Ford Maverick 2.7 jak to jest z tym LSD
Moderator: Kosiarz
Ford Maverick 2.7 jak to jest z tym LSD
Witam ... czytając o wymianach oleju doczytałem się iż do tylniego mostu musi trafić specjalny olej LSD. Posiadam Mavericka 2.7 TD no i czas powymieniac owe oleje. Dotychczas wszystkie wymiany oleju były robione w wrasztacie samochodowym i niewiem jaki jest zalany wiem tylko że o specyfikacji 80w90 jakiś przekładniowy Elf. Doczytałem się także że nie każdy most ma LSD. i Teraz pytanie czy w moim przypadku jest to LSD czy nie ? lub jak to sprawdzić ?
Sprawdzając olej do mostu na stronie http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp nic nie pisza o oleju LSD do tego modelu.
Wiem że napewno było to wałkowane ale przeczytałem większość tematów na tym forum o LSD i nie bede ukrywał jest to dla mnie czarna magia, i czuje sie jak bym chcial zrozumiec hieroglify.
Pozdrawiam
Sprawdzając olej do mostu na stronie http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp nic nie pisza o oleju LSD do tego modelu.
Wiem że napewno było to wałkowane ale przeczytałem większość tematów na tym forum o LSD i nie bede ukrywał jest to dla mnie czarna magia, i czuje sie jak bym chcial zrozumiec hieroglify.
Pozdrawiam
Nissan Terrano II 2.7 TD by BLAUPUNKT
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Ford Maverick 2.7 jak to jest z tym LSD
masz LSD
masz wlać olej 80W90 o specyfokacji LS klasy GL-5
i zacznij dokładniej czytać bo było o tym wiele razy pisane
masz wlać olej 80W90 o specyfokacji LS klasy GL-5
i zacznij dokładniej czytać bo było o tym wiele razy pisane
Czwarte serce 

dzieki wlany jest tam Elf Tranself EP 80W90 czyli po ptokach, raczej przejscie na LSD nic już teraz nie da
Da, da, jeśli mechanizm jeszcze działa.
nawet jesli olej juz byl wymieniany pare raz ? i ciagle lany byl ten sam ?
Wklep dane i bedziesz mial wszystko na tacy:
http://www.elf.com.pl/dobor_olejow/www/oleje.php
http://www.elf.com.pl/dobor_olejow/www/oleje.php
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
no bylem , zobaczylem ... i kicha mam inny nalany ;p sprawdze rady N2O napisze co i jak 
EDIT: Podniosłem jedno koło i chciałem nim pokręcic tak jak zalecał mi N2O i lipa nie da sie
czyżby oba musiał byc w górze ?

EDIT: Podniosłem jedno koło i chciałem nim pokręcic tak jak zalecał mi N2O i lipa nie da sie

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
loin pisze:no bylem , zobaczylem ... i kicha mam inny nalany ;p sprawdze rady N2O napisze co i jak
EDIT: Podniosłem jedno koło i chciałem nim pokręcic tak jak zalecał mi N2O i lipa nie da sieczyżby oba musiał byc w górze ?
tak oba w górze
a olej zmien zrób z 500km i znowu zmien, zacznie robic
Czwarte serce 

Bez przesady. Resztka zwyklego oleju nie przeszkadza.
W Jeepie dolewa się specjalny dodatek do zwykłego oleju.
W Jeepie dolewa się specjalny dodatek do zwykłego oleju.
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
nie mam warunków do podniesienia obu kół ... lecz po konwersacji z N2O stwierdzilismy ze działa, po podniesienu jednego nie moglem nim przekrecic ... olej zakupiony i zobaczycy co bedzie sie dzialo teraz.
... nie masz podnośnika?loin pisze:nie mam warunków do podniesienia obu kół ...

Life's Too Short For A Full Time Job
loin pisze:nie mam warunków do podniesienia obu kół ... lecz po konwersacji z N2O stwierdzilismy ze działa, po podniesienu jednego nie moglem nim przekrecic ...
jesli dales luz to wsio w pariadku. wjedz w bloto tak aby jedno kolo stalo w zupelnym blocie drugie po prostu na miekkim, wajha na 2h, lusterka na oba kola skierowane i [cenzura] - bedziesz widzial czy oba robia czy nie.
TOITOI J95 D4D 2002
znaczy co ? ;p luz byl dany i bez recznego oczywiscie. Co do twojego sposobó to łapią oba ale nie do konca wpier to na sliskim podłożu a za jakas sekunde to z asfaltu.bigi pisze: jesli dales luz to wsio w pariadku
mam pochylony podjazd i nie da rady zabardzo na tym wykonac takiej czynności ... a ulice mam bez chodnika i bardzo ruchliwą.Maqlinka pisze: ... nie masz podnośnika?
Och jej.. a boisz się pojechać gdziekolwiek dalej poza swą ulicę..loin pisze:mam pochylony podjazd i nie da rady zabardzo na tym wykonac takiej czynności ... a ulice mam bez chodnika i bardzo ruchliwą.

@gebels co olej LS tak technicznie powoduje, w sensie zwiększa/zmniejsza tarcie czy co ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Jest gęęęęęęęsty i troooochę się lepi. Resztka z butelki się wyleeeeeeewa i wyleeeeeeeeeeeewa.
O.

O.

łoś też człowiek
Hipol 85W90 też się wyleeeeeeeeeewa..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
w sumie nie ale wszedzie dobrze a w domku najlepiej ;p pozatym fajnie by ludzie na mnie patrzeliTomaszRT pisze:
Och jej.. a boisz się pojechać gdziekolwiek dalej poza swą ulicę..
![]()

Czekam na olej bo niestety nigdzie blisko go dostać nie moglem bo wszyscy mi wciskali normalny olej bez LS :/
zmniejsza tarcie,przy zwykłym oleju LSD było by cały czas spięte, i szybko by się zużyłoTomaszRT pisze:...
co olej LS tak technicznie powoduje, w sensie zwiększa/zmniejsza tarcie czy co ?

LJ 70
- gebels
-
TomaszRT pisze:Och jej.. a boisz się pojechać gdziekolwiek dalej poza swą ulicę..loin pisze:mam pochylony podjazd i nie da rady zabardzo na tym wykonac takiej czynności ... a ulice mam bez chodnika i bardzo ruchliwą.
@gebels co olej LS tak technicznie powoduje, w sensie zwiększa/zmniejsza tarcie czy co ?
co wikipedii juz nie ma

takimi pierdołami chcesz mnie od ciężkiej pracu odrywać

Czwarte serce 

- gebels
-
Mag69 pisze:zmniejsza tarcie,przy zwykłym oleju LSD było by cały czas spięte, i szybko by się zużyłoTomaszRT pisze:...
co olej LS tak technicznie powoduje, w sensie zwiększa/zmniejsza tarcie czy co ?
@Magu on to wie tylko ciebie i mnie wypuszcza

Czwarte serce 

A więc dziś nalałem olej i wszystko dobrze działa ... tak jak działać miało
koła mi już nie piszczą na zakrętach
no i test asfalt & trawa zaliczony i także działa 

i dziekuje za cenne rady których udzielili mi koledzy z forumgebels pisze:dziękują za rady które koledzy mi dali