Nie no wiem co się dzieje i dlaczegoMroczny pisze:narysuj sobie wahacz podparty sprężyną
potem wydłuż tę sprężynę o 5 cm i zobaczysz skąd problem

Moderator: Kosiarz
Nie no wiem co się dzieje i dlaczegoMroczny pisze:narysuj sobie wahacz podparty sprężyną
potem wydłuż tę sprężynę o 5 cm i zobaczysz skąd problem
weź se ekierke i pomierz czy ci nie wyjadą, a potem wróć i przeproś że pitolisz farmazonymocwiatru pisze:Żadne mosty nie wyjeżdżają przy tym zestawie, nic nie trzeba zmieniać.
3 cale są tak mniej więcej pośrodku, mimośrody to delikatnie za mało a dropbox-y delikatnie za dużo.revo pisze:..co stosujemy przy trzech calach liftu w przednim zawiasiemimosrody czy dropboxy
lbl78 pisze:no ale przecież są mimośrody do 3-4 cali liftu![]()
gdzieś u mnie nawet w garażu leżą
yyy producent (wiodący austalijski) zapewnia że to są do 3-4 cali,mik pisze:lbl78 pisze:no ale przecież są mimośrody do 3-4 cali liftu![]()
gdzieś u mnie nawet w garażu leżą
Nie istnieją mimośrody które ogarną 4 calowy lift![]()
Oczywiście jeśli kąt zwrotnicy ma być przybliżony do oryginału.
Swoją drogą znam przypadek 6 calowego liftu i tulei centrycznych. I podobno "prowadzi się jak fabryka"
lbl78 pisze:yyy producent (wiodący austalijski) zapewnia że to są do 3-4 cali,
Jeśli dropboxy to tylko od StalStyluMroczny pisze:ja zakładałbym dropboxy
większość liftów 3" to tak naprawdę 3,5" więc obniżenie mocowania wahacza o 10 cm idealnie się nada
Mimośrody to zło - chyba, ze do 2". Jedyny przypadek gdy mają sens. Ale najbardziej to sens mają wahacze dedykowane do koń-kretnego liftu
Lizussebson pisze: Jeśli dropboxy to tylko od StalStylu![]()
A najlepszą zawieszenia ma firma Dobinson'smik pisze:Lizussebson pisze: Jeśli dropboxy to tylko od StalStylu![]()
Nie ściemniajsebson pisze:A najlepszą zawieszenia ma firma Dobinson'smik pisze:Lizussebson pisze: Jeśli dropboxy to tylko od StalStylu![]()
![]()
Wykorzystuje umiejętności negocjacyjne
myslalem ze jak przy pajero do 5 cm tylko chlodnice opuscic a jest moze jakis temat ze zdjeciami co i jak po kolei?lbl78 pisze:tunel wiatraka, ogólnie osprzęt chłodnicy, dźwignia reduktora, wlew paliwa, troche przewodów może braknąćkolumna kierownicza może się skończyć albo wieloklin będzie na samym końcu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość