Schematy, instrukcje, manuale.
Moderator: Kosiarz
Re: Schematy, instrukcje, manuale.
W związku z faktem, że instrukcja obsługi do Patrola model 2004 kosztuje około 60 zł, a do Patrolka 1998, jakiego nabyłem w ostatnim czasie, około 260zł. to mam pytanie, czy one się mniej więcej pokrywają w części dotyczącej podstawowej obsługi. Mniej czy więcej 

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Pytanie o jakiej instrukcji piszesz. Jeżeli zwykła instrukcja obsługi to nic tam ciekawego nie znajdziesz. No chyba, że ciekawym dla Ciebie jest jak ustawić lusterka lub w jaki sposób prawidłowo zapiąć pasywhoknows pisze:W związku z faktem, że instrukcja obsługi do Patrola model 2004 kosztuje około 60 zł, a do Patrolka 1998, jakiego nabyłem w ostatnim czasie, około 260zł. to mam pytanie, czy one się mniej więcej pokrywają w części dotyczącej podstawowej obsługi. Mniej czy więcej

Taka instrukcja w 95% będzie taka sama dla roczników 1998 i 2004.
Jeżeli masz na myśli serwisówkę, to dużo rzeczy będzie innych. Przede wszytskim silnik!
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Popieram.
Nie ma nawet karwa rozpiski bezpiecznikow.
Jak chcesz to odewij sie na PW
BTW U mnie na tych pod maska nie ma naklejki zadnej. Ma ktosrozpiske? Serwiskow mam i tez nie ma
Nie ma nawet karwa rozpiski bezpiecznikow.

Jak chcesz to odewij sie na PW
BTW U mnie na tych pod maska nie ma naklejki zadnej. Ma ktosrozpiske? Serwiskow mam i tez nie ma
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
No ja mam serwisowke, ale skad mam niby wiedziec, ktory jest od czego?
Sama obudowa bezpiecznikow wyglada na orginalna, po zadnych naklejkach sladu nie ma.
Sama obudowa bezpiecznikow wyglada na orginalna, po zadnych naklejkach sladu nie ma.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Chodziło właśnie o taką od pasów i lusterekLSD pisze:Pytanie o jakiej instrukcji piszesz. Jeżeli zwykła instrukcja obsługi to nic tam ciekawego nie znajdziesz. No chyba, że ciekawym dla Ciebie jest jak ustawić lusterka lub w jaki sposób prawidłowo zapiąć pasywhoknows pisze:W związku z faktem, że instrukcja obsługi do Patrola model 2004 kosztuje około 60 zł, a do Patrolka 1998, jakiego nabyłem w ostatnim czasie, około 260zł. to mam pytanie, czy one się mniej więcej pokrywają w części dotyczącej podstawowej obsługi. Mniej czy więcej.
Taka instrukcja w 95% będzie taka sama dla roczników 1998 i 2004.
Jeżeli masz na myśli serwisówkę, to dużo rzeczy będzie innych. Przede wszytskim silnik!

Witam.
Poszukuje manuala y60 rok 97. Moze jest osoba ktora coś takiego posiada w wersji elektronicznej?
Pozdrawiam
Poszukuje manuala y60 rok 97. Moze jest osoba ktora coś takiego posiada w wersji elektronicznej?
Pozdrawiam
Wojtek_W pisze:No ja mam serwisowke, ale skad mam niby wiedziec, ktory jest od czego?
:
jak masz serwisówkę, to w dziale od elektryki i zakładce POWER SUPPLY ROUTING, Schematic, masz wszystkie interesujące Cię opisy ....

Toyki... lubię....
pany ,ma ktoś może schemat instalacji elektrycznej do y61 3.0di, bo niby swap 4.2 d jet prosty ale obrotka znaleśc nie moge, komputerowiec ze mnie słaby wiec i niemoge w necie znalesć schemaqtu, jak by kto mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
znalazłem trochę wolnego czasu i zmodziłem cosik takiego - KLIK - może się komuś przyda 

Ostatnio zmieniony sob kwie 30, 2011 8:07 pm przez Wowos, łącznie zmieniany 1 raz.
y60 autobus, czerwony.

fajny zestaw. Super ,że komuś się chciało. Dzięki
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
serwer chciałbym w miarę na bieżąco uaktualniać o nowe dane, także jakby ktoś miał jakieś pomoce, którymi chciałby się podzielić, a których ja nie wrzucilem - niech pisze, wolne miejsce się znajdzie 

y60 autobus, czerwony.
Nissan Pickup Navara D22 servis manual tu
http://nmanzi.com/uploads/D22.zip
http://nmanzi.com/uploads/D22.zip
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Poszukuje manual service do patrola Y61, 3.0 rok 2000. Konkretnie chodzi o silnik i momenty dokrecenia srub. Ma ktos? Podzieli sie? Bede zobowiazany.
Kapec, disco 300TDi '97,
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Zaraz Ci wrzucę 
EDIT: KLIK
Właśnie zauważyłem, że te moje wrzuty coś wyparowały - już się naprawia...

EDIT: KLIK
Właśnie zauważyłem, że te moje wrzuty coś wyparowały - już się naprawia...
y60 autobus, czerwony.
Szukam manuala do TD 25/27 i jakoś słabo mi idzie, ma może ktoś? 

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
-
Witam kolegów, poszukuję manuala instalacji elektrycznej silnika Y61 2,8 td 99 rok. Przeszukałem i nic nie ma. Chodzi mi głównie o czujnik temperatury silnika /może kolor kabla/ po którym idzie sygnał do licznika albo schemat licznika po którym idą ścieżki co by bezpośrednio się wpiąć. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
y60 autobus, czerwony.
- AHB
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pany! Kolega jest zainteresowany nabyciem Terrano II i zamęcza mnie dużą ilościę pytań. Poradziłem żeby pociągnął sobie manual. A tu zonk! Serwisówka bezproblemowo a manual niedostępny. Bardzo uprzejmie proszę szanowne grono o wrzucenie, wzglednie wskazanie miejsca występowania w.w.
Dzięks
Dzięks
NIVA ---> GR Y60 ---> LC LJ70
Jak ktoś potrzebuje to mam pełny manual w english version do Y61 97-02r
Pozdrawiam
Patrol Y61-2,8 TD LONG - na wyprawy.
Hej.Potrzebuje Schemat(opis) wtyczek do radia w y61
ZMOTA SCORPION Y60
Jak ktoś potrzebuje to mam pełny manual w english version do Y61 97-02r
a masz taki do Y60 ?
Powiedzcie mi bo mi sie pomysly koncza , manuale i schematy elektryczne do Y60 byly tylko po rusku i hiszpansku ?
Od dluzszego czasu szukam schematu elektrycznego wiazek pod zegarami oraz wiazek swiatel i ciagle trafiam na Y61 :/
Albo jestem slepa torba albo nie ma.
Gdyby ktos mial to poplosze
a masz taki do Y60 ?

Powiedzcie mi bo mi sie pomysly koncza , manuale i schematy elektryczne do Y60 byly tylko po rusku i hiszpansku ?
Od dluzszego czasu szukam schematu elektrycznego wiazek pod zegarami oraz wiazek swiatel i ciagle trafiam na Y61 :/
Albo jestem slepa torba albo nie ma.
Gdyby ktos mial to poplosze

--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
mam teraz urwanie głowy ale planuję wszystko zeskanować (bo mam w papierze) i wtedy Ci podeślę.daniel b pisze:Hej.Potrzebuje Schemat(opis) wtyczek do radia w y61
Pozdrawiam