nooo.. czyli tanio już byłoSpeedGold4x4 pisze:Czy taniej biorąc pod uwage że wszystkie ważniejsze podzespoły mam (winda star, reduktor, mosty y60, kola fedimy 37" silnik BMW 2.5 192KM . Kosztowało mnie to do 10tys zł.

Moderator: Kosiarz
nooo.. czyli tanio już byłoSpeedGold4x4 pisze:Czy taniej biorąc pod uwage że wszystkie ważniejsze podzespoły mam (winda star, reduktor, mosty y60, kola fedimy 37" silnik BMW 2.5 192KM . Kosztowało mnie to do 10tys zł.
Zmiana koncepcji z 2.5 (m50b25) na 3.5 V8 (m62b35) do tego skrzynia z:pilmar pisze:policz przełożenia, pod moment na kołach, odnieś się z tym do np.oryginalnego patrola i będziesz miał rozeznanie.
fedima 93cm, silnik 2,5bmw z org. skrzynią, robur, mosty 4,6 - nie będzie jazdy, szczególnie w gnoju.
żeby to jako tako zadziałało to reduktor musi zredukować 1 do 3 , a nie 1 do 1,8 jak ma robur.
niechce mi się tu rozpisywać, ale przekonasz się sam.
Na asfalcie 4 i 5 bieg będą zbyteczne.
Mam podobne auto, ale na m60b40 ale ze skrzynią na wolniejszych przełożeniach.
Czyli że na jeden obrót wału na wejsciu do reduktora, na wyjsciu obraca się on 1.8 obrotuCrOOchy pisze:Robur terenowe przełożenie ma 1:1,8
SpeedGold4x4 pisze:Czyli że na jeden obrót wału na wejsciu do reduktora, na wyjsciu obraca się on 1.8 obrotuCrOOchy pisze:Robur terenowe przełożenie ma 1:1,8
To jest odpowiedź? heSzarbia pisze:SpeedGold4x4 pisze:Czyli że na jeden obrót wału na wejsciu do reduktora, na wyjsciu obraca się on 1.8 obrotuCrOOchy pisze:Robur terenowe przełożenie ma 1:1,8
Reduktor jak sama nazwa wskazuje redukuje przełożenie 1,8:1SpeedGold4x4 pisze:Czyli że na jeden obrót wału na wejsciu do reduktora, na wyjsciu obraca się on 1.8 obrotuCrOOchy pisze:Robur terenowe przełożenie ma 1:1,8
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość