U mnie wygląda od tyłu identycznie, do skrzyni się nie dokopałem...
Jak 2.8 zdechnie, będę myślał.
Ja bym chciał zobaczyć skrzynię z K260 w kombinacji z 2.7TDI

Moderator: Kosiarz
U mnie wygląda od tyłu identycznie, do skrzyni się nie dokopałem...
Ciekawie prawiszpyntront pisze:W moim odolejaczu jest już widoczna ilość oleju, a przejechałem dopiero kilkaset kilometrów. Gdyby nie odolejacz, to cały ten szlam byłby w IC oraz całym dolocie...
A nie lepiej włożyć oryginał, się tego poniewiera...nemoleon pisze:Pyntront: a co powiesz na produkt na tej aukcji:
http://cgi.ebay.com/Polished-Oil-Catch- ... 286.c0.m14
bedzie to "robic"? nie chce mi sie motac samemu.
gdzie gdzie ?wojtek_kom pisze: A nie lepiej włożyć oryginał, się tego poniewiera...
Nie wiem, ale nie lubie takich bling bling rzeczy, zazwyczaj im więcej blingu tym mniej sensu. Mam urządzenie wykonane przez firmę z renomą, znającą się na rzeczy, która produkuje urządzenia dla całych flot silników, poparte badaniami i technologią. Skuteczność różnych ebayowych catch-canów jest dyskusyjna, sporo kangurów je krytykuje, niektórzy wymieniaja na proventy, a na proventa nie słyszałem narzekań. Kupiłem w PL, ale jest to kurewnie upierdliwa sprawa, to był podobno pierwszy provent sprzedany w PL (choc nie bardzo w to wierzę). Jakby co to mam przetarty szlak. Uprzedzam, że kosztuje w 3 dupy (jak na puszkę i kawałek filtra).nemoleon pisze:Pyntront: a co powiesz na produkt na tej aukcji:
http://cgi.ebay.com/Polished-Oil-Catch- ... 286.c0.m14
bedzie to "robic"? nie chce mi sie motac samemu.
wojtek_kom pisze: A nie lepiej włożyć oryginał, się tego poniewiera...
Oryginał producenta...pyntront pisze:? W oryginale Patrol nie ma odolejacza, tylko taki zawór na deklu.
Z całym szacunkiem Wojtek, ale jakoś mi to nie pasuje. Wskaż mi, gdzie na tym rysunku jest rzeczony odolejacz, bo ja go ani na rysunku, ani w opisie nie widzę, ale może coś opacznie zrozumiałem. To coś na deklu jest raczej zwykłym zaworem zwrotnym.wojtek_kom pisze:Oryginał producenta...pyntront pisze:? W oryginale Patrol nie ma odolejacza, tylko taki zawór na deklu.
Jak przegłądałem fora AU zakładali do 3.0, bo mieli w 4.2. U nas występuje w TD2.7... każde Terrano, Pickup i Patrol z takim silnikiem.
Zresztą, nawet gdyby był fabryczny odolejacz, to byłby wysoce niewydolny, sądząc po ilości oleju zgromadzonego w moim aftermarketowym odolejaczu po prawie 3000 kmDescription
The closed-type crankcase ventilation system is utilized as a crankcase emission control system.
The closed-type crankcase emission control system prevents blow-by gas from entering the atmosphere and keeps the internal crankcase pressure constant. During the valve operation, the blow-by gas is fed into the intake manifold by the air control valve. This is activated by the internal rocker cover pressure. When the intake air flow is restricted by the throttle body, the internal rocker cover pressure decreases. At this point, the crankcase emission control valve keeps the internal rocker cover pressure constant so that air or dust is not sucked in around the crankshaft oil seal.
To będę robił po powrocie z wakacji, czyli za jakieś parę tysięcy kilometrów. Póki co niech sobie pochodzi jak jest. Ale podniesienie doładowania jest pewne jak amen w pacierzu.N2O pisze:Jak podniesiesz trochę doładowanie to jest szansa, że będzie trochę mniej palił.
No, ale to on nie jest na końcu "brudnej" części obiegu, zatem jego efektywność będzie dyskusyjna. Poza tym organoleptycznie widzę ile zebrało mi się oleju - może nie jest to pięćdziesiątka czy setka, ale wszytko jest widocznie mokre od wytrąconego oleju. Gdzie on fizycznie jest na silniku, bo bym sobie obadał?N2O pisze: A na tym rysunku odolejacz(a raczej skraplacz to ta puszka ze strzałką po prawej stronie bloku)
przy sprawnym mniej więcej silniku nie ma tragedii jest troszkę oleju ale nie żeby się lałonemoleon pisze:>500tys km gdzie ta ilosc oleju przelatujacego jest wieksza z uwagi na zuzycie silnika?
a bo jak chcesz mieć 500 koni to trzeba za to płacićpyntront pisze:Do zwykłego wolnossącego bym pewnie nie zakładał. W TD z IC jest za dużo rzeczy do pozapychania szlamem.
180 koniBa pisze: Był ktoś z tym cudem na hamowni
A moment?Igor909 pisze:180 koniBa pisze: Był ktoś z tym cudem na hamowni
370LSD pisze: moment na moje oko 330-350 Nm,
TakNamdan pisze:HP? Z tego starego poczciwca?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości