nissan pathfinder pompowtryski podajcie radę

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

pathfinder pompowtryski

nissan
2
100%
pathfinder
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2

STASEK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

nissan pathfinder pompowtryski podajcie radę

Post autor: STASEK » ndz mar 07, 2010 12:53 pm

Witam wszystkich jestem tu nowy i potrzebuję informaci na temat path findera z 2005 roku. Dokładniej chodzi o układ zasilania dodam że jest to motor 2.5 dci z przebieigiem około 190 tys km. Silnik nanwolnych obrotach chodzi nie równo szczegolnie jak jest zimny byłem u pompiarza który mówi ze przy tym przebiegu czas na pompowtryski zmartwił mnie tylko jednym uzależnił koszt naprawy od praoducenta jeżeli jest to bosch końcowki są wymienne koszt to około 300 zł za sztukę + robota jeżęli jednak są to jkeś wynalazki czyli nierozbieralne to 1500 zł sztuka jak poznac co jest w moim aucie bez nie potrzebnych ingerencji dodam ze pompa pompa wysokiego ciśnieni jest marki DEESO.Z góry dzięki za info dodatkowo podziękowania dla profesora za opis działania wizko :oops:

Awatar użytkownika
vivit

Re: nissan pathfinder pompowtryski podajcie radę

Post autor: vivit » ndz mar 07, 2010 1:31 pm

Nie rozumiem w czym problem....skoro jest to pewne, że to wtryski to jakie to ma znaczenie co tam jest. Skoro są zjeb**e to i tak trza coś z tym zrobić.
Po pierwsze wymontować.
Po drugie dać do porządnej pracowni diagnostyczno/naprawczej.
Po diagnozie masz dwie drogi.
Albo nadają się do naprawy i naprawiasz lub wymieniasz, lub to nie sa wtryski montujesz do auta wykluczająć następną rzecz.
Przecież na walniętych nie będziesz jeździł bo się nie da.....

Awatar użytkownika
wojtek_kom

Post autor: wojtek_kom » ndz mar 07, 2010 3:00 pm

vivit pisze:Nie rozumiem w czym problem....skoro jest to pewne, że to wtryski to jakie to ma znaczenie co tam jest. Skoro są zjeb**e
Jeszcze może włożyć TD25/TD27 za 6 tysięcy da radę :)21
Nissan-y

STASEK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: STASEK » ndz mar 07, 2010 7:10 pm

chodzi oto że brak kasy na tak drogą inwestycje na taniszy wariant jeszcze mnie stać autko pomyka dobrze na mocy nie traci nie dymi aniechcę zawracac komuś gitary dam do naprawy a póziniej powiem ze nie stać mnie to trochęlipa ale dzięki za odzew :)14

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”