Spuszczanie płynu w mavericku
Moderator: Kosiarz
Spuszczanie płynu w mavericku
Witam!
Jak spuścić płyn chłodniczy z bloku w dieslu i benzyniaku?
Jak spuścić płyn chłodniczy z bloku w dieslu i benzyniaku?
sikor
maverick '98 2,7 tdi long
maverick '96 2,7 td króciak
maverick '95 2,4 lpg króciak
Re: Spuszczanie płynu w mavericku
Wyssać

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Na każdym forum znajdzie się zawsze jakiś pseudo-dowcipniś...
klucz13-nie dziwię się, że masz nastukane tyle postów, szkoda, że mało rzeczowe...
klucz13-nie dziwię się, że masz nastukane tyle postów, szkoda, że mało rzeczowe...
sikor
Można też wydmuchać.klucz13 pisze:Wyssać![]()

A na serio to korka poszukaj.
No więc właśnie o to mi chodziło, czy jest korek, gdyż nie każde auto posiada. Próbowałem na zdjętym wężu przegazować, myślałem, że pompa coś wypluje, ale jednak nie... Jeśli jest korek, to gdzie go szukać?...
sikor
W TD korek jest z lewej strony bloku z tyłu silnika, przynajmniej tak podaje instrukcja.

I pseudo mechanik który się zabiera za tworzenia sobie licznika zamiast wsadzić dekiel pod maskę i zobaczyćsikor32 pisze:Na każdym forum znajdzie się zawsze jakiś pseudo-dowcipniś...

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Nie uważam się za mechanika, ani pseudomechanika, dlatego tu zaglądam. Nikt nigdzie nie napisał, że jest to forum dla fachowców. Nie podoba Ci się, co piszę, to nie zabieraj głosu, nikt Cię nie prosił, chyba, że to Twoje prywatne forum. Nie będę więcej z Tobą polemizował, bo przez takich jak, Ty robi się na forum śmietnik. Szkoda miejsca...
sikor
Kolo to forum jest prywatnesikor32 pisze:Nie uważam się za mechanika, ani pseudomechanika, dlatego tu zaglądam. Nikt nigdzie nie napisał, że jest to forum dla fachowców. Nie podoba Ci się, co piszę, to nie zabieraj głosu, nikt Cię nie prosił, chyba, że to Twoje prywatne forum. Nie będę więcej z Tobą polemizował, bo przez takich jak, Ty robi się na forum śmietnik. Szkoda miejsca...

bylo, sam pisalem w tamtym temacie, ale nie chce mi sie szukac spesziali forju, korek jest za turbem, jest plastikowy i kurewsko ciezko go odkrecic.
Już znalazłem, a właściwie ktoś inny podciągnął temat do góry-dzięki...
sikor
Jak się wam uda odkręcić to dajcie znać którędy podeszliście i jakim kluczem.
Wczoraj patrzyłem gdzie to jest i faktycznie porażka.
Swoją drogą filtr oleju tez nie jest jakoś super dostępny.
Wczoraj patrzyłem gdzie to jest i faktycznie porażka.
Swoją drogą filtr oleju tez nie jest jakoś super dostępny.
Gaz 69M
w nowszych silnikach jest na klucz chyba 17 i to sie da w miare odkrecic, w starszych jest na 13 albo 14 i porazka, bo srubkokorek sie wyrabia i klucz sie po nim slizga, podchodzilem kluczem nasadowym na przegubie krzyzakowym.
jak dobrze posiadać większego braciszkaredzik pisze: w starszych jest na 13 albo 14 i porazka, bo srubkokorek sie wyrabia i klucz sie po nim slizga, podchodzilem kluczem nasadowym na przegubie krzyzakowym.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Terrano2 2,7 TDI 2002 R20
-
- jestem tu nowy...
W 2,4 spuszczasz płyn śrubką na bloku od strony kolektora wydechowego, trudno się dostać ale możliwe (od góry).