swiatla uciekly nissan patrol y60

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

dar3czek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

swiatla uciekly nissan patrol y60

Post autor: dar3czek » pn mar 15, 2010 6:55 pm

witam, spotkal sie ktos z czyms takim ze nie ma swiatel pozycyjnych mijania i drogowych a kierunki i stop jest ?? dodam ze bezpieczniki sprawdzone cale , dobralem sie do przelacznika i wyszlo ze nie ma zasilania, gdzie szukac i ktory to przekaznik do swiatel ?? z gory dzieki

Awatar użytkownika
Marci

Re: swiatla uciekly nissan patrol y60

Post autor: Marci » pn mar 15, 2010 9:04 pm

szukać normalnie lenistwo :)21 schemat sobie druknoć i szukać, a bezpiecznik to wyjąć i podstawić drugi taki sam bo sie juz spotkałem ze nie było widać ze uwalony, podociskać kostki, powyjmować bezpieczniki i powsadzać na miejsce zapewne pierdoła , a tu masz linka do pobrania schematu http://kilometr.pl/moto_patrol.htm powodzenia :)2
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

niezmota
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: niezmota » sob maja 01, 2010 9:25 am

mi też uciekły gdzieś swiatła i podobnie nie ma mijania i długich poza tym nie podswietla deski.
stop, kierunki i awaryjne chodza normalnie, problem pojawił się przy normalnej jezdzie po asfalcie,
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i okazalo sie ze sa ok - sprawdzilem miernikiem wiec
nie ma mowy ze cos przeoczylem, zauwazylem tez ze mocno sie grzeja te trzy niebieskie
przekazniki w kabinie przy bezpiecznikach, poza tym wszystko wyglada raczej normalnie... help!

Awatar użytkownika
Powkers
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Powkers » śr maja 05, 2010 12:44 pm

Podłącze się do tematu z jednym pytaniem, czy link ze schematami dotyczy również y60 bo w opisie jest k160. Może one się nie różnią a jeśli tak to czy ma ktoś schemat y60 2.8??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » śr maja 05, 2010 2:39 pm

y60 autobus, czerwony.

Awatar użytkownika
Powkers
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Powkers » śr maja 05, 2010 8:42 pm

Ola!
Gracias amigo

Awatar użytkownika
moku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: moku » czw gru 20, 2012 5:43 pm

link nie dziala juz...
da sie to odkopac jeszcze??
GR Y60 RD28T
95r.

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » sob gru 22, 2012 5:13 pm

Miałem coś takiego ostatnio jak wracałem z afryki. W nocy we Francji nagle zgaasły swiatła, podświetlenie tablicy, nooo ....wszystko. Uratowało mnie to że mam osobno podciągnięte halogeny więc dojechałem do parkingu. A była 3 w nocy.
Sprawdzanie wszystkiego, prąd miernikiem mierzony był na wyłączniku itd itd. Ale....po włączeniu świateł prąd znikał.

Jest/było grześ przebicie na kablu idącym od akumulatora do głównego bezpiecznika w komorze silnika.
Zrobiłem - podłaczyłem nowy kabel od akumulatora do bezpiecznika i potem dalej idzie sobie tak jak szedł.

Prawdopodobnie nastąpiło uszkodzenie lub przebicie (uszkodzenie izolacji) na przewodzie zasilającym. A że idzie on we wiązce to przecież nie będę pruł całej wiązki. Po prostu zrobiłem nowy przewód
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”