Terrano I nie zapina przodu

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » pn kwie 14, 2008 12:23 pm

daj sobie spokuj z reanimacją automaty sa h... warte za niewiele wieksza kase wsadzisz manuale i bedziesz miał napewno dluzej niz reanimowane automaty ktore itak niedlugo padną . Poszulkj na forum gdzies czytalem o sprzegiełkach chyba 600zł 2nowe ale głowy nie dam. Napisz na PW do chłopaków z wawy oni ci powiedzą gdzie znajdziesz w wawce taniej. A jak nie to net i szukaj. najlepiej napisz nowy temat to dowiesz sie wiecej 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

Awatar użytkownika
slayer17

Post autor: slayer17 » pn kwie 14, 2008 2:54 pm

Ja zanabyłem swego czasu AVM w tutejszym sklepiku i jak narazie gra i bucy przez 2 latka.

Najlepsza była zima, którą musiałem przejeździć na samym tyle, dobrze, że jeszcze mocne oponki miałem :wink:
Tyrrano WD21 2,7TD

Toyo Open Country AT - żal się chwalić :)21

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » wt kwie 15, 2008 5:14 am

ja całą zime latam na samym tyle jak sie zakopie albo ostry podjazd dopinam tył (oponki nordic collins na zime lala) 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

Awatar użytkownika
slayer17

Post autor: slayer17 » wt kwie 15, 2008 2:29 pm

JA tej zimy a łysych Cooperach miałem już problemy.
Driftował jak głupi :D
Tyrrano WD21 2,7TD

Toyo Open Country AT - żal się chwalić :)21

Awatar użytkownika
rudy 102
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rudy 102 » pn kwie 28, 2008 8:20 am

nissterr pisze:Dzięki za odpowiedź :)
Chyba automatyczne - przełączanie polegało na tym że po zmianie przełożenia by zaskoczyło 2H/4H/L należało cofnąć si/pojechać do przodu [w zależności od kierunku jazdy] by załapało.
Jeśli to sprzęgiełka to gdzie polecasz kupić [tu w sklepie forum, allegro, salon nissan - jestem z wawy], acha czy jest jakaś możliwość by to sprawdzić, czy to rzeczywiście sprzęgiełka?

---

Ok już sprawdzone - poszły oba sprzęgiełka :/
Ale znalazłem dobry (chyba) serwis 4x4 w Piasecznie i może uda się skończ
yć sprawę regeneracją :)
cześć

jak serwis 4X4 w Piasecznie sprawdzisz daj znać jak działają i jakiś namiar na nich, ja tez od niedawna posiadam terrano i jak na razie na jednego mechanika sie NACIĄŁEM OSTRO /spaprał równo ......../ i nie chciał bym tego powtarzać, dzięki
terrano I D21

Awatar użytkownika
nissterr

Post autor: nissterr » pn kwie 28, 2008 9:54 am

rudy 102 pisze:
nissterr pisze:Dzięki za odpowiedź :)
Chyba automatyczne - przełączanie polegało na tym że po zmianie przełożenia by zaskoczyło 2H/4H/L należało cofnąć si/pojechać do przodu [w zależności od kierunku jazdy] by załapało.
Jeśli to sprzęgiełka to gdzie polecasz kupić [tu w sklepie forum, allegro, salon nissan - jestem z wawy], acha czy jest jakaś możliwość by to sprawdzić, czy to rzeczywiście sprzęgiełka?

---

Ok już sprawdzone - poszły oba sprzęgiełka :/
Ale znalazłem dobry (chyba) serwis 4x4 w Piasecznie i może uda się skończ
yć sprawę regeneracją :)
cześć

jak serwis 4X4 w Piasecznie sprawdzisz daj znać jak działają i jakiś namiar na nich, ja tez od niedawna posiadam terrano i jak na razie na jednego mechanika sie NACIĄŁEM OSTRO /spaprał równo ......../ i nie chciał bym tego powtarzać, dzięki
Regeneracja zrobiona - wg zapewnień powinno starczyć do końca żywota ;p
W każdym razie stwierdzili że poszły jakieś sprężynki, które są standardowe dla wszystkich nissanów i nie ma żadnego problemu z dorobieniem.
Wyszło całkiem drogo [choć taniej niż używane z allegro ;)], ale póki co wszystko działa bardzo dobrze.

Serwis o tyle jest dobry [choć w nazwie nie ma 4x4 ;p] bo goście sami są offroadowcami i sobie składają parchy [suzuki].

Na PW wysyłam Ci dane.

Jeśli będzie taka potrzeba to wkleję je publicznie - napiszcie ;)
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”