Nissan Navara - zawieszenie

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Nissan Navara - zawieszenie

Post autor: masttiv » pt lip 14, 2006 12:38 pm

Witam!
Chce kupić zawieszenie do nissana żeby stał wyżej. Nie wiem jakie, gdzie tego szukać i ile to kosztuje. Moze macie namiary na jakis sklep, strone www moze też być zagraniczna. Podejżewam ze w USA to takie częsci są tansze niz u nas ale ile kosztuje transport.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dar

Post autor: dar » pt lip 14, 2006 3:33 pm

cześć
a tego na głównej nie widziałes?
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pt lip 14, 2006 3:58 pm

Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » pt lip 14, 2006 11:07 pm

Jaki model?
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » sob lip 15, 2006 2:16 pm

Dzięki chłopaki!

Dar, próbuje znależć coś tańszego, jezeli nie bedzie to bede musiał kupić to ze sklepu. Na razie chce sie upewnić czy nie ma czegoś tańszego.

Gebeles, dzieki

Mopar, Navara z 1998 roku 2.3 TD

Awatar użytkownika
Altegradius
Kontaktowanie:

Post autor: Altegradius » ndz lip 16, 2006 9:23 am

najtaniej to dłuższe wieszaki i podkręcenie na drążkach....
-i na tym większość kończy..

a reszta to tylko do osiągnięcia z zestawem Calmini...
bądź z zestawem zwanym Mosty od GRa...

Ram
Green Hornet

don't get stuck, drive like fuck!

http://www.turystyka4x4.pl

Awatar użytkownika
Altegradius
Kontaktowanie:

Post autor: Altegradius » ndz lip 16, 2006 9:25 am

masttiv pisze: Navara z 1998 roku 2.3 TD
navara to raczej chyba wersja wyposazenia niz model...

Ram
Green Hornet

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz lip 16, 2006 9:44 am

Altegradius pisze:
masttiv pisze: Navara z 1998 roku 2.3 TD
navara to raczej chyba wersja wyposazenia niz model...
jak sie mowi że sie jezdzi Navara to brzmi dumniej niz pick up'em :)21

a gwoli ścisłości to auto 1998 nie mogło miec nawet przydomku Navara bo dopiero po 1999 wraz z prowadzeniem nowego modelu pick up'a Nissan wprowadził wersje wyposazeniową Navara ( full wypas ) Trzeba sobie powiedziec prawde kolega masttiv ma zwykłego pick up'a :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » ndz lip 16, 2006 12:12 pm

Dobra chłopaki, navara czy pick up, jeden byk jak dla mnie. A tak na marginesie navara czyli full wypas czyli co?

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz lip 16, 2006 1:53 pm

masttiv pisze:Dobra chłopaki, navara czy pick up, jeden byk jak dla mnie. A tak na marginesie navara czyli full wypas czyli co?
To nie jest jeden byk chyba ze pisząc byk na na myśli błąd. Przyjmij do wiadomosci ze Twoje auto nie ma nic wspolnego z Nissanem Navara a nic wspolnego z Nissane Pick up Navara... 8)

Opcja wyposaznienowa Pick up - Navara to wszytsko to co jest zbędne ale fajnie i sie przydaje: klimatyzacja, alu felgi elektryka, lakierowane zderzaki ect. ect.
GSM 501 44 66 33

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » ndz lip 16, 2006 4:43 pm

No to sie zgadza :D Dobrze pisałem że mam Navare. Elektryka, klima, alufelgi, lakierowane zderzaki, chromy to wszystko mam 8)

Awatar użytkownika
Altegradius
Kontaktowanie:

Post autor: Altegradius » ndz lip 16, 2006 5:39 pm

masttiv pisze:.... alufelgi, lakierowane zderzaki, chromy to wszystko mam 8)
no to czas zdjąć... :D
a i tak nie masz Navary ;)

Ram
Green Hornet

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz lip 16, 2006 5:57 pm

masttiv pisze:No to sie zgadza :D Dobrze pisałem że mam Navare. Elektryka, klima, alufelgi, lakierowane zderzaki, chromy to wszystko mam 8)
Ty sie chcesz czegos dowiedziec czy udowodnić Nam ze jesteśmy w mylnym błędzie :)21 Tak czy owak ja obstaje przy tym ze Twoje auto to Nissan Pick up - vel stary dobry sztrucel :)21
GSM 501 44 66 33

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » ndz lip 16, 2006 8:47 pm

Ja generalnie chce sie dowiedzieć czegoś o zawieszeniu a kogoś poruszyło to że pisze navara a nie pick up. Dla mnie to na prawde mało istotne...
Dzieki wszystkim za info i czy znacie jakieś sklepy lub hurtownie (nie rajdy4x4 i wyprawa 4x4) gdzie mozna ten sprzęt kupić. Moze byc cała polska.

Awatar użytkownika
dar

Post autor: dar » pn lip 17, 2006 5:47 am

weż pod uwagę to że do navary i "zwykłego" pickupa mogą być inne zestawy
dlatego koledzy pytaja , ja się w pickupach mało orientuje dlatego nie będę się wymądrzał :)21
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))

Awatar użytkownika
Altegradius
Kontaktowanie:

Post autor: Altegradius » pn lip 17, 2006 7:38 am

masttiv pisze:znacie jakieś sklepy lub hurtownie (nie rajdy4x4 i wyprawa 4x4) gdzie mozna ten sprzęt kupić. Moze byc cała polska.
ciezki temat...
Tak jak wspomnialem z przednia zawiecha cieżko cokolwiek zrobic..
zostaje tylko podkrecac drazki na tyle, aby zostawic jakis skok kola..
a zestaw Calmini to albo na wlasna reke sciagac przez kuzyna z "Ameryki "(i nie chodzi mi o wioske pod Olsztynem)
albo doliczyc do tego clo i podatki i marze i sciagnac przez ktoregos z ww.

Ram
Green Hornet

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn lip 17, 2006 11:03 am

1 . Ilu calowy lift chcesz zrobić ??
2. Jakie opony planujesz założyć ?? - rozmiar
3. W jakiej kondycji jest twoje zawieszenie ??
4. Do czego ma być wykorzystywany samochód - praca przewóz ładunków czy zabawa i lansowanie sie pod remizą ??
GSM 501 44 66 33

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » pn lip 17, 2006 12:23 pm

Osobiście zajmuje sie przerabianiem samochodów osobowych i na ten temat wiem wszystko. Jezeli chodzi o terenówki to jestem zielony wiec nie mam pojęcia. Jest to samochód mojego kumpla i wymyślił sobie ze go troche przerobi. i tak:

1 . Ilu calowy lift chcesz zrobić - 35/65mm
2. Jakie opony planujesz założyć - rozmiar - tego jeszcze nie wiem ale felgi bedą 15/8" moze coś doradzisz i gdzie i jakie dobre kupić
3. W jakiej kondycji jest twoje zawieszenie - nalezało by wymienić amortyzatory, końcówki więc jest w nie najleprzej
4. Do czego ma być wykorzystywany samochód - praca przewóz ładunków czy zabawa i lansowanie sie pod remizą - do amatorskiej jazdy po górkach, zabawy itp nie na jakieś rajdy

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lip 17, 2006 4:00 pm

masttiv pisze:Osobiście zajmuje sie przerabianiem samochodów osobowych i na ten temat wiem wszystko. Jezeli chodzi o terenówki to jestem zielony wiec nie mam pojęcia. Jest to samochód mojego kumpla i wymyślił sobie ze go troche przerobi. i tak:

1 . Ilu calowy lift chcesz zrobić - 35/65mm
2. Jakie opony planujesz założyć - rozmiar - tego jeszcze nie wiem ale felgi bedą 15/8" moze coś doradzisz i gdzie i jakie dobre kupić
3. W jakiej kondycji jest twoje zawieszenie - nalezało by wymienić amortyzatory, końcówki więc jest w nie najleprzej
4. Do czego ma być wykorzystywany samochód - praca przewóz ładunków czy zabawa i lansowanie sie pod remizą - do amatorskiej jazdy po górkach, zabawy itp nie na jakieś rajdy
Koledzy pytaja Ci się o szczegóły nie bez powodu. Gotowe zestawy np. Calmini nie są do Nissanów Pickupów tylko do Frontiera. Jest podobny do wersji europejskiej Nissana Pickupa ale tylko podobny, tym bardziej rocznik ma znaczenie. Sprowadzisz sobie zestaw za parę tysięcy i okaże się, ze są różnice i nie założysz albo będą problemy..

1. Po co ma być ten lift ? Chcesz założyć większe koła, to może zrób bodylift 50 mm, założysz opony MT 32x11.5R15 i będzie super..
2. Felgi 15/8" możesz sobie założyć od razu, bez żadnych przeróbek. Z tego rocznika pickupy były na felgi 15". Istotny jest ofset (ET) felgi ale ten albo oryginalny albo skorygowany ze względu na rozmiar opony jaką chcesz włożyć.
3. Zawieszenie z tyłu jest proste, albo wydłużasz wieszaki i dodajesz pióro jedno lub dwa albo wymieniasz resory z markowego zestawu podwyższającego albo dajesz podkładkę pod resor (albo i to i to).
Przód jest dużo trudniejszy. Prostych i łatwych rozwiązań nie ma. Można wymienić drążki skrętne na twardsze ale wyższe stanie zawsze będzie kosztem gorszej pracy w terenie. Albo wymiana wachaczy (np. Calmini) ale ostrożnie, ponieważ więże się to z różnymi niespodziankami.
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

masttiv
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: masttiv » śr lip 19, 2006 10:51 am

Ok dzieki ale co gdzie i jak. Gdize kupic dobre i tanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”