89lbl78 pisze:a z którego rokuiras01 pisze:Krotkie tez wystepowaly w automacie mam takiego i longa tezbo do modernizacji na 100% nie bylo

Moderator: Kosiarz
89lbl78 pisze:a z którego rokuiras01 pisze:Krotkie tez wystepowaly w automacie mam takiego i longa tezbo do modernizacji na 100% nie bylo
Po tym jak kiedyś daaawno składalismy most Dareckiego na ścianie garażu do dziś widnieje wielki napis: NIE UFAJ MANUALOMlbl78 pisze:qnaprzestaje wierzyć manualom
![]()
Ten o którym piszesz to wersja australijska. Tam był największy bałagan z wersjami wyposażenia. Zdażają się nawet egzemplarze z 97 roku ze starymi lusterkami.iras01 pisze:to jeszcze jedna ciekawostka longa mialem z 94 czyli z nowszymi lampami z tylu ale mial stare drzwi (lusterka male) long i brak tylnej nagrzewnicy.manualne sprzegielka,nakretka na przegubach zamiast tego pierscienia z dziurkami na ktore dochodzi pierscien ze srubkami zabezpieczajacymi.i taka orginalna rura zachodzaca na doswietlenie zakretow i nie byl to Safari tylko Patrol z instalacja 12v
Ja mam y61 safari z japonii z 4.2 td i org automatem w dlugiej budzieseburaj pisze:Ojce, ma ktoś oryginalną kompletację TD42 z automatyczną skrzynią biegów ?
jeździ to ?
Opowiadaj jak to robicrocop pisze: Ja mam y61 safari z japonii z 4.2 td i org automatem w dlugiej budzie
Mógłbyś podpatrzeć jak rozwiązany jest pedał gazucrocop pisze: Ja mam y61 safari z japonii z 4.2 td i org automatem w dlugiej budzie
Żadne ....nemoleon pisze: Jestem ciekaw jakie nowosci czekaja mnie w temacie silnika i skrzyni
Życzy Pan sobie? Już zapodaję. Fabryczny TD42-T z fabrycznym automatem. $7500 AUD + shipping i handling. Acha, jedyne pól miliona km najechane, ale ani z silnikiem ani ze skrzynią nic nie było robioneIgor909 pisze: Kombinuję żeby zapodać awtomata
Nie narzekam robił by pewnie lepiej z intercoolerem, ale taki jeden obiecał zmierzyc orginalny intercooler do 4.2 chyba juz ze 2 razy i jakos sie nie doczekałemIgor909 pisze:Opowiadaj jak to robicrocop pisze: Ja mam y61 safari z japonii z 4.2 td i org automatem w dlugiej budzie
Nie zakładaj tego gównianego, załóż coś porządnego, jeżeli naprawdę chcesz.crocop pisze: Nie narzekam robił by pewnie lepiej z intercoolerem, ale taki jeden obiecał zmierzyc orginalny intercooler do 4.2 chyba juz ze 2 razy i jakos sie nie doczekałem![]()
będzie za wolneseburaj pisze:Panowie
zastanawiam sie nad 4.2 z opisywanym tu wcześniej "leniuchem", czyli automatem
w gre wchodzi jednak taki zestaw: "wolne" mosty od rd28t i guma 33x12.50
boje sie, ze taka kompletacja moze byc troche za wolna do td42i bedzie mi niebezpiecznie zawyżać obroty silnika na trasie, jak myślicie ?
mostow na angielskie nie chce wymieniac, bo te mam wyremontowane na tip-top, a 35" tez nie wolalbym nie zakladac, bo nadkola nie wyrżnięte a są świeżo po lakierze
na 4 biegu przy 2000 obrotów mam 80km/h możesz sobie policzyćseburaj pisze:pytanie jak duzo "za wolne bedzie"
jezdzi ktos na takim zestawie
wiem, ze td42 na wolnych mostach i 35" jeździ w sam raz...
nie "chcę", ale muszę raczejlbl78 pisze: na 4 biegu przy 2000 obrotów mam 80km/h możesz sobie policzyćjeśli już chcesz zwalniać to przełożenie 4,3 z automatu będzie bardziej odpowiednie
![]()
soryseburaj pisze:oryginalny silnik mam w stanie IDEALNYM
ale nęci mnie td42 z leniuchem
Proszę ...crocop pisze: ale taki jeden obiecał zmierzyc orginalny intercooler do 4.2 chyba juz ze 2 razy i jakos sie nie doczekałem![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości