Terrano I nie zapina przodu
Moderator: Kosiarz
daj sobie spokuj z reanimacją automaty sa h... warte za niewiele wieksza kase wsadzisz manuale i bedziesz miał napewno dluzej niz reanimowane automaty ktore itak niedlugo padną . Poszulkj na forum gdzies czytalem o sprzegiełkach chyba 600zł 2nowe ale głowy nie dam. Napisz na PW do chłopaków z wawy oni ci powiedzą gdzie znajdziesz w wawce taniej. A jak nie to net i szukaj. najlepiej napisz nowy temat to dowiesz sie wiecej 

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 

cześćnissterr pisze:Dzięki za odpowiedź :)
Chyba automatyczne - przełączanie polegało na tym że po zmianie przełożenia by zaskoczyło 2H/4H/L należało cofnąć si/pojechać do przodu [w zależności od kierunku jazdy] by załapało.
Jeśli to sprzęgiełka to gdzie polecasz kupić [tu w sklepie forum, allegro, salon nissan - jestem z wawy], acha czy jest jakaś możliwość by to sprawdzić, czy to rzeczywiście sprzęgiełka?
---
Ok już sprawdzone - poszły oba sprzęgiełka :/
Ale znalazłem dobry (chyba) serwis 4x4 w Piasecznie i może uda się skończ
yć sprawę regeneracją :)
jak serwis 4X4 w Piasecznie sprawdzisz daj znać jak działają i jakiś namiar na nich, ja tez od niedawna posiadam terrano i jak na razie na jednego mechanika sie NACIĄŁEM OSTRO /spaprał równo ......../ i nie chciał bym tego powtarzać, dzięki
terrano I D21
Regeneracja zrobiona - wg zapewnień powinno starczyć do końca żywota ;prudy 102 pisze:cześćnissterr pisze:Dzięki za odpowiedź
Chyba automatyczne - przełączanie polegało na tym że po zmianie przełożenia by zaskoczyło 2H/4H/L należało cofnąć si/pojechać do przodu [w zależności od kierunku jazdy] by załapało.
Jeśli to sprzęgiełka to gdzie polecasz kupić [tu w sklepie forum, allegro, salon nissan - jestem z wawy], acha czy jest jakaś możliwość by to sprawdzić, czy to rzeczywiście sprzęgiełka?
---
Ok już sprawdzone - poszły oba sprzęgiełka :/
Ale znalazłem dobry (chyba) serwis 4x4 w Piasecznie i może uda się skończ
yć sprawę regeneracją
jak serwis 4X4 w Piasecznie sprawdzisz daj znać jak działają i jakiś namiar na nich, ja tez od niedawna posiadam terrano i jak na razie na jednego mechanika sie NACIĄŁEM OSTRO /spaprał równo ......../ i nie chciał bym tego powtarzać, dzięki
W każdym razie stwierdzili że poszły jakieś sprężynki, które są standardowe dla wszystkich nissanów i nie ma żadnego problemu z dorobieniem.
Wyszło całkiem drogo [choć taniej niż używane z allegro

Serwis o tyle jest dobry [choć w nazwie nie ma 4x4 ;p] bo goście sami są offroadowcami i sobie składają parchy [suzuki].
Na PW wysyłam Ci dane.
Jeśli będzie taka potrzeba to wkleję je publicznie - napiszcie

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie