Kiedyś stał z kartką koło Miasteczka Galicyjskiego w Saczu. Jak sie tam znowu pojawi to popatrze z bliska. Zmieniasz fure ?kornik21 pisze:oglądał ktos tego parcha?
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1
Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Ja nie zmieniam, ale znajomy coś tam szuka. Cena dobra i co za mały przebieg...
...
A mój na zakaźnym stoi - budują zderzak, progi rurowe i takie tam

A mój na zakaźnym stoi - budują zderzak, progi rurowe i takie tam

Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
Zderzak ma ładny.... mocny taki.kornik21 pisze:oglądał ktos tego parcha?
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
K160 SD33
Witam serdecznie,
prosiłbym o waszą opinie na temat tego Patrola..
Wprawdzie juz po fakcie, bo stoi na podwórku, ale i tak chciałbym wiedzieć co o nim myślicie i co z nim nie tak na pierwszy rzut oka..
Z gory dziękuję.
Załączam fotki
http://pokazywarka.pl/upgtc1/
Co do mojej oceny, nic nie puka przy zmianie biegów, napędów, dyfer się blokuje (po przełączeniu na off, kontrolka gasnie po krótkiej chwili, nie od razu)
elektryka działa, klima działa (przynajmniej sprężarka), dalekosiężne są firmy hella, wygladaja na fabryczne, instalacja profesjonalna. Denerwuje mnie tylko ze załączają się razem z światłami drogowymi i nie ma osobnego przycisku by ich nie uzywac razem z długimi. Co wiecej, przednia szyba oryginalna nissana, jak i reszta. Znaczek jest (czyli wersja japonska?)
Przygarnąłem równiez zestaw głośnomówiący warty 500zł i konkretny zestaw audio przetwornicami i 6 głośnikami..

Pozdrawiam
prosiłbym o waszą opinie na temat tego Patrola..
Wprawdzie juz po fakcie, bo stoi na podwórku, ale i tak chciałbym wiedzieć co o nim myślicie i co z nim nie tak na pierwszy rzut oka..
Z gory dziękuję.
Załączam fotki
http://pokazywarka.pl/upgtc1/
Co do mojej oceny, nic nie puka przy zmianie biegów, napędów, dyfer się blokuje (po przełączeniu na off, kontrolka gasnie po krótkiej chwili, nie od razu)
elektryka działa, klima działa (przynajmniej sprężarka), dalekosiężne są firmy hella, wygladaja na fabryczne, instalacja profesjonalna. Denerwuje mnie tylko ze załączają się razem z światłami drogowymi i nie ma osobnego przycisku by ich nie uzywac razem z długimi. Co wiecej, przednia szyba oryginalna nissana, jak i reszta. Znaczek jest (czyli wersja japonska?)
Przygarnąłem równiez zestaw głośnomówiący warty 500zł i konkretny zestaw audio przetwornicami i 6 głośnikami..

Pozdrawiam
Bardzo ładny Nissan Patrol

K160 SD33
K160 SD33
Jeśli ma ramę (nie ulepioną z baranka) i nie był wczoraj pomalowany, to wygląda całkiem przyzwoicie 

PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
- BENGI
- Kontaktowanie:
szkoda że wysoki dach
ogólnie zły nie jest
i fele ma ładne 

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

ja ostatnio oglądałem ze znajomym parcha też z 97 roku - tył ramy nie istniał. Dziury jak po szczurach. Ogólnie ten Twój ładny jest. Ramę mam nadzieję, że przed zakupem oblukałeś młotkiem
. Zresztą, zawsze można podreperować.

Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
wygląda fajnie ale najważniejsza prócz mechaniki jest rama, a z tym w tych rocznikach różnie bywałoSonix pisze: (...)

postukaj od dołu młotkiem w tylnej części ramy, sprawdź czy układ chłodzenia sprawny, powymieniaj płyny i oleum sprawdź dokładnie wszystkie przewody hamulcowe i paliwowe w szczególności w tylnej części ramy i ciesz się jazdą

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Jutro wczołgam się pod niego i zrobię kilka zdjęć podwozia.
Wskaźnik temperatury znajduje sie przeważnie poniżej połowy. Ma byc równa połowka non stop? moze termostat muszę wymienić.
Ogolenie nagrzewnica chyba w żadnym samochodzie nie miala takiego kopa, ogrzewanie w nim bije na głowę
Blokada dyferencjału, a dokładnie kontrolka ma gasnąc po chwili (10-20sec) czy od razu jak wylacze blokade?
Wskaźnik temperatury znajduje sie przeważnie poniżej połowy. Ma byc równa połowka non stop? moze termostat muszę wymienić.
Ogolenie nagrzewnica chyba w żadnym samochodzie nie miala takiego kopa, ogrzewanie w nim bije na głowę

Blokada dyferencjału, a dokładnie kontrolka ma gasnąc po chwili (10-20sec) czy od razu jak wylacze blokade?
ma być tak jak piszesz
Lepiej żeby nie dochodziła. Zostaw i obserwuj.Sonix pisze: Wskaźnik temperatury znajduje sie przeważnie poniżej połowy. Ma byc równa połowka non stop?
K160 SD33
K160 SD33
termostatu nie ruszaj te auta tak mają że zawsze jest poniżej polowy jak wszystko jest OK , kontrolka DL może się zapalić jak i zgasnąć po kilkunastu sekundach po włączeniu/wyłączeniu diff locka jak chcesz szybko spiąć / rozpiąć wystarczy lekko skręcić w czasie jazdy żeby zapracował tylny mechanizm różnicowy, najważniejsze w układzie chłodzenia sprawne wisko i drożna chłodnica , jak chcesz sprawdzić na szybko weź butelkę z wodą i po jakimś stromym długim podjeździe lub szybszej jeździe po asfalcie zatrzymaj się nie gasząc silnika wyciągnij wężyk ze zbiornika wyrównawczego włóż do butelki z wodą jak lecą bańki zrób test na obecność CO2 na 99% głowica do roboty
tylko nie odkręcaj korka przy chłodnicy

Blokada dyferencjału, a dokładnie kontrolka ma gasnąc po chwili (10-20sec) czy od razu jak wylacze blokade?[/quote]
U mnie gaśnie jakoś od razu po wyłączeniu. A co nie rozłącza blokady?
U mnie gaśnie jakoś od razu po wyłączeniu. A co nie rozłącza blokady?
Korek od chłodnicy sobie odpuszczę, nie chce miec tego na twarzykuba500 pisze:termostatu nie ruszaj te auta tak mają że zawsze jest poniżej polowy jak wszystko jest OK , kontrolka DL może się zapalić jak i zgasnąć po kilkunastu sekundach po włączeniu/wyłączeniu diff locka jak chcesz szybko spiąć / rozpiąć wystarczy lekko skręcić w czasie jazdy żeby zapracował tylny mechanizm różnicowy, najważniejsze w układzie chłodzenia sprawne wisko i drożna chłodnica , jak chcesz sprawdzić na szybko weź butelkę z wodą i po jakimś stromym długim podjeździe lub szybszej jeździe po asfalcie zatrzymaj się nie gasząc silnika wyciągnij wężyk ze zbiornika wyrównawczego włóż do butelki z wodą jak lecą bańki zrób test na obecność CO2 na 99% głowica do roboty

aha, czyli jak banki będa leciec to głowica do roboty.
Pałowałem go dzisiaj po głębokim mokrym śniegu na rzece, temp. nie wskoczyła na polowe ani na chwile.
Jedyny póki co problem to to ze czasami ciezko pali, a czasami od strzała-(jak chwile pochodzi i zaraz zgasze i zapale), jak poczekam z 10min to by go zapalić muszę z kilka sekund kręcić rozrusznikiem
albo wina akumulatora, bo kreci tak jakby byl za slaby aku, albo świece do wymiany (sprzed twierdził ze jedna świeca może nie grzać)
do dodzia, blokada się rozłącza, chodziło tylko o kontrolkę.
Dziękuje za tak cenne rady
Sprawdź akumulator, rozrusznik i przewody masowe jeśli słabo odpala na ciepło.

wiesz przy tych temperaturach jakie mamy obecnie żeby GR zagrzał się fest musiał byś go naprawdę piłować na reduktorze w miejscu z kilkanaście minut 

- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Miejsce produkcji można wyczaić po numerze VIN.Sonix pisze: Znaczek jest (czyli wersja japonska?)
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
Rozkodowałem VIN:decc pisze:Miejsce produkcji można wyczaić po numerze VIN.Sonix pisze: Znaczek jest (czyli wersja japonska?)

http://pokazywarka.pl/uta81j/
Czy kupiony byl jako ciezarowy (od Holendrow)? Interesuje mnie ta literka U w numerze VIN,Sonix pisze:Rozkodowałem VIN:decc pisze:Miejsce produkcji można wyczaić po numerze VIN.Sonix pisze: Znaczek jest (czyli wersja japonska?)
czy producent oznaczyl pojazd od nowosci jako "ciezarowy"?
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
JN - JaponiaSonix pisze:Rozkodowałem VIN:decc pisze:Miejsce produkcji można wyczaić po numerze VIN.Sonix pisze: Znaczek jest (czyli wersja japonska?)
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
tak mi się wydaje, bo w VINie jest:Czy kupiony byl jako ciezarowy (od Holendrow)? Interesuje mnie ta literka U w numerze VIN,
czy producent oznaczyl pojazd od nowosci jako "ciezarowy"?
SEAT: 2ND SEAT SPLIT TYPE
Holender sam sobie to do VINu nie wpisał

W dowodzie na haku 3500kg
OK, czyli Japonia

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ciężko znaleźć GRa, który nie byłby wyprodukowany w Japonii 
A Nissan nic nie wrzucał do VINu o ciężarówkach, bo wysoki daszek i resztę przeróbek robili sobie Holendrzy, aby spełnić ichniejsze przepisy rejestracyne na ciężarowy (musi być jakaś tam określona wysokość przestrzeni ładunkowej).
Natomiast ten zapis o tylnych siedzonkach definiuje jedynie ich rodzaj - ławeczka (bench), albo dzielona kanapa (split).

A Nissan nic nie wrzucał do VINu o ciężarówkach, bo wysoki daszek i resztę przeróbek robili sobie Holendrzy, aby spełnić ichniejsze przepisy rejestracyne na ciężarowy (musi być jakaś tam określona wysokość przestrzeni ładunkowej).
Natomiast ten zapis o tylnych siedzonkach definiuje jedynie ich rodzaj - ławeczka (bench), albo dzielona kanapa (split).
y60 autobus, czerwony.
No to wszystko juz wiadomoWowos pisze:Ciężko znaleźć GRa, który nie byłby wyprodukowany w Japonii

Witam
Co sądzicie o tych dwóch egzemplażach tyrana?
http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-lpg-C28495245.html
http://otomoto.pl/nissan-terrano-pathfi ... 45504.html
Szwagier szuka czegoś taniego, myslimy jechać oglądać ich w jutro. Patrzeć na ramę to wiem, podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy tym drugim co jest w automacie? nigdy nie miałem auta z automatem a i jeździć nie było okazji.
Co sądzicie o tych dwóch egzemplażach tyrana?
http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-lpg-C28495245.html
http://otomoto.pl/nissan-terrano-pathfi ... 45504.html
Szwagier szuka czegoś taniego, myslimy jechać oglądać ich w jutro. Patrzeć na ramę to wiem, podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy tym drugim co jest w automacie? nigdy nie miałem auta z automatem a i jeździć nie było okazji.
Jest
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r