Przełożenia mostów Terrano II
Moderator: Kosiarz
Re: Przełożenia mostów Terrano II
Sprawdź czy te sprzęgi działają na pewno w 100% 

...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Whitie pisze:Sprawdź czy te sprzęgi działają na pewno w 100%
w '02 to juz chyba zabieraki pakowali.
Są automaty, jutro jadę z rana na podnośnik liczyć obroty.
Temat rozpracowany. Ktoś porzeźbił i wstawił na przód 4,625 przy seryjnym tyle 4,375
Sporo roboty jest z wymianą przedniego mostu?

Zastanow sie czy nie zalozyc w takim wypadku na tyl h233b z przelozeniem 4,625 i duzo lepszym LSD niz w C200. Bedziesz mogl wlozyc kola 31" i sie skompensuje.Dżem pisze:Temat rozpracowany. Ktoś porzeźbił i wstawił na przód 4,625 przy seryjnym tyle 4,375![]()
ps. pewnie dlatego byla "okazja" cenowa, ja bym sie spodziewal jeszcze innych "rzezb", ktore wyjda w trakcie eksploatacji.

No jest to jakaś opcja ale ten ma być seryjny, familijny dupowóz czyli w miarę mało spalił i szybko pojechał. Wakacje itp.
Z przodem jest sporo roboty i jest to robota przejebana, ale do ogarnięcia w jeden dzień.

no to przedni zmieniaj, na alledrogo cos chyba po 300 chodza i roboty nie powinno byc z wymiana duzo, on jest pod oslonami do belki przykrecony na tulejach gumowo-metalowych, potem przeguby przy moscie odkrecasz i wal, zakladasz nowy przykrecasz, duzej filozofii nie ma.Dżem pisze:No jest to jakaś opcja ale ten ma być seryjny, familijny dupowóz czyli w miarę mało spalił i szybko pojechał. Wakacje itp.
Z tego co na szybko zerknąłem to odpięcie półosi bez demontażu, opięcie wału, belka wspierająca most do odkręcenia i poduszka na przodzie no i chyba powinno pójść do dołu?
Powinno.

przeciez niedawno ktos wymienial, to nie powinno byc zapieczone.N2O pisze:Powinno.

Nie drażnij 

No i jeszcze pytanie zasadnicze czy odpowiedni most będzie pasował w miejsce starego tzn. gabaryty mocowania poduchy, półosie o wał?
Do poduch jest dojście od spodu czy trzeba zderzak zdejmować?
przednie wszystkie w terrano sa R180, jedynie w T1 3,0 V6 byl ciut wiekszy R200 i polosie z przegubami chyba grubsze tam byly. W kazdym razie ten R200 ciezko dostac.Dżem pisze:No i jeszcze pytanie zasadnicze czy odpowiedni most będzie pasował w miejsce starego tzn. gabaryty mocowania poduchy, półosie o wał?
ps. w temacie "Oddam za darmo", Wojtek_kom pisze, ze odda przedni dyfer R180 do terrano za free. Od 2,7TDi rocznik 04, spasuje idealnie, stawiasz piwo.

Cholewa dopiero teraz zobaczyłem a już zakupiłem i wymieniony
Auto działa jak trzeba.
Oleje w obu mostach wymienione plus uszczelnienie tylnego bo puszczał na półosiach aż z pod czujnika abs-u się sączyło. Tylne łożyska przetarte i nasmarowane.
Zdziwiło mnie natomiast mocno że do tylnego mostu C200 weszło tylko ok 1,5 l oleju.
Gdyby ktoś poszukiwał to wiem kto ma do odsprzedania komplet mostów od 3.0 z T1.

Auto działa jak trzeba.
Oleje w obu mostach wymienione plus uszczelnienie tylnego bo puszczał na półosiach aż z pod czujnika abs-u się sączyło. Tylne łożyska przetarte i nasmarowane.
Zdziwiło mnie natomiast mocno że do tylnego mostu C200 weszło tylko ok 1,5 l oleju.
Gdyby ktoś poszukiwał to wiem kto ma do odsprzedania komplet mostów od 3.0 z T1.
- siegfried
- jestem tu nowy...
Do znawców tematu , czy tylny z T1 2,7 4,63 i T2 2,4B 4,625 to te same mosty ( w zaokrągleniu ) ? Pytam bo chcę je zaprzęgnąć do współpracy .
Najważniejsze to się nie nudzić!!! 
Terrano I 2.7 i jeszcze coś w teren (home made)

siegfried pisze:Do znawców tematu , czy tylny z T1 2,7 4,63 i T2 2,4B 4,625 to te same mosty ( w zaokrągleniu ) ? Pytam bo chcę je zaprzęgnąć do współpracy .
4,63 to podane w zaokragleniu 4,625, z tego co wiem to te same przelozenia. Ale poczekaj moze ktos wie lepiej niz ja.
Jeśli chodzi o przełożenia w terrano to jest to samo.
Ale np w pathfinderach występuje 4,636 i 4.363.

Ale np w pathfinderach występuje 4,636 i 4.363.

- siegfried
- jestem tu nowy...
Znalazłem. Z katalogu NISSANA wynika że są takie same. Dzięki.

Jeśli będziesz przekładał całość (łącznie z heblami), to nie wszystko może spasować (chociażby linki od ręcznego).
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- siegfried
- jestem tu nowy...
W tym ,,czymś'' nie będzie z ręcznym problemu. http://img250.imageshack.us/img250/8411 ... at0.th.jpg

Przekładał ktoś tylny most z C200 na h233b?
Myślę o zmianie ale nie wiem czy podejdzie bez kombinacji.
Myślę o zmianie ale nie wiem czy podejdzie bez kombinacji.
Pierwszy problem, podobno są inne czujniki ABS.
http://www.clubfrontier.org/forums/f62/ ... ion-45944/
http://www.clubfrontier.org/forums/f62/ ... ion-45944/