Jazda zimą
Moderator: Kosiarz
Jazda zimą
Witam wszystkich,
Podejrzewam, że moje pytanie będzie lamerske bardzo ale wole się zapytać nim coś rozwalę.
A więc:
Czy w obecnych warunkach pogodowych mogę jeździć cały czas na 4x4 i sprzęgiełka na auto??
Pozdrawiam
Podejrzewam, że moje pytanie będzie lamerske bardzo ale wole się zapytać nim coś rozwalę.
A więc:
Czy w obecnych warunkach pogodowych mogę jeździć cały czas na 4x4 i sprzęgiełka na auto??
Pozdrawiam
Re: Jazda zimą
W jakim celu?

Lepszej trakcjiN2O pisze:W jakim celu?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Lepszej trakcji
[/quote]
Dokładnie
na MT trochę się ślizga na samym tyle, auto mam parę tygodni i jeszcze zupełnie nie wyczute.
Pozdrawiam

Dokładnie
na MT trochę się ślizga na samym tyle, auto mam parę tygodni i jeszcze zupełnie nie wyczute.
Pozdrawiam
Przesadzasz. Da się normalnie jeździć na 2H.

ok na pewno się da, ale nie o to pytałem.
Można czy nie powinno się tak jeździć jak napisałem wyżej czy może zapiąć sprzęgiełka na lock??
Można czy nie powinno się tak jeździć jak napisałem wyżej czy może zapiąć sprzęgiełka na lock??
W rzeczy samej..N2O pisze:Przesadzasz. Da się normalnie jeździć na 2H.

A co do pytania, to niech się Kolega wpierw zapozna z budową i zasadą działania napędu w swym wozie (jest to szeroko opisane na tym forum).. wtedy sam sobie odpowie na pytanie..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
super 5 postów chciało się wam pisać a wystarczyło tylko:
spoko można nic się nie stanie
albo
nie lepiej nie bo coś tam
wielkie dzięki (widzę, że tu równie pomocnie jak na wszelakich forach IT)
PS. A nim poczytam sobie na forum to śnieg zdąży już stopnieć bo dość obszerne ono jest
albo
PS. A nim poczytam sobie na forum to śnieg zdąży już stopnieć bo dość obszerne ono jest
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 1:39 pm przez Powkers, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja się tylko upewnić chciałem, również pytanie laika:
Zawsze kiedy chcę zmienić z 2H na 4H zatrzymuję się - ale czy jest to konieczne, czy może też można zmieniać do jakiejś prędkości? Auto oczywiście Y60
Zawsze kiedy chcę zmienić z 2H na 4H zatrzymuję się - ale czy jest to konieczne, czy może też można zmieniać do jakiejś prędkości? Auto oczywiście Y60

XJ >Y60->Ranger->KJ->P3
och jej.. czyżby foch ?Powkers pisze:super 5 postów chciało się wam pisać a wystarczyło tylko:
albo

lenistwo ci nie pozwala zapoznać się z zasadą działania napędów? bo tutaj niektórym się znudziło odpowiadanie zylion razy na to samo pytanie..
A co ma zasada działania napędów do mojego pytania??
I nie mam focha, tylko denerwują mnie ludzie co zadają sobie trud, żeby pisać ileś tam postów nie wnoszący nic do rzeczy tylko po to, żeby chyba nabić sobie ilość postów bo niby po co innego
I nie mam focha, tylko denerwują mnie ludzie co zadają sobie trud, żeby pisać ileś tam postów nie wnoszący nic do rzeczy tylko po to, żeby chyba nabić sobie ilość postów bo niby po co innego

ja się poddaję..Powkers pisze:A co ma zasada działania napędów do mojego pytania??

tak tak.. za każde pińcet postów JE chermol dobrą łiski daje..Powkers pisze:żeby chyba nabić sobie ilość postów bo niby po co innego?

ja cie denerwują takie ludzie, to przemyśl jeszcze raz czy chcesz korzystać z tego forum..
Nie ludzie mnie nie denerwują na razie tylko Ty mnie denerwujesz 

jest chyba opcja igonorowania użytkownika.. naszukaj, uruchom i nie będziesz moich postów widział..

Nie drapcie się dziewczyny 
Mam propozycję ..... zapnij se napęd i jedź na asfalt ....... zrozumiesz o co chodzi. Sprzęgła sobie zapnij na stałe ... możesz wtedy włączyć napęd podczas szybszej jazdy bez obaw o uszkodzenie automatów.

.... a no sporo .....Powkers pisze:A co ma zasada działania napędów do mojego pytania??
Mam propozycję ..... zapnij se napęd i jedź na asfalt ....... zrozumiesz o co chodzi. Sprzęgła sobie zapnij na stałe ... możesz wtedy włączyć napęd podczas szybszej jazdy bez obaw o uszkodzenie automatów.
Life's Too Short For A Full Time Job
Na prawdę???TomaszRT pisze: tak tak.. za każde pińcet postów JE chermol dobrą łiski daje..

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
A co nie dostałeś jeszcze ? To się domagaj

No koniecznie muszę... patrz, jaki byłbym stratny no... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
ale wszyscy zapomnacie o WARP IV
bez szkód dla napędów można śmigać tylko do WARP I

bez szkód dla napędów można śmigać tylko do WARP I

Było setki miliony tysięcy razy, że jak ślisko, śnieg, bardziej mokro można sobie zapiąć przód bez narażania się na odwiedziny w serwisie, w czasie zimy zawsze lepiej włączyć sobie na Lock niż na Auto czy jak kto inny free. Z rozpinaniem też nie ma większych przeszkód, ale zawsze lepiej na wciśniętym sprzęgle 
pozdr

pozdr
CHARIOT Rally Team 4x4
To z jakich wzgledów o to pytasz? Bo ja myslałem ze chodzi ci o to żeby poprawnie i bezpiecznie eksploatować maechanizmy o których działaniu nie masz bladego pojecia.Powkers pisze:A co ma zasada działania napędów do mojego pytania??
A tu wychodzi że nie chcesz żeby ktoś ci lansiarstwo zarzucił, czy jak to się tam to u was w IT określa...
a nas denerwuja ludzie którzy zajrzą sto razy we własny najważniejszy na świecie wątek zamiast raz przeczytać FAQ albo wątek w którym temat twojego najwazniejszego wątku był szeroko wałkowany.
Odpowiedź na twoje pytanie:
- mozesz.
Dlaczego? Dowiedz się.
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
otóż to