Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
bigos

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: bigos » ndz sie 30, 2009 5:10 pm

KonikM pisze:Przeczytałem również kilkadziesiąt ostatnich wypowiedzi bartasa i .......... nic w nich nie ma konkretnego.........
jak tylko kilkadziesiąt bez konkretów to fachowy człowiek jest :)2
:)21
Jimny :)21

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » ndz sie 30, 2009 6:39 pm

A tego Terrano I 2.7 d ktos moze widzial?

http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-td-C4525445.html
Pozdr. Michal

www.szarbia.com

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » ndz sie 30, 2009 7:03 pm

bigos pisze:
KonikM pisze:Przeczytałem również kilkadziesiąt ostatnich wypowiedzi bartasa i .......... nic w nich nie ma konkretnego.........
jak tylko kilkadziesiąt bez konkretów to fachowy człowiek jest :)2
:)21
Na kilkadziesiąt - wszystkie bez konkretów! Nie kilkadziesiąt na kilkaset. :)21

No i co Panowie i Panie!? Nikt nie zna tego auta, jego właściciela, nikt nie oglądał, nikt nie mieszka w pobliżu i nikt nie sprzedawał do niego części? :o No cóż......... muszę ja (zielony) sam pojechać. Oby nie była to mina i oby mi giry nie urwała. :)21
Pozdrawiam
Maciej

bartas 4x4

Post autor: bartas 4x4 » pn sie 31, 2009 8:40 am

wdziałem fotorelacje z dachowania, jakbym wiedział tylko to co w opisie to bym nic nie pisał. kupuj pan, jeździj pan, ciesz sie pan.
student

bartas 4x4

Post autor: bartas 4x4 » pn sie 31, 2009 8:42 am

a dotychczasowe 6 twoich postów KonikM jest nadzwyczaj konkretne :lol:
student

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » pn sie 31, 2009 9:03 pm

bartas 4x4 pisze:wdziałem fotorelacje z dachowania
Nie sądzisz, że to brzmi zupełnie inaczej niż:
bartas 4x4 pisze:no i dachował niedawno dlatego ma nowy dach :)21
szczególnie biorąc pod uwagę wiele Twoich wypowiedzi. Tu na konkretne pytanie spodziewam sie konkretnej odpowiedzi. Takiej żebym nie musiał się domyślać co autor miał na myśli. Szczególnie, że przedstawiając się napisałem, że jestem zielony (w temacie 4x4). A szczególnie tu na forum! Nie znam tu nikogo. Zastanawiam się jak zadać pytanie, żeby zaistnieć w tym "świecie" i żeby nie wyjść na debila. Żeby zadać je w odpowiednim miejscu, żeby uszanować panujący tu porządek i nie wkurzyć np. Kosiarza. Dziękuję Ci bardzo. Ułatwiłeś mi kontakt ze środowiskiem ludzi, których łączy jakaś pasja! Dzięki takiemu podejściu wystawiasz wizytówkę temu forum. Nie mniej jednak jestem przekonany, że nie wszyscy mają takie podejście. Zajrzałem w tej chwili do Twojego profilu. "Zawód" i zainteresowania (z całym szacunkiem) sporo mówią o Twoim wieku, a stąd już bardzo blisko do wniosku, że Ty poza zaintereowaniem "łofrołdem" prawdopodobnie nie masz auta!
bartas 4x4 pisze:kupuj pan, jeździj pan, ciesz sie pan.
No właśnie. Niech się młody napasie miną. Nie pierwszy i nie ostatni frajer. Co Cię to obchodzi.
bartas 4x4 pisze:a dotychczasowe 6 twoich postów KonikM jest nadzwyczaj konkretne :lol:
No cóż. Można powiedzieć, że 100% :)21

Podsumowując.
Dzięki. Dam radę. Zwykle spadam na cztery łapy :wink:
Przepraszam za OT.
Pozdrawiam
Maciej

Awatar użytkownika
Roballo44

Post autor: Roballo44 » pn sie 31, 2009 9:30 pm

Samurai'92-kilka modyfikacji, jeździ po bezdrożach
Y60 - już nie ma => jest Y61 long
Japan Rulez

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » pn sie 31, 2009 9:33 pm

bartas 4x4 a Ty to jesteś ten bartas z piły, co to ojciec zakupił sobie patrola, a Ty kreujesz sie na forum na posiadacza i znawcę ?? bo był ktoś jeszcze z Piły (zdaje sie nie jeden), który zeznawał na temat i z wiedzą - ale nie chciałbym sie pomylić :)21 ale jeżeli jesteś TYM - to daj sobie siana odrobinę, zaprawdę...
robok rzępoli w harapuciu

bartas 4x4

Post autor: bartas 4x4 » wt wrz 01, 2009 8:08 am

KonikM... :)21 w opisie nie ma ze dachował wiec napisałem a Ty sie czepiasz ale doooobra fakt nic nikogo to nie obchodzi wiec nie pytaj :roll:
Seburaj :roll: widze ze mnie znasz..ja cie nie :lol:
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 1:51 pm przez bartas 4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
student

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » wt wrz 01, 2009 10:23 am

seburaj pisze:bartas 4x4 a Ty to jesteś ten bartas z piły, co to ojciec zakupił sobie patrola, a Ty kreujesz sie na forum na posiadacza i znawcę
Sława bartasa4x4 jest wielka :wink: :)21 :)21
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » wt wrz 01, 2009 7:12 pm

seburaj i seba4x4
Dzięki :)2

A temat już nieaktualny. Patrol (inny) nabyty.
Pozdrawiam
Maciej

ramzes

Post autor: ramzes » wt wrz 01, 2009 7:16 pm

KonikM pisze:seburaj i seba4x4
Dzięki :)2

A temat już nieaktualny. Patrol (inny) nabyty.

to są jeszcze egzemplarze godne kupna :? :roll:
ostatnio z nudów wieczorami przegladałem sobie alledrogo i nic mnie nie zaciekawiło w sumie .. :)21

dawaj fote to bedzie o czym dalej rozmawiać ..

noi pogratulować zakupu :)2 :)2
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » wt wrz 01, 2009 8:01 pm

Kupiłem tego: http://otomoto.pl/nissan-patrol-diff-lo ... 81031.html
Link na razie działa. Chętnie spotkam się z kimś kto dobrze zna Patrola i powie mi co tak naprawdę kupiłem. Mogę podjechać do Poznania, Łodzi, Bydgoszczy, Tounia, Kalisza, Ostrowa Wlkp, czyli w promnieniu około 100 km od Konina. W przyszłym tygodniu będę jechał do Ustronia (planowałem innym autem, ale mogę Patrolem), czyli wszystko co po trasie: Łódź, Piotrków Trybunalski, Częstochowa, Katowice, Bielsko Biała. A! No i oczywiście Konin :-)
Pozdrawiam
Maciej

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » wt wrz 01, 2009 9:10 pm

Ogłoszenie usunięte. Opis z ogłoszenia:

Nissan Patrol Diff Lock x 2, Klima, Air Bag

Typ:
Terenowy

Informacje:
Rok produkcji: 1996, Przegląd: 02/2010, Ubezpieczenie: 02/2010, 156 353 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 116 KM (85 kW), Pojemność skokowa: 2826 cm3, olej napędowy (diesel), czarny-metallic, Liczba drzwi: 2/3,

Dodatkowe wyposażenie:
4x4, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, system nawigacji, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, bagażnik na dach, blokada dyferencjału

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
Auto dla KOLEKCJONERA w stanie idealnym ! Serwisowany w ASO NISSAN Polody - POZNAŃ. Ostatni przegląd 11.08.09 - wymienione sprzęgło, docisk, skrzynia biegów po generalnym remoncie ( wymienione wszystkie łożyska ) koszt naprawy 7400 PLN. Poza widoczną stłuczką ( prawa strona ) samochód absolutnie BEZWYPADKOWY. Silnik w idealnym stanie - oryginalna uszczelka - głowica nowszej generacji, wymieniony rozrząd, oraz płyny i oleje. Poduszka powietrzna kierowcy, KLIMATYZACJA , Nowe komfortowe amortyzatory i amortyzator skrętu firmy OLD MAN EMU - koszt 2500 PLN, Nowe pneumatyczne blokady 100% firmy ARB przedniego i tylnego mostu, wymienione wszystkie potrzebne części i oleje - koszt 11000 PLN, Nowe końcówki drążków, uszczelniacze nissanowskie przegubów kulowych, tarcze hamulcowe nacinane ( najlepsze z dostępnych do tego modelu ), klocki hamulcowe przód i tył - oraz dociski, przewody hamulcowe i wężyki, polibusze wymienione w całym aucie. Nowe opony 5 sztuk BF Goodrich All Terrain koszt 3000 PLN - mają jeszcze igiełki, Nowe jeszcze nie zamontowane sprzęgiełka firmy AVM, oraz plastiki ozdobne na tylnych nadkolach razem - 1800 PLN. Fabryczne - chwilowo odkręcone czarne relingi dachowe, Nowa nie używana osłona koła zapasowego z napisem PATROL - oryginalna Nissan-a, Samochód jest garażowany, nie ma ognisk zapalnych rdzy, jest cały polakierowany farbami firmy Sikkens ( na lakierze świeżo przyklejone oryginalne nalepki ) - wszystkie plastiki we wnętrzu jak i na zewnątrz pojazdu są nie porysowane, podłokietnik ze schowkiem, Alarm firmy NATS, Radio z CD, Samochód nie używany w terenie - Zainwestowałem nie normalną kwotę bez kompromisów w ten samochód by go odrestaurowac jako klasyka tylko na oryginalnych częściach - wykaz zakupionych części dostępny w ASO POLODY. Wyjechałem w pierwszą trasę po remoncie do Berlina i miałem stłuczkę na skrzyżowaniu. Zakupiłem już do samochodu : Nową atrapę po liftingu, dwa nowe migacze i lampy przednie, używaną w bardzo dobrym stanie maskę, zderzak i nadkole plastikowe, które dodaję. Do naprawy uszkodzenia brakuje prawego błotnika. Auto jeździ jak nowe. Koszt całkowitego odrestaurowania auta wyniósł mnie o ponad 20.000,- PLN więcej niż kwota której oczekuję. Możliwośc sprawdzenia auta w autoryzowanym serwisie. Zapraszam do zakupu tego bardzo wyjątkowego klasyka. Kupujący zwolniony z opłaty skarbowej. Faktura VAT.

Fotki wkrótce.
Pozdrawiam
Maciej

KonikM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KonikM » wt wrz 01, 2009 10:09 pm

Nie mogę wrzucić fotek. Wyświetla mi się komunikat: "Określenie wymiarów obrazka nie było możliwe." W czym rzecz? Foty wrzucone na fotosik.pl, linki prawidłowo opatrzone "img". Proszę o info, a na razie można obejrzeć tu: http://m115.fotosik.pl/albumy/680465.html
Pozdrawiam
Maciej

Awatar użytkownika
yoda4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: yoda4 » śr wrz 02, 2009 8:57 am

witam

ktoś zna tego trupa: http://allegro.pl/show_item.php?item=724318692 ?????

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » śr wrz 02, 2009 9:02 am

2.8 benzyna super silnik jak w promieniu 100km gdzies spadnie deszcz albo zejdzie mgla to juz o tym wiesz bo silnik zaczyna przerywac i gubic zaplon. duzo sylikonu nie pomaga jeszcze wiecej tez nie poprostu trzeba przywyknac i jezdzic po suchym w cieple dni :)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
Quaczus

Post autor: Quaczus » śr wrz 02, 2009 6:39 pm

Witam w dziale Nissana.
Zamierzam kupić Patrola Y60 i znalazłem takiego http://allegro.pl/item726633657_nissan_ ... _8_td.html może ktoś zna to autko? Pytam bo auto jest z Sanoka a sprzedaje je koleś w Siemianowicach Śląskich. Po pooglądaniu i przejażdżce: sprzęgło do roboty, lewa kula leje, podłoga w miare zdrowa, rama ok, silnik klepie równo ale puszcza dyma( chyba w normie :roll: ) i troche muli ale to pewnie wina kółek 35" ,hamulce OK ,napendy sprawne.
:)

ramzes

Post autor: ramzes » śr wrz 02, 2009 6:51 pm

sprzęgło w zależności czy tanio czy dobrze to od 400 do 900 pln sam zestaw ..
uszczelniacze kuli zestaw 450-600 w zależności gdzie na stronę ..

jak na ten rocznik to cena jakaś kosmiczna .. rozumiem ze mtki 35" i zderzak ale to i tak niewiele :roll:

jakoś tak odmalowany do sprzedaży :)21 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
Quaczus

Post autor: Quaczus » śr wrz 02, 2009 7:08 pm

I właśnie to mi nie pasuje bo on ma oryginalny lakier, świeżo podcięty, w miare świerzy zderzak, nowe fele i nowe koła BFG. Brak też klepania i szpachli. Na ramie przy stukaniu młotkiem jest wszędzie ok, nawet przy wahaczach tylnych. Ma troche rdzy pod nogami kierowcy. Może ktoś zna przeszłość bo obecny właściciel ma go od 2 tygodni i niewiele może lub chce powiedzieć.

ramzes

Post autor: ramzes » śr wrz 02, 2009 7:38 pm

dziwne .. po co miałby po 2 tyg. sprzedawać :? :)21 ...

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
Quaczus

Post autor: Quaczus » śr wrz 02, 2009 7:42 pm

Twierdzi że rodzina nie akceptuje zakupu. :o

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » śr wrz 02, 2009 9:02 pm

Też go oglądałem i dokładnie to samo napisałbym co Quaczus. W miare ok. ale coś śmierdzi. Zbiera się jakby miał 50 koni. Silnik suchy nie wygląda żeby coś było nie tak, turbina nie dymi, sprzęgło bierze bardzo wysoko, prawie przy końcu ale nie odnosiłem wrażenia żeby ślizgało a auto nie jedzie. Kierownica wygląda jakby miał ze 2 mln kilosów, ale siedzenia i pedały ( za przeproszeniem) w stanie ogólnym dobrym. Skrzynia nie haczy , nie wyje, choć 5 wrzuciłem na sekundę bo ledwo dyszał na piątym. Generalnie nie wiem co sądzić o tym aucie.
Parch+2+35+117xtrem ---->

Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek » śr wrz 02, 2009 9:49 pm

Mógł ktoś podczas ostatniej wymiany paska rozrządu przestawić pompę, o muleniu z tej przyczyny było niedawno w innym topicu. Sprawdź historię serwisowania autka.
pzdr. :)21
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew

Awatar użytkownika
Wieśmak

Post autor: Wieśmak » śr wrz 02, 2009 11:24 pm

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9694795 Byłem, widziałem, wróciłem. Nie polecam, buda zgnita, w przednim moście coś dzwoni, silnik nie ma ciśnienia jak się nagrzeje, kopci i wyrzuca olej przez miarkę. Uszczelka nominalna.
BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5

Zablokowany

Wróć do „Nissan”