TU WITAMY NOWYCH !!!
Moderator: Kosiarz
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Re: TU WITAMY NOWYCH !!!
Czytaj forum tam prawie wszystko pisze o co pytasz. 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
jak szukasz dobrego konia roboczego to k160 z silnikiem 3.3 , ewentualnie k260 ale z silnikiem 3.3 , tyle że znalezienie w dobrym stanie blacharskim jest trudneStachu-80 pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Na chwilę obecną ujezdżam Suzukę Samuraia jednak poszukuje ciagnika do lawety z samuraiem ( sporadycznie) a także auta do jazdy na codzień. Budżet ograniczony wiec skłonny jestem ku Terrano II 2.7 tdi rocznik 1999 r. Troszke pobuszowałem na forum jednak jest sporo pytań na które nie mam odpowiedzi, trwałosc silnika jakie sa niuanse miedzy rocznikami, czy wystepuja jak w suzuce rózne kraje produkcji który lepszy i takie tam. Jednym słowem Cześc wszystkim.
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Tak sobie nawet myslłem nad GyRy ale tutaj to juz kapcie do 1995 r są. I nie ukrywam że auto ma czasem pojechać na drugi koniec polski na wakacje ciaganie lawet to ma być sporadyczna przygoda. K 160 - 260 3.3 sa nienajgorsze tylko zonka stęka z starego prypcia to ona juz niechce, a ja tez mam dosyc łatania dziur w podłodze i poprawainia patentów po poprzednich włascicielach.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
Ja kupiłem GR Y60 za 12 tys , włożyłem drugie tyle coby auto nadawało się do bezawaryjnej jazdy do pracy i na dalekie wyprawy , ale byłem świadom tego co czynię . Jeśli chcesz w miarę zdrowy egzemplarz to raczej okazje sobie odpuść i poszukaj czegoś w cenie ok 20 tys . Znaleźć zdrowego Y60 wcale nie jest łatwo .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Wiem ale GR to troche za kosztowna impreza dla mnie. Narazie to czytam, czytam o terrano II i opinie sa tak rozbiezne ze chyba kupię pajero II 

Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
Witam jestem nowy na tym forum i WITAM wszystkich. 4x4 wabilo mnie już wcześniej i jakims trafem kupiłem Forda Mavericka 2,4 B,byłem z niego zadowolony ale brakowalo mi czegoś i teraz mam zamiar kupic Patrolka. Czym dłużej czytam to forum tym bardziej wiem ,że nic nie wiem
.Ale uczy się człowiek całe ŻYCIE. Pozdrawiam i chętnie przyjme rady i opinie w w/w temacie. Szukam w roczniku 98-02 r silnik 2,8 - 3,0 diesel wersja GR LONG. Auto ma służyc do codziennej jazdy oraz pod wyprawy turystyczne 4x4.

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
- LORD VADER
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ze tak na wstepie sie przywitam ze Wszystkimi
wlasnie finalizuje kupno Patrola GR z roku 2001/2002. Prawie juz wszystko dograne, czekam tylko na reszte dokumentow
auto mam z pewnej reki od pierwszego wlasciciela (kupuje od firmy z ktora wspolpracujemy od paru lat i znam to auto) - w pieknej czerni
przez ostatnie pare lat ujezdzalem mocne AWD - impreza GT MY98 oraz Impreza STi Type RA MY98 od wrzesnia poruszam sie crossoverem Subaru Forester (w porownaniu z imprezami to to nie jezdzi - nie przyspiesza, nie skreca i nie hamuje
). Wiem, ze Patrol jest jeszcze wiekszym czasowstrzymywaczem, ale jestem na niego zdecydowany
teraz spelniam swoje kolejne marzenie, ktorym byl wlasnie Patrol GR Long badz tez Toyka LC 120
jak odbiore juz auto to nie omieszkam sie pochwalic
wlasnie finalizuje kupno Patrola GR z roku 2001/2002. Prawie juz wszystko dograne, czekam tylko na reszte dokumentow
auto mam z pewnej reki od pierwszego wlasciciela (kupuje od firmy z ktora wspolpracujemy od paru lat i znam to auto) - w pieknej czerni

przez ostatnie pare lat ujezdzalem mocne AWD - impreza GT MY98 oraz Impreza STi Type RA MY98 od wrzesnia poruszam sie crossoverem Subaru Forester (w porownaniu z imprezami to to nie jezdzi - nie przyspiesza, nie skreca i nie hamuje

teraz spelniam swoje kolejne marzenie, ktorym byl wlasnie Patrol GR Long badz tez Toyka LC 120
jak odbiore juz auto to nie omieszkam sie pochwalic

GR Y61 - DOBINSONS +2", BFG MT 32"
witam wszystkich użytkowników nissana,
po wypadku 4R'ką przesiadłem się na Y61,
myślę, że będzie git
pozdrawiam i proszę o przyjęcie do nowego grona ...
po wypadku 4R'ką przesiadłem się na Y61,
myślę, że będzie git

pozdrawiam i proszę o przyjęcie do nowego grona ...
Toyki... lubię....
Witam wszystkich forumowiczów;)
Mam na imię Kuba i poruszam się maverickiem 2,4 z 94 roku( mam nadzieję że nissanowicze mnie nie zjedzą że tu forda wrzucam
) od około 3 lat, lekko podniesiony i trochę utereniowiony;)
Forum śledzę już od dłuższego czasu w poszukiwaniu informacji, ale jeszcze sie nie przedstawiłem
Zatem przedstawiam się i mam nadzieję że zostanę mile przyjęty w tym wspaniałym gronie
I nie wiem czy już teraz mogę o coś zapytać, ale spytam: ostatnio w moim aucie przy ostrym skręcie w prawo coś w lewym przednim kole gruchnęło jakby blaszką po trybach przejechać i jakby ciężej kierownicą kręcić ( wczesniej było słychać pochodzące z lewego koła cykliczne tarcie nasilajace sie przy skręcie) - jak kręce w jedną stronę to na początku ciężko a później już ok, jak w drugą chce odbić to znów ciężko ale po jednym obrocie kierownicy lekko, dodatkowo przy prędkości powyżej 70 kmh pojawiły jakieś dziwne wibrację nie ciągłe ale co chwilę gdy autem buja na nierównościach trzęsące całym autem( nie kierownicą ) dochodzace jakby z tyłu, wszystko pojawiło sie w jednym czasie, dokładnie w piątek po tym gruchnięciu w kole... Nie wiem czy wina może byc w nowych gumach bo auto jakiś miesiąc temu dostało MTeki BF 30/9,5/15 i trochę większe niż fabryka...
Proszę o pomoc!
Wał?
Krzyżak?
Skrzynia??
Przekładnia??
Czy coś może z przodu przez to koło się przenosi na całość??
Co sprawdzać i jak czym trząść żeby wyszło szydło z worka??
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
Kuba!
Mam na imię Kuba i poruszam się maverickiem 2,4 z 94 roku( mam nadzieję że nissanowicze mnie nie zjedzą że tu forda wrzucam

Forum śledzę już od dłuższego czasu w poszukiwaniu informacji, ale jeszcze sie nie przedstawiłem

Zatem przedstawiam się i mam nadzieję że zostanę mile przyjęty w tym wspaniałym gronie

I nie wiem czy już teraz mogę o coś zapytać, ale spytam: ostatnio w moim aucie przy ostrym skręcie w prawo coś w lewym przednim kole gruchnęło jakby blaszką po trybach przejechać i jakby ciężej kierownicą kręcić ( wczesniej było słychać pochodzące z lewego koła cykliczne tarcie nasilajace sie przy skręcie) - jak kręce w jedną stronę to na początku ciężko a później już ok, jak w drugą chce odbić to znów ciężko ale po jednym obrocie kierownicy lekko, dodatkowo przy prędkości powyżej 70 kmh pojawiły jakieś dziwne wibrację nie ciągłe ale co chwilę gdy autem buja na nierównościach trzęsące całym autem( nie kierownicą ) dochodzace jakby z tyłu, wszystko pojawiło sie w jednym czasie, dokładnie w piątek po tym gruchnięciu w kole... Nie wiem czy wina może byc w nowych gumach bo auto jakiś miesiąc temu dostało MTeki BF 30/9,5/15 i trochę większe niż fabryka...
Proszę o pomoc!
Wał?
Krzyżak?
Skrzynia??
Przekładnia??
Czy coś może z przodu przez to koło się przenosi na całość??
Co sprawdzać i jak czym trząść żeby wyszło szydło z worka??
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
Kuba!
To i ja się przywitam:)
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem tadzika tzn. terrano I 2.7 i coraz bardziej mnie to wszystko się podoba. Jako nowy obiecuję najpierw szukać potem pytać.
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem tadzika tzn. terrano I 2.7 i coraz bardziej mnie to wszystko się podoba. Jako nowy obiecuję najpierw szukać potem pytać.
Pozdrawiam

Witam pośród zacnego grona maniaków 4x4, jestem tu nowy ale myślę ze zacząłem od dobrego wyboru mianowicie mi przypadło posiadać...
Pathfindera 3,0 V6 VG30E rok 95'
wersja USA, produkcja Japan
Pathfindera 3,0 V6 VG30E rok 95'
wersja USA, produkcja Japan
moc jest bogiem , prędkość nałogiem.... życie przekrętem...
Witam wszystkich
Jeszcze jeżdżę DoDge Ramem 1500 HEMI ale niedługo mam zamiar zmienić go na Y61w wersji 3d. Znalazłem się tutaj bo szukam wiedzy o tym aucie żeby przy zakupie nie strzelić sobie gola
Pozdrawiam
Rafał
Jeszcze jeżdżę DoDge Ramem 1500 HEMI ale niedługo mam zamiar zmienić go na Y61w wersji 3d. Znalazłem się tutaj bo szukam wiedzy o tym aucie żeby przy zakupie nie strzelić sobie gola

Pozdrawiam
Rafał
Pajero II 3,5 V6 lift 4" SIMEX 36"
Y61 3,0 Long Lift +3" Kumho KL71 35"
Y61 3,0 Long Lift +3" Kumho KL71 35"
powitać ...
kolejny który wrócił z zacnego forumsamochodowego
miłej lektury
kolejny który wrócił z zacnego forumsamochodowego

miłej lektury

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- AutoBazyl4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich z forum Nissana. Nie jestem jeszcze posiadaczem tej marki ale mam z nią do czynienia.Mam nadzieję że znajdę tu u Was wiele potrzebnych mi odpowiedzi.
Pozdrawiam.
p.s. To idę do opcji szukaj....
Pozdrawiam.
p.s. To idę do opcji szukaj....

Witam serdecznie wszystkich użytkowników Nissanów. W tym roku rozpoczęła się moja zabawa z patrolem GR 1990r. 

kłaniam się nisko.
nissan 160 w posiadaniu od dawna, lecz chyba dopiero teraz do niego dorosłem.
obecnie u lakiernika. juz niedlugo fotki
Pozdrówka na nowy sezon.
nissan 160 w posiadaniu od dawna, lecz chyba dopiero teraz do niego dorosłem.
obecnie u lakiernika. juz niedlugo fotki

Pozdrówka na nowy sezon.
Witam wszystkich , to może i ja się oficjalnie przywitam , bo forum śledzę już ponad dwa lata i trochę mi wstyd że tak późno to robię
.Mam trzydzieści pare wiosen i chyba jak większość napaleńców wychowywałem się na rosyjskiej myśli technicznej i różnych innych wynalazkach , ale od 2 lat upalam GR-a (oczywiście krótki , ale będzie jeszcze krótszy i lżejszy) , którego w wolnych chwilach modyfikuję.
Pozdrawiam wszystkich off-roaderów
.

Pozdrawiam wszystkich off-roaderów

Różne wynalazki teraz GR. "SMOKI4X4"WŁOCŁAWEK
- MudAndTracker
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Szanownym Forumowiczom w pół się kłaniam,
na imię mam Michał, jestem z Wrocławia. Offroadem interesuję się już dobrych kilka lat. Zaczęło się od motocykla enduro... teraz, kiedy wreszcie udało mi się odłożyć na własne 4 koła, nie miałem wyboru – musiało paść na potwora, który lubi się taplać!
Poszukiwania nie trwały długo - auto miało być ładne i komfortowe w środku a pancerne i trwałe... WSZĘDZIE, w tygodniu wozić do pracy, a w weekend... orać poligon! I tak właśnie trafiłem na swój „złoty środek” – Nissana Patrola Y61 2.8TDiC.
W „Pakiet Startowy” (33’ BFG AT, Dobinsons +3’, snorkel, zderzaki) zbroiłem potwora ponad rok i mam nadzieję, że w tym uda już mi się wreszcie trochę pojeździć.
Liczę na info, jakby się coś w okolicach Wrocławia kroiło...
!

na imię mam Michał, jestem z Wrocławia. Offroadem interesuję się już dobrych kilka lat. Zaczęło się od motocykla enduro... teraz, kiedy wreszcie udało mi się odłożyć na własne 4 koła, nie miałem wyboru – musiało paść na potwora, który lubi się taplać!
Poszukiwania nie trwały długo - auto miało być ładne i komfortowe w środku a pancerne i trwałe... WSZĘDZIE, w tygodniu wozić do pracy, a w weekend... orać poligon! I tak właśnie trafiłem na swój „złoty środek” – Nissana Patrola Y61 2.8TDiC.
W „Pakiet Startowy” (33’ BFG AT, Dobinsons +3’, snorkel, zderzaki) zbroiłem potwora ponad rok i mam nadzieję, że w tym uda już mi się wreszcie trochę pojeździć.
Liczę na info, jakby się coś w okolicach Wrocławia kroiło...

Parch Y61 2.8TDiC
(Kumho KL71 35x12,5;zderzaki UP;buda +2";Dobinsons +3")
KTM 530 SixDays
KTM 530 SixDays
Czesc, aktualnie uzywam Explorera, ale zamierzam powiekszyc swoj park o Patrola lub LC.
Pozdr;]
Pozdr;]
- gn11.wasyl
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dobre rano od usera Tyrano I

pzdr

pzdr
Witam Wszystkich Jestem z okolic Warszawy tu na forum nowy i chciałbym przywitać się ze wszystkimi, zajawkę na te autko mam od dawna lecz niestety życie nie pozwalało na taką zabawę, w tej chwili jestem na etapie szukania Y61 2000r. 2001r. Stycznośc z tym hobby mam od conajmniej 3 lat jezdząc Quadem ale teraz przyszedł czas na większe wyzwanie. jesze raz witam wszystkich i mam nadzieję ze dowiem się tu dużo i dużo nauczę i spotkamy się kiedyś na drodze w blocie itp.
Nissan Patrol Y61 3,0 2001r. 

Witam serdecznie
Jestem czytelnikiem tegio forum juz jakiś czas i doszedłem do wniosku że najwyższa pora się przywitać
Mam juz pare wiosen na karku. Mieszkam w warmińsko -mazurskim taka strasznie mała dziura i nic to nie powie raczej nikomu, mam na imie Maciej
Jeszcze nie posiadam autka 4x4 ale usilnie nad tym pracuję
Narazie jestem na etapie zastanawiania się co mi tak naprawdę potrzeba i mam wielki dylemat czego szukać. Trudne zadanie bo chciałbym coś naprawde dzielnego w terenie, niedużego (doswiadczenia z motocykli wiec pierwsza myśl: jakis samuraj albo jimny)ale zarazem zabrac od czasu do czasu rodzinke to by bylo milo( i tu sie zaczynaja schody). Mam nadzieję że niedługo spotkamy sie w trasie i to niekoniecznie na twardym.
Pozdrawiam serdecznie
Jestem czytelnikiem tegio forum juz jakiś czas i doszedłem do wniosku że najwyższa pora się przywitać

Mam juz pare wiosen na karku. Mieszkam w warmińsko -mazurskim taka strasznie mała dziura i nic to nie powie raczej nikomu, mam na imie Maciej
Jeszcze nie posiadam autka 4x4 ale usilnie nad tym pracuję

Narazie jestem na etapie zastanawiania się co mi tak naprawdę potrzeba i mam wielki dylemat czego szukać. Trudne zadanie bo chciałbym coś naprawde dzielnego w terenie, niedużego (doswiadczenia z motocykli wiec pierwsza myśl: jakis samuraj albo jimny)ale zarazem zabrac od czasu do czasu rodzinke to by bylo milo( i tu sie zaczynaja schody). Mam nadzieję że niedługo spotkamy sie w trasie i to niekoniecznie na twardym.
Pozdrawiam serdecznie
4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long
Żaba: zielony parch y60 long

- MudAndTracker
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam,maryjanek pisze:... w tej chwili jestem na etapie szukania Y61 2000r. 2001r.
w jaki silnik celujesz?
Parch Y61 2.8TDiC
KTM 530 SixDays
KTM 530 SixDays