VIN w Patrolu rozkodować trzeba
Moderator: Kosiarz
VIN JN1TENT30U0329668olderene pisze:Witam, wiem ze temat tyczy Parchola, ale może ktoś z kolegów wie jak sprawdzic taki VIN: JN1TENT30U0329668
z góry dzieki
Make NISSAN
Model X-Trail II
Engine displacement, ccm 2184
Description of engine diesel, YD22ETI(YD22DDTI), 136(150)hp
Body type wagon
Drive 4WD
Period of produce 2001-2006
Country of origin Japan
Manufacturer Nissan
Market Europe
Sequential number 329668

Re: VIN w Patrolu rozkodować trzeba
Witam Panów Kolegów .Czy ktoś bardziej obeznany ode mnie rozkodowalby mi numer VIN JN10KYY60U0833657 ? Obiecję pić zdrowie życzliwego przez dwie kolejne soboty
.

Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Szkoda tylko, że na hiszpany jeszcze nie ma mocnego...
Y61 RD28TI Australia służy
W260 RD28T gania wraki między remontami
Y60 RD28T w trakcie remontu
W260 RD28T gania wraki między remontami
Y60 RD28T w trakcie remontu
no prosze :KarolSawiak pisze:Witam Panów Kolegów .Czy ktoś bardziej obeznany ode mnie rozkodowalby mi numer VIN JN10KYY60U0833657 ? Obiecję pić zdrowie życzliwego przez dwie kolejne soboty.
Модель PATROL(GR) Y60
Дата выпуска 01/1991
Цвет кузова RED
Тип кузова K HARDTOP
Двигатель RD28T RD28 TYPE DIESEL ENGINE WITH TURBO CHARGER
Оснащение DX DELUXE TYPE
Трасмиссия MT MANUAL TRANSMISSION
SPEED F5 5-SPEED FLOOR SHIFT TYPE TRANSMISSION
SEAT
Na zdrowie

Dziękuję Szeryfo . Dzisiaj ide opijać do garażu z kumplami nowy nabytek - jakbyś poczuł nagły przypływ sił to wiedz że pije za Twoje Zdrowie - dzięki raz jeszcze !
Ostatnio przez tego gieera to nie wychodze z garażu, nie śpię i mniej jem ale jaka oszczędność! Jedzenie kosztuje, spanie zabiera cenny czas, a w mieszkaniu jest za gorąco i mnożą się same bakterie oraz inne złe mzimu. Zaopatruję jednak organizm w najlepszy rodzaj kalorii - zawartych w alkoholu
Ostatnio przez tego gieera to nie wychodze z garażu, nie śpię i mniej jem ale jaka oszczędność! Jedzenie kosztuje, spanie zabiera cenny czas, a w mieszkaniu jest za gorąco i mnożą się same bakterie oraz inne złe mzimu. Zaopatruję jednak organizm w najlepszy rodzaj kalorii - zawartych w alkoholu

Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Daj VINRommiller pisze:Szkoda tylko, że na hiszpany jeszcze nie ma mocnego...
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Mam problem ze znalezieniem nr VIN na ramie mojego longa. Czy ktoś może mi napisać gdzie dokładnie szukać ? Odruchowo szukam pod nadkolem po stronie prawej. Jednak rama jest goła
.
Czy może być tak ,że na ramie modelu Safari jest inaczej niż na innych ?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Czy może być tak ,że na ramie modelu Safari jest inaczej niż na innych ?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
Ja swojego VIN-u też się naszukałem.. a znalazł się po prawej wewnętrznej stronie nadkola tzn. w komorze silnika na ramie po lewej stronie ( jak stoisz przodem do auta... )
Dzięki za pomoc. Znalazłem.
Stojąc przodem do komory silnika patrząc z góry jest na górnej ściance ramy. tak jak pisał Bef. ( w samuraiu na ten przykład jest na ramie ale od strony koła)
U mnie widać jedynie dwie ostatnie cyfry, resztą zajęłą się ruda. Ciekawe co na to powie diagnosta przy zmianie homologacji??
Stojąc przodem do komory silnika patrząc z góry jest na górnej ściance ramy. tak jak pisał Bef. ( w samuraiu na ten przykład jest na ramie ale od strony koła)
U mnie widać jedynie dwie ostatnie cyfry, resztą zajęłą się ruda. Ciekawe co na to powie diagnosta przy zmianie homologacji??

Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
Harley pisze:Dzięki za pomoc. Znalazłem.
Raczej rzeczoznawca

Gr 850Nm mi sie marzy :)
Przeczytaj sobie to: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=3&t=25947 dotyczy wprawdzie uaza, ale procedura pozyskania numerów ta sama.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Chyba jednak diagnosta.
Wykonuje badania na podstawie którego wydaje opinię o możliwości rejestracji na taki czy inny rodzaj. Tak miałem np. z Renault Scenic,jak zmieniałem z cięzarówki na osobowy. Montaż pasów i siedzeń musi być fabryczny, tak mi przynajmniej wyklarował Pan Diagnosta.
A wie ktoś może jak wyglądają parametry jakie auto musi spełnić by zarejestrować je jako kempingowy?
Ponoć jest tańsze ubezpieczenie no i uciekam od posiadania ciężarówki
Wykonuje badania na podstawie którego wydaje opinię o możliwości rejestracji na taki czy inny rodzaj. Tak miałem np. z Renault Scenic,jak zmieniałem z cięzarówki na osobowy. Montaż pasów i siedzeń musi być fabryczny, tak mi przynajmniej wyklarował Pan Diagnosta.
A wie ktoś może jak wyglądają parametry jakie auto musi spełnić by zarejestrować je jako kempingowy?
Ponoć jest tańsze ubezpieczenie no i uciekam od posiadania ciężarówki
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
Rzeczywiście pouczająca lektura.Didymos pisze:Przeczytaj sobie to: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=3&t=25947 dotyczy wprawdzie uaza, ale procedura pozyskania numerów ta sama.
Także uważam ,że rzeczoznawca tu po kija.
Sam diagnosta umie stwierdzić ,że numery są zatarte.
Problem jedynie w tym,że nikt nie każe tu udowadniać, że rama nie jest podp....ona z innego auta. Czyli w zasadzie mozna przyjechać z zupełnie inną ramą , zatrzeć ślady po numerze i za nawet 350 zeta zalegalizować sprzęt.
PARANOJA.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
diagnosta stwierdzi a rzeczoznawca opisze 

Gr 850Nm mi sie marzy :)
Ja też proszę o pomoc,
JN10KR160U0884548
żadna z polecanych ruskich stron mnie nie wpuszcza, jakaś blokada?
JN10KR160U0884548
żadna z polecanych ruskich stron mnie nie wpuszcza, jakaś blokada?
K160
prosze :Madro pisze:Ja też proszę o pomoc,
JN10KR160U0884548
Характеристики автомобиля
Модель PATROL(R) 160
Дата выпуска 02/1987
Цвет кузова RED
Цвет интерьера BROWN (UPHOLSTERY TRIM CODE)
Тип кузова HT/S6
Двигатель SD33 SD33 TYPE DIESEL ENGINE
Оснащение DX DELUXE MODEL
SPEED F5 5-SPEED MANUAL TRANSMISSION
Длина LIGHT LIGHT DUTY MODEL
DUTY
kolega szympro opisał problem :http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=59674Madro pisze:żadna z polecanych ruskich stron mnie nie wpuszcza, jakaś blokada?
niestety link nie robi - pewnie problem z indeksowaniem forum no cóż po krótce chodzi o to, że "ruscy" poblokowali dostęp do swoich stron dla Polaków itp. aleee można się połączyć z ich stronami poprzez anonimowe serwery proxy
ja kożystam z http://anonymouse.org/ wpisujesz tam adres strony którą chcesz przeglądać iii bingo
u mnie działa
pozdrawiam
Dziekuje za pomoc.
Wczesniej probowalem przebic sie za pomoca kilku proxy, rowniez tego ktory Ty proponujesz, ale bez rezultatu. Podejrzewam ze to przez mojego dostawce netu, czyli UPC. Powalcze jeszcze ......
Wczesniej probowalem przebic sie za pomoca kilku proxy, rowniez tego ktory Ty proponujesz, ale bez rezultatu. Podejrzewam ze to przez mojego dostawce netu, czyli UPC. Powalcze jeszcze ......
K160
Witam! Może ktoś mi pomoże rozkodować mój VIN: JN1WYGY60U0872285, można w ten sposób sprawdzić na ile osób był wyprodukowany 

Tak wychodzi z Twojego Vin-u :grigor pisze:Witam! Może ktoś mi pomoże rozkodować mój VIN: JN1WYGY60U0872285, można w ten sposób sprawdzić na ile osób był wyprodukowany
Модель PATROL(GR) Y60
Дата выпуска 02/1993
Цвет кузова DARK BLUE M
Тип кузова W WAGON
Оснащение SGX/SE
SEAT
pozdrawiam
Dzięki za pomoc szeryfoo!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
absolutnie nie dzialaja mi te wyszukiwarki... moglby ktos pomoc z takim vinem: JN10KYY60U0004299
bede wdzieczny
bede wdzieczny

prosze :borsuk666 pisze:absolutnie nie dzialaja mi te wyszukiwarki... moglby ktos pomoc z takim vinem: JN10KYY60U0004299
bede wdzieczny
Модель PATROL(GR) Y60
Дата выпуска 01/1995
Цвет кузова DARK GRAY M
Тип кузова K HARDTOP
Оснащение SLX
SEAT