnie wielu z nas zaczynałem od uaza i rajdów przeprawowych . Obecnie posiadam długiego 61 i jest to mój drugi patrol, poprzedni to długi 60. Jeśli będę w stanie to chętnie to i owo podpowiem a i z waszej wiedzy skożystam.Pozdrawiam Krzysiek
teraz już w dobrym miejscu![]()
Nissan Patrol K160 , 3.3 D , 33" MT
www.gdansk4x4.pl
www.gdansk4x4.pl
- piotr czarnecki
- Kontaktowanie:
- Paweł Pajak
-
Witam NOWY
Witam wszystkich
Właśnie w końcu kupiłem Patrola, jedzie z Niemiec, szukałem go przez dwa tygodnie.
Jutro dołącze zdjęcia i sami go ocenicie.
Mam kilka pytań?
- jaki i ile oleju
- jak z rozrządem
- gdzie kupić sprężyny 2" i jakie
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc
Właśnie w końcu kupiłem Patrola, jedzie z Niemiec, szukałem go przez dwa tygodnie.
Jutro dołącze zdjęcia i sami go ocenicie.
Mam kilka pytań?
- jaki i ile oleju
- jak z rozrządem
- piotr czarnecki
- Kontaktowanie:
Przejeżdżałem kiedys przez Końskie koło Skarżyska/Kielc - mieli całkiem ładną "stajnie" - surową, ale kazdy lubi pomotac po swojemu. Chyba Mitex albo coś podobnego.cinek30 pisze:Bardzo chętnie, tylko nic nie moge znaleść, albo automat i skóra, albo kosmiczna cena i daleko od lubelskiegopiotr czarnecki pisze:Pora na patrola

...w błoto po złoto...
frajda znajdzie się sama...
frajda znajdzie się sama...
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Re: Witam NOWY
Minimum checi. Poczytaj strasze posty, wszytko znajdziesz.Paweł Pajak pisze: Mam kilka pytań?
- jaki i ile oleju
- jak z rozrządem
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- Paweł Pajak
-
-
- jestem tu nowy...
Witam
Witam serdecznie co prawda posiadam Forda Mavericka, ale z wiedzy, którą posiadam to praktycznie nissan terrano II tak że pozwoliłem sobie tu wskoczyć. Samochód 2.4 I z instalacją gazową, wersja krótka. w trakcie inwestowania w niego dopiero jestem, więc myślę że przeglądanie forum pozwoli mi na sensowne wydawanie kasy w terenóweczkę. Pozdrawiam
podpis podkreskowy...
POWITAĆ
Jestem tu pierwszy raz - o rany ale nieśmiało zaczynam... 
Właśnie kupiłem T2 long z silnikiem 3.0 Di 2002 rok. Poza drobnym felerem z silnikiem (świeci się kontrolnka oleju poniżej 1200 obr/min) auto jest kapitalne - zwłaszcza, ze od zawsze chciałem mieć terenówkę. Witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrawiam
Prusak

Właśnie kupiłem T2 long z silnikiem 3.0 Di 2002 rok. Poza drobnym felerem z silnikiem (świeci się kontrolnka oleju poniżej 1200 obr/min) auto jest kapitalne - zwłaszcza, ze od zawsze chciałem mieć terenówkę. Witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrawiam
Prusak
Mercedes E280 - już go nie ma
, Terrano II 3.0 Di do terenowania, Opel vectra 2.0DTI - dla żony

Witajcie i od razu pytanie
Halu halu, witam na forum, czytam od dawna, piszę od dzisiaj, mam na imię Rafał i upalam GRem Y60 '94 long. Mam od razu takie palące pytanie - czy ktoś z Was zna (albo sam robi takie rzeczy) warsztat, który jest godny polecenia i przerobi mojego GRata na wyprawówkę, ale, uwaga, w tempie ekspressowym - do 26 kwietnia, bo lece w maju na Ukrainę. Kilka adresów odwiedziłem, ale to mozół - gdzie nie zadzwonię to terminy kosmiczne...
. To co chcę zrobić, to:
- podcięcie błotników
- zderzaki (lekkie, bez wyciągarki)
- lift jakieś 2"
- bagażnik dachowy z oświetleniem i drabinką z tyłu
- przebudowa tylnej belki, haka, wydechu - żeby były wyżej
- progi pod hilifta
- snorkel
- mocniejsze sprzęgło
- inne drobiazgi typu odciagi itp.
Jeśli macie jakiś zaprzyjaźniony warsztat, który by się tego podjął, to z góry dziękuję za informację,
pozdrowienia, aha, jestem z Brwinowa pod Warszawą (choć nie ma to wielkiego znaczenia, dojadę)
ConiooGR

- podcięcie błotników
- zderzaki (lekkie, bez wyciągarki)
- lift jakieś 2"
- bagażnik dachowy z oświetleniem i drabinką z tyłu
- przebudowa tylnej belki, haka, wydechu - żeby były wyżej
- progi pod hilifta
- snorkel
- mocniejsze sprzęgło
- inne drobiazgi typu odciagi itp.
Jeśli macie jakiś zaprzyjaźniony warsztat, który by się tego podjął, to z góry dziękuję za informację,
pozdrowienia, aha, jestem z Brwinowa pod Warszawą (choć nie ma to wielkiego znaczenia, dojadę)
ConiooGR
Lorem Ipsum