5,42 to zdecydowanie przesada w samochodzie używanym do jazdy po czarnym.

Moderator: Kosiarz
oj Ty to taki pesymista od razu - do 42" jak znalazłN2O pisze:5,42 to zdecydowanie przesada w samochodzie używanym do jazdy po czarnym.
Znam zagrożenia ale znam też takich, którzy na tym motorze nakręcili ponad 60000 km od chwili zmotania i nadal jeżdżą. Generalnie, żeby nie kasztanić trzymam się pytania jakie przełożenie do kółka 37" w automaciesbst pisze:przede wszystkim przywiązywanie się do tego silnika na dłużej, zwłaszcza w motanych samochodach gdzie wysilenie jest większe (przeróbki oraz styl i warunki jazdy), to mocno optymistyczny plan......
władujesz kabone w przełożenia, a może się okazać, że za jakiś czas jednostka się sfochuje..........
pomyśl i o tym.
Gabarytowo tak, konstrukcyjnie to nie.denior pisze:Koledzy czy atak i talerz są takie same z przodu i tyłu?
takie same czyli zamienne mam na myśli
Nic sie nie zmienilo, glowne przelozenie jest 1:1.Wowos pisze:Ale z tego co wiem, to zwalniają jedynie zredukowane przełożenie. Główne pozostaje bez zmian...
Chyba że się coś zmieniło...
35/6 = 5.83 to jest holernie wolne przelozeniepyskus pisze:Witam,
znalazłem koło talerzowe liczące 35 zębów oraz wałek atakujący mający 6 zębów - szczerze powiedziawszy dawno wypadłem z tematu, czy są to wolne przełożenia ? Przełożenie liczy się dzieląc liczbę zębów talerza przez zęby wałka ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość