Poskładałemiras01 pisze:
nie tak do konca,poskladaj sobie najpierw na ziemi silnik ze skrzynia to bedziesz wiedzial o czym pisze...

Skrzynia w 3.0 jest identyczna jak w moim 4.2

Moderator: Kosiarz
Poskładałemiras01 pisze:
nie tak do konca,poskladaj sobie najpierw na ziemi silnik ze skrzynia to bedziesz wiedzial o czym pisze...
Igor909 pisze:
Tylko czy skrzynia od 3.0 będzie robiła z 4.2
Skrzynia z 3.0 różni się tylko pierścieniem [ manual ]iras01 pisze: Igor tobie to wszystko na tacy...ćwiczyc,ćwiczyc i jeszcze raz ćwiczyc
Igor909 pisze:Skrzynia z 3.0 różni się tylko pierścieniem [ manual ]iras01 pisze: Igor tobie to wszystko na tacy...ćwiczyc,ćwiczyc i jeszcze raz ćwiczyc
Nie wiem jak jest w automacie i dlatego pytam
Mogę kupićiras01 pisze: Moge sprzedac tanio skrzynie automatyczna od trzylitrowki![]()
Skrzynia manualna nie ma chyba wyjscia do PTO wiec nie sa takie same a dobrze by bylo miec mechanika w 61
Tylko dalej nie wiem co ma sterować skrzyniąiras01 pisze:Mozemy sie zamienic na mechanikaMotaj,motaj Igor bo to fajne auta wychodza z tego
Igor909 pisze:Tylko dalej nie wiem co ma sterować skrzyniąiras01 pisze:Mozemy sie zamienic na mechanikaMotaj,motaj Igor bo to fajne auta wychodza z tego
TCM podłączony do ECMIgor909 pisze: Tylko dalej nie wiem co ma sterować skrzynią
... a po Polskiemuwojtek_kom pisze: TCM podłączony do ECM![]()
TCM - Transmission Control Module ... tak na moje oko - potrzebne są dane z przetwornika predkości, pedałów... itp..Igor909 pisze:... a po Polskiemuwojtek_kom pisze: TCM podłączony do ECM![]()
To nie problem...nemoleon pisze:nie zapomnij Igor ze masz juz nieelektroniczny pedal, wiec gorzej z informacja dla komputera automatu
Ja tam nie widzę problemuchera pisze: Problemem jest np sygnał z przepływomierza niezbędny dla TCU a nieosiągalny w aucie w którym ECU nie widzi silnika....
Był czas że śledziłem forum Australijskie PatrolaFiba pisze:Igor Ty jesteś niesamowity gość. Tylko co następne po automacie?
Pedał mam ( w pudełku ale mam )wojtek_kom pisze:Trzeba podłączyć...
Masz pedał gazu mechaniczny? Trzeba dołożyć krańcówki do pedału gazu, potencjometr - nawet jak patrzysz na nowszy schemat.
Masz moduł TCM? Od czego awtomat?
Samą skrzynię z tym kołem napompowanym i zamachowymchera pisze:
Kupiłeś krzynkę z całym okablowaniem ?
Trzeba połączyć oba pedały w jedenIgor909 pisze: Pedał mam ( w pudełku ale mam )
Skrzynia Patrolowska 3.0
Co to moduł TCM ?
Kompa z 3.0 mam ... został w Patrolu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość