Nissan Navara - zawieszenie
Moderator: Kosiarz
Nissan Navara - zawieszenie
Witam!
Chce kupić zawieszenie do nissana żeby stał wyżej. Nie wiem jakie, gdzie tego szukać i ile to kosztuje. Moze macie namiary na jakis sklep, strone www moze też być zagraniczna. Podejżewam ze w USA to takie częsci są tansze niz u nas ale ile kosztuje transport.
Pozdrawiam
Chce kupić zawieszenie do nissana żeby stał wyżej. Nie wiem jakie, gdzie tego szukać i ile to kosztuje. Moze macie namiary na jakis sklep, strone www moze też być zagraniczna. Podejżewam ze w USA to takie częsci są tansze niz u nas ale ile kosztuje transport.
Pozdrawiam
- Altegradius
- Kontaktowanie:
- Altegradius
- Kontaktowanie:
jak sie mowi że sie jezdzi Navara to brzmi dumniej niz pick up'emAltegradius pisze:navara to raczej chyba wersja wyposazenia niz model...masttiv pisze: Navara z 1998 roku 2.3 TD

a gwoli ścisłości to auto 1998 nie mogło miec nawet przydomku Navara bo dopiero po 1999 wraz z prowadzeniem nowego modelu pick up'a Nissan wprowadził wersje wyposazeniową Navara ( full wypas ) Trzeba sobie powiedziec prawde kolega masttiv ma zwykłego pick up'a

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
To nie jest jeden byk chyba ze pisząc byk na na myśli błąd. Przyjmij do wiadomosci ze Twoje auto nie ma nic wspolnego z Nissanem Navara a nic wspolnego z Nissane Pick up Navara...masttiv pisze:Dobra chłopaki, navara czy pick up, jeden byk jak dla mnie. A tak na marginesie navara czyli full wypas czyli co?

Opcja wyposaznienowa Pick up - Navara to wszytsko to co jest zbędne ale fajnie i sie przydaje: klimatyzacja, alu felgi elektryka, lakierowane zderzaki ect. ect.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Altegradius
- Kontaktowanie:
Ty sie chcesz czegos dowiedziec czy udowodnić Nam ze jesteśmy w mylnym błędziemasttiv pisze:No to sie zgadzaDobrze pisałem że mam Navare. Elektryka, klima, alufelgi, lakierowane zderzaki, chromy to wszystko mam

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Altegradius
- Kontaktowanie:
ciezki temat...masttiv pisze:znacie jakieś sklepy lub hurtownie (nie rajdy4x4 i wyprawa 4x4) gdzie mozna ten sprzęt kupić. Moze byc cała polska.
Tak jak wspomnialem z przednia zawiecha cieżko cokolwiek zrobic..
zostaje tylko podkrecac drazki na tyle, aby zostawic jakis skok kola..
a zestaw Calmini to albo na wlasna reke sciagac przez kuzyna z "Ameryki "(i nie chodzi mi o wioske pod Olsztynem)
albo doliczyc do tego clo i podatki i marze i sciagnac przez ktoregos z ww.
Osobiście zajmuje sie przerabianiem samochodów osobowych i na ten temat wiem wszystko. Jezeli chodzi o terenówki to jestem zielony wiec nie mam pojęcia. Jest to samochód mojego kumpla i wymyślił sobie ze go troche przerobi. i tak:
1 . Ilu calowy lift chcesz zrobić - 35/65mm
2. Jakie opony planujesz założyć - rozmiar - tego jeszcze nie wiem ale felgi bedą 15/8" moze coś doradzisz i gdzie i jakie dobre kupić
3. W jakiej kondycji jest twoje zawieszenie - nalezało by wymienić amortyzatory, końcówki więc jest w nie najleprzej
4. Do czego ma być wykorzystywany samochód - praca przewóz ładunków czy zabawa i lansowanie sie pod remizą - do amatorskiej jazdy po górkach, zabawy itp nie na jakieś rajdy
2. Jakie opony planujesz założyć - rozmiar - tego jeszcze nie wiem ale felgi bedą 15/8" moze coś doradzisz i gdzie i jakie dobre kupić
3. W jakiej kondycji jest twoje zawieszenie - nalezało by wymienić amortyzatory, końcówki więc jest w nie najleprzej
4. Do czego ma być wykorzystywany samochód - praca przewóz ładunków czy zabawa i lansowanie sie pod remizą - do amatorskiej jazdy po górkach, zabawy itp nie na jakieś rajdy
Koledzy pytaja Ci się o szczegóły nie bez powodu. Gotowe zestawy np. Calmini nie są do Nissanów Pickupów tylko do Frontiera. Jest podobny do wersji europejskiej Nissana Pickupa ale tylko podobny, tym bardziej rocznik ma znaczenie. Sprowadzisz sobie zestaw za parę tysięcy i okaże się, ze są różnice i nie założysz albo będą problemy..masttiv pisze:Osobiście zajmuje sie przerabianiem samochodów osobowych i na ten temat wiem wszystko. Jezeli chodzi o terenówki to jestem zielony wiec nie mam pojęcia. Jest to samochód mojego kumpla i wymyślił sobie ze go troche przerobi. i tak:
1. Po co ma być ten lift ? Chcesz założyć większe koła, to może zrób bodylift 50 mm, założysz opony MT 32x11.5R15 i będzie super..
2. Felgi 15/8" możesz sobie założyć od razu, bez żadnych przeróbek. Z tego rocznika pickupy były na felgi 15". Istotny jest ofset (ET) felgi ale ten albo oryginalny albo skorygowany ze względu na rozmiar opony jaką chcesz włożyć.
3. Zawieszenie z tyłu jest proste, albo wydłużasz wieszaki i dodajesz pióro jedno lub dwa albo wymieniasz resory z markowego zestawu podwyższającego albo dajesz podkładkę pod resor (albo i to i to).
Przód jest dużo trudniejszy. Prostych i łatwych rozwiązań nie ma. Można wymienić drążki skrętne na twardsze ale wyższe stanie zawsze będzie kosztem gorszej pracy w terenie. Albo wymiana wachaczy (np. Calmini) ale ostrożnie, ponieważ więże się to z różnymi niespodziankami.
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę