...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Obawiam się, że już coś się tam więcej pomieliło niż łożyska.
Najpierw wyjmij główkę, dopiero wtedy zobaczysz czy da się to naprawić czy trzeba szukać drugiej główki.
Najpierw wyjmij główkę, dopiero wtedy zobaczysz czy da się to naprawić czy trzeba szukać drugiej główki.
prego pisze:Koledzy mam może dla większości z Was banalne pytanie - ale ja na nie nie znam odpowiedzi, stąd też pytam
Jak się nazywa ten drążek, który znajduje się w przednim zawieszeniu Nissan Patrol GR Diesel, 2.8l turbo diesel, Y60, silnik RD28T, rok produkcji 1995
Na jego końcach znajdują się sworznie, które niestety nie są odkręcane, a u mnie nadają się do wymiany. Do tego drążka mocuje się amortyzator skrętu. Chciałem poszukać na internecie lub zapytaj w sklei jak to cenowo wygląda, jednak nie wiem jak się nazwya ten element? Czy jest tą drążek penharda? JIle to kosztuje, aby wymienić? Czy są jakieś triki aby można same sworznie wymieniać? Jeśli tak od czego będą pasowały?
Proszę o pomoc i porady
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=68583
Tam jest napisane jak zrobić tanio i dobry zamiennik

CHARIOT Rally Team 4x4
Szybkie pytanie
Mam dylemat czy kupić.
Mianowicie: - mój parch: Y61 rd28eti. Most tylni blokada.
- dawca: Y60 rd28t. Most tylni blokada.
Potrzebuję obydwu półosi. Czy wymiarowo(długość, średnice, ilość frezów na wielowypustach) półosie w tych samochodach będą takie same? Na półosiach z Y61 spoczywa jeszcze "zębaty wianek" ABSu. Nie będzie przeszkód z jego montażem?
Zdrówko
Mam dylemat czy kupić.
Mianowicie: - mój parch: Y61 rd28eti. Most tylni blokada.
- dawca: Y60 rd28t. Most tylni blokada.
Potrzebuję obydwu półosi. Czy wymiarowo(długość, średnice, ilość frezów na wielowypustach) półosie w tych samochodach będą takie same? Na półosiach z Y61 spoczywa jeszcze "zębaty wianek" ABSu. Nie będzie przeszkód z jego montażem?
Zdrówko

po PGRowska Nyska z sześćdziesiątego pierwszego*
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
a zapytam jeszcze tu ....
y60 - w ostatnim czasie usłyszałem trzask przy ruszaniu , wystepuje to tylko przy napedzie na 4 koła , czyli jest to w reduktorze i zwiazane z napedem przednim. Czy w patrolu w reduktorze jest łańcuch przez którego jest napedzany wał do przodu ?
rozbierałem kiedyś reduktor w rzepie i tam tak własnie jest a tu nie wiem....
bo u mnie wyraznie słychac jakby łańcuch przeskakiwał....
y60 - w ostatnim czasie usłyszałem trzask przy ruszaniu , wystepuje to tylko przy napedzie na 4 koła , czyli jest to w reduktorze i zwiazane z napedem przednim. Czy w patrolu w reduktorze jest łańcuch przez którego jest napedzany wał do przodu ?
Genitalia-to nie są włoskie linie lotnicze!!!!!!
Witam wszystkich maniaków!! Jestem przed kupnem terenówki. Myślę o dwóch wariantach: Nissan Patrol Y60 lub Toyota LJ 70. Proszę o wasze opinie. Który lepszy i dlaczego. pozdro
bmwe38 pisze:Witam wszystkich maniaków!! Jestem przed kupnem terenówki. Myślę o dwóch wariantach: Nissan Patrol Y60 lub Toyota LJ 70. Proszę o wasze opinie. Który lepszy i dlaczego. pozdro
Nie no, SuperPatrolSuper najlepsiejszy jest.
Paseczki bedą pasić i piecyk w razie W tyż

Lepiej pózno niz wcale
Lift zawiechy, jeżeli już decydowałbym się na to, czy lepiej pójść w sprawdzone firmy OME, IRONMAN?
Czy może ten wynalazek extrem też się nadaje? http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... ucts_id=64
Czy może ten wynalazek extrem też się nadaje? http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... ucts_id=64
No to od początku
przepraszam za potrójnego posta, ale coś forum się zacięło 

Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 12:19 pm przez yoger, łącznie zmieniany 1 raz.
No to od początku
.
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 12:19 pm przez yoger, łącznie zmieniany 1 raz.
No to od początku
Pany gdzie w Terrano I jest numer ramy?? O ile wogóle takowy jest. Czy tylko numer nadwozia? Z góry dzięki 

Terrano I 3.0 V6 AT
Na ramie po prawej stronie z przodu - jak podniesiesz maskę i popatrzysz pod aku na ramę, to tam powinien byćmietekgpz pisze:Pany gdzie w Terrano I jest numer ramy?? O ile wogóle takowy jest. Czy tylko numer nadwozia? Z góry dzięki

GR long 
Urzędy w Polsce to wielki ciężar, dlatego kładzie się go na barki osłów

Urzędy w Polsce to wielki ciężar, dlatego kładzie się go na barki osłów

- janusz k160
-
Moja kolej-padło sterowanie elektryczne fotelem pasażera ( o ile to ważne) w Y61 1999r. Pytanie-jakie modele Nyssanów zaposiadały te same kosteczki? ASO-no cóż-starszawy jestem, nerwy też niemłode. Dzięki za ew. pomoc. Pozdrawiam
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Wiecie Panowie jakie przełozenie w mostach ma krótki GR Y60 z piecem 2,8 turbo diesel ? Na forum doszukalem jedynie przełożenia do Patroli z silnikiem 3,3 , 3,0 i 4,2 .
Z góry dziękuję .
Z góry dziękuję .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
tak jestZengal pisze:a zapytam jeszcze tu ....
Witam.Jaka powinna być w miarę normalna temperatura na wskaźniku w k260? Na jesieni i zimą to mam wskazówkę do 1mm poza pierwszą kreską,a latem około 4 mm poza nią.Jak pociskam latem to do połowy jeszcze nigdy wskazówka nie doszła,ale bardzo chetnie się podnośi ale wolniej opada.Czy moje odczyty mieszczą się w normie?
takie samo jak każdy RD2.8tKarolSawiak pisze:Wiecie Panowie jakie przełozenie w mostach ma krótki GR Y60 z piecem 2,8 turbo diesel ? Na forum doszukalem jedynie przełożenia do Patroli z silnikiem 3,3 , 3,0 i 4,2 .
Z góry dziękuję .

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
4.625(37/8) dla uściślenia.

No to ładna luta , kupiłem na Alledrogo główkę z przełożeniem 37 : 9 , czyli 4 ,11 . Sprzedawca w opisie miał że do Gra Y60 2,8 Diesel . Jutro akcja zwrot . Dzięki Panowie Koledzy .
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 7:38 am przez KarolZG, łącznie zmieniany 1 raz.
kupiłeś od 4,2D
przyjme w prezencieKarolSawiak pisze:No to ładna luta , kupiłem na Alledrogo główkę z przełożeniem 37 : 9 , czyli 4 ,11 . Sprzedawca w opisie miał że do Gra Y60 . Jutro akcja zwrot . Dzięki Panowie Koledzy .

BTW sprzedawca niekoniecznie kłamał może pochodzić od Y60 tyle że z silnikami TD42, TB42

Zrobię ten prezent za jedyne pincet z małym rabatem
, tyle mnie kosztowało to żelazo w stanie idealnym .

ee to nieKarolSawiak pisze:Zrobię ten prezent za jedyne pincet z małym rabatem, tyle mnie kosztowało to żelazo w stanie idealnym .

Panowie .. siedze sobie i przeglądam info o dociskach sprzęgła gdyż skrzynia rozebrana w koncu ..
pytanie na szybko : w bazie IC Auto piszą że docisk jest identyczny jak w nissanie 300 zx ? możliwe to to
chodzi mi generalnie o kwestie finansowe gdyż dziwne w takim razie jest to że sam docisk do Patrolka wynosi ok. 550 pln
a kompletny zestaw sprzegła do 300 zx;a 305.99
możliwe to to ? czy nie pakować sie w oszczedności i zanabyć normalnie zestaw do 2.8TD

pytanie na szybko : w bazie IC Auto piszą że docisk jest identyczny jak w nissanie 300 zx ? możliwe to to

chodzi mi generalnie o kwestie finansowe gdyż dziwne w takim razie jest to że sam docisk do Patrolka wynosi ok. 550 pln
a kompletny zestaw sprzegła do 300 zx;a 305.99

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Dobry wieczór,
Czy "Felga stalowa 8.5x15 ET-30" podejdzie do opon BFG MT KM 12,5x15x33" ? Głównie chodzi mi o odsadzenie.
Plis help.
Dzięki
S.
Czy "Felga stalowa 8.5x15 ET-30" podejdzie do opon BFG MT KM 12,5x15x33" ? Głównie chodzi mi o odsadzenie.
Plis help.
Dzięki
S.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
@Deccu, nawet bardzo podejdzie
Powiem, jest wręcz idealna... No i to odsadzenie... choć trochę przytrze Twoje błotniki
Ja mam 33x12,5x15 na feldze 7" (-15), i jak sam widziałeś jest spoko w Y61.
Wcześniej na tych felgach (7") miałem 35x12,5... to też widziałeś ...
Ale niedługo zamieniam te 7" na 8" -25 (takie jak mam na zapasie z MTkami).

Powiem, jest wręcz idealna... No i to odsadzenie... choć trochę przytrze Twoje błotniki

Ja mam 33x12,5x15 na feldze 7" (-15), i jak sam widziałeś jest spoko w Y61.
Wcześniej na tych felgach (7") miałem 35x12,5... to też widziałeś ...
Ale niedługo zamieniam te 7" na 8" -25 (takie jak mam na zapasie z MTkami).
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5