Stacyjka Y60 93r. problem
Moderator: Kosiarz
Stacyjka Y60 93r. problem
Dziś właśnie dokonałem przez przypadek ciekawego odkrycia ,siedzę przed domem ,opalam się na słoneczku ,mój synek bawi się w moim aucie i nagle mało nie spadłem z krzesła, dzieciak zapalił silnik w moim Y60 .Niby nic dziwnego ,a jednak bo kluczyki miałem w domu podchodzę patrze jak on to zrobił i widzę że w stacyjce wepchnięty jest klucz ,ale od garażu ! ! ! Po szybkiej kontroli stwierdziłem ,że moją stacyjkę można przekręcić wszystkim co tylko wejdzie w szczelinę kluczyka ! ! ! Wątpię czy to mój dzieciak byłby w stanie wyłamać rygielki we wkładce bo ma dopiero 4 latka i nie dysponuje taką siłą ,samochód trzymam czasem nie zamknięty przed domem ,oczywiście za ogrodzeniem lecz przypuszczam ,że komuś się spodobał mój parch i chciał go sobie " pożyczyć" na szczęście mam własnej roboty odcinkę zapłonu którą zawsze na noc uskuteczniam i chyba ktoś zrezygnował . A teraz do rzeczy czy taką wyłamaną wkładkę da się jakoś naprawić (czy jest rozbieralna?) ? ,czy muszę kupić całą stacyjkę ?
Jeżeli całą stacyjkę to czy występuje zamiennik do y 60 2,8 td. 1993r. ( jaka cena)?
jeżeli jest rozbieralna to jak wyciągnąć samą wkładkę ze stacyjki ?
Pozdro!
Jeżeli całą stacyjkę to czy występuje zamiennik do y 60 2,8 td. 1993r. ( jaka cena)?
Pozdro!
Re: Stacyjka Y60 93r. problem
Stacja może być zpreparowana przez hienę bo się cieła i zapadki poszły won ( standardowa procedura "handlarzy") , może być też wyjechana na maksa ( chyba że na taryfie śmigał) ale to rzadkość , zalana jakimś gównianym szajsem i zapadki się powiesiły , włam raczej odpada bo wtedy byś klucza nie wsadził.Sam raczej nie zrobisz oddaj do fachowca ale to musi kosztować bo żeby zrobić porządnie jedną to musisz co najmniej dwie rozebrać.Zamienników niet a na alledrogo raczej szajsem hienująsergan pisze:Dziś właśnie dokonałem przez przypadek ciekawego odkrycia ,siedzę przed domem ,opalam się na słoneczku ,mój synek bawi się w moim aucie i nagle mało nie spadłem z krzesła, dzieciak zapalił silnik w moim Y60 .Niby nic dziwnego ,a jednak bo kluczyki miałem w domu podchodzę patrze jak on to zrobił i widzę że w stacyjce wepchnięty jest klucz ,ale od garażu ! ! ! Po szybkiej kontroli stwierdziłem ,że moją stacyjkę można przekręcić wszystkim co tylko wejdzie w szczelinę kluczyka ! ! ! Wątpię czy to mój dzieciak byłby w stanie wyłamać rygielki we wkładce bo ma dopiero 4 latka i nie dysponuje taką siłą ,samochód trzymam czasem nie zamknięty przed domem ,oczywiście za ogrodzeniem lecz przypuszczam ,że komuś się spodobał mój parch i chciał go sobie " pożyczyć" na szczęście mam własnej roboty odcinkę zapłonu którą zawsze na noc uskuteczniam i chyba ktoś zrezygnował . A teraz do rzeczy czy taką wyłamaną wkładkę da się jakoś naprawić (czy jest rozbieralna?) ? ,czy muszę kupić całą stacyjkę ?
Pozdro!

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
chyba jest zamiennik - koszt około 300-400zł.

Tak więc skoro tyle kosztuje to będę sobie zapalał tym co mi w ręce wpadnie 

To stwierdzę inaczej nie spotkałem się a jestem na bierzącoN2O pisze:chyba jest zamiennik - koszt około 300-400zł.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Tylko masz tą możliwość że ktoregoś dnia nigdzie nie pojedzieszsergan pisze:Tak więc skoro tyle kosztuje to będę sobie zapalał tym co mi w ręce wpadnie

O jaka tania jutro zamówię sobie dwie sztuki ,jedną będę miał na zapas 

Już dawno umarł ten co darmo dawałsergan pisze:O jaka tania jutro zamówię sobie dwie sztuki ,jedną będę miał na zapas

jeszcze zobacz czy przy włączonym silniku możesz wyjąć kluczyk ze stacyjki - dopiero się zdziwisz 

Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
- azorek
- jestem tu nowy...
Ja mogę. Ma to swoje plusy, zimą żeby auta za często nie gasić jak jeszcze zimny, a np do sklepu tylko wyskakuję, wyjmuję kluczyk, zamykam odpalone auto i sobie idęgkozi pisze:jeszcze zobacz czy przy włączonym silniku możesz wyjąć kluczyk ze stacyjki - dopiero się zdziwisz

Ale ja mieszkam w małej miejscowości gdzie wszyscy się znają i aut nikt nie kradnie.

Patrol Y60 LONG
Nissan 720 pick-up w rozsypce.
Jak kiedyś zaistnieje potrzeba zgaszenia auta, rzeczy powodzenia w poszukiwaniu kluczyków walających się po aucie..azorek pisze:Ja mogę. Ma to swoje plusy, zimą żeby auta za często nie gasić jak jeszcze zimny, a np do sklepu tylko wyskakuję, wyjmuję kluczyk, zamykam odpalone auto i sobie idęgkozi pisze:jeszcze zobacz czy przy włączonym silniku możesz wyjąć kluczyk ze stacyjki - dopiero się zdziwisz.
Ale ja mieszkam w małej miejscowości gdzie wszyscy się znają i aut nikt nie kradnie.

Biały kuter Y60
tel: 502-358-221
tel: 502-358-221
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Przed wjazdem do głębokiej wody proponuję włożyć kluczyk do stacyjki......Katun pisze:
Jak kiedyś zaistnieje potrzeba zgaszenia auta, rzeczy powodzenia w poszukiwaniu kluczyków walających się po aucie..

- azorek
- jestem tu nowy...
Zapuszczę sobie tipsy na taką ewentualnośćseba4x4 pisze:Przed wjazdem do głębokiej wody proponuję włożyć kluczyk do stacyjki......Katun pisze:
Jak kiedyś zaistnieje potrzeba zgaszenia auta, rzeczy powodzenia w poszukiwaniu kluczyków walających się po aucie..

Patrol Y60 LONG
Albo do kieszeniseba4x4 pisze:Przed wjazdem do głębokiej wody proponuję włożyć kluczyk do stacyjki......Katun pisze:

Gr 850Nm mi sie marzy :)
Faktycznie ja też mogę wyciągnąć kluczyk przy zapalonym aucie ,ale co dziwne to to ,że nie blokuje kierownicy 

związek z blokowaniem kierownicy to ma chyba taki mały przycisk tuż koło stacyjki - tylko jedna sprawa - jeśli naprawdę nie jesteście pewni, że wasz kluczyk w pełni działa z waszą stacyjką to nie przekręcajcie kluczyka na maksa w dół
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
A sprawdzałeś co się stanie jak zacznie`bawić się zapalniczką???sergan pisze:Dziś właśnie dokonałem przez przypadek ciekawego odkrycia ,siedzę przed domem ,opalam się na słoneczku ,mój synek bawi się w moim aucie i nagle
No super pomysł i miejsce na zabawę!
Gratuluję!!
No co niech sie uczy młody off-roadu

Tam gdzie kończy sie asfalt zaczyna sie droga .... ! 4x4
Zapaliczka działa wraz z przekręconym kluczykiem w stacyjce, a ten leżał w domukrzys6505 pisze: A sprawdzałeś co się stanie jak zacznie`bawić się zapalniczką???
Gratuluję!!

A do tematu, to na moje oko w Twojej stacyjce nie ma bebechów , lepiej poszukaj taniej używki , bo teraz ta odpala z gwożdzia , a kiedyś nie odpali z niczego, i jeszcze na złosć zablokuje kierownice. Tak właśnie miałem w mitsu sigmie wiele lat temu.
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61
I w czym widzisz problemkrzys6505 pisze: A sprawdzałeś co się stanie jak zacznie`bawić się zapalniczką???
Gratuluję!!

Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 2:54 pm przez klucz13, łącznie zmieniany 1 raz.
No to błysnąłeś 

pogubilem się , to jak z tą zapalniczką dziecka 

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Jeżeli chodzi o wychowanie dziecka to niech każdy zajmie się swoim ! ( super niania się znalazła) ,a jeżeli chodzi o zapalniczkę to gratuluję tobie jeżeli działa u ciebie bez włączonego zapłonu 

Zawsze i to w każdym aucie u mnie zapalniczki i radia działały niezależnie od stacyjki