Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 3

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Re: Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 3

Post autor: Takayuki » ndz cze 14, 2015 6:27 pm

Budżet jaki masz na auto i jaki na pakiet startowy?
Jak się znasz na mechanice, wejdź na mobile.de czy coś podobnego, zobacz ile kosztuje Y61/Y60 z przebiegiem <200tys, dolicz 10% dla handlarza, opłaty, i wyjdzie 2x tyle co takie na naszym allegro. Skoro znasz się, to wiesz, że są to albo zajechane mechanicznie trupy które mają 200tys ale skręcone z 600, lub takie przerdzewiałe, że na pierwszych dziurach zgubisz tył ramy ze zbiornikiem paliwa albo kielich sprężyny, co się zdarzało ludziom i było opisywane na forum.
Więc skoro się znasz to albo świadomie ładujesz się w mechaniczno-korozyjną minę, albo szukasz Y60 za 30+ / Y61 za 50+ i masz szansę znaleźć dobre auto - też trzeba dokładnie sprawdzić bo się można naciąć.
Mój Y60 kosztował dwukrotność średniej ceny, ale się opłaciło - 4 rok jeżdżę i prócz eksploatacji nic strasznego się nie dzieje [odpukać]. Tylko rdza go zjada powoli... Widziałem takie Y60 za średnią cenę z ogłoszeń - większość rzeczy w aucie do roboty.

iktor39
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: iktor39 » ndz cze 14, 2015 6:38 pm

no i musze przyznać Ći racje patrzyłem na mobile.de itp i nie wiem jak to możliwe ze u nas "idealne" sa za 20- 25 tyś budżet mam ponad 30 tys i cos na pakiet startowy śie znajdzie ale masz racje Y61 np ten bylby idealny sam nie wiem czy nie poczekac na przyplyw funduszy i kupic cos takiego a na chwile obecna posilic sie jakas disco 2 ,

http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... y4AHw.html
Nie jest sztuką zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną

iktor39
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: iktor39 » ndz cze 14, 2015 6:40 pm

Lub ładne teranno też żonie sie podoba ale patrol to patrol....

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » ndz cze 14, 2015 7:10 pm

Za 30 znajdziesz przytomnego Y60 - jeśli mniejszy komfort niż Y61 nie robi Wam różnicy, jest to dobra opcja. Do tego pakiet i heja.
Możesz kupić w zasadzie nawet trupa za 10k i po europie pojeździć, mając w zanadrzu jakieś assistance dobre. Tylko wtedy trzeba być świadomym jazdy trupem i ryzyka wtopy w połowie wycieczki - nastawić się mentalnie na ryzyko :)21
Żeby mieć auto super i pewne to je trzeba samemu rozebrać w drobny mak i zweryfikować [gdzie pewnych rzeczy typu zmęczenie materiału czy silnik i tak na 100% nie zweryfikujesz], albo kupić dużo droższe i sprawdzone. Gdzie też zdarzają się miny, ale większość to auta faktycznie fajnie i dobrze zrobione, do tego zjechały z właścicielami sporo czyli zweryfikowane praktycznie.

laszlo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: laszlo » pn cze 15, 2015 3:42 pm

Cześć,
Jestem posiadaczem GRa Y60, którego niebawem będzie można nazwać zużytym. Poszukuję mu godnego następcy. Samochód ma służyć do codziennej pracy w bieszczadzkim lesie. Czy ktoś może oglądał ten pojazd http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... p8Amf.html? Sprzedający twierdzi, że rama jest nie konserwowana i jest w stanie idealnym (rama). Mam do niego kawałek więc może ktoś z Was już był i może cokolwiek podpowiedzieć. Z góry dziękuję.

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » pn cze 15, 2015 4:10 pm

niestety fakty są takie, że większość ludzi kupuje oczami
auto powinno być przygotowane w teren ale jednocześnie wymuskane i niejeżdżone w terenie....

ja swojego Y61 próbuję już sprzedać od kilku miesięcy i mimo iż jest dobrze utrzymany, bez usterek, mocno objeżdżony ze mną to jakoś nie ma chętnych...
powód? wygląda słabo bo jest porysowany od gałęzi, ma jakieś lekkie zagniecenia, ramy nie wymalowałem biteksem ani niczym podobnym i podobnie ona jak i cała reszta spodu nie świeci się pięknie na czarno

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » pn cze 15, 2015 4:41 pm

Poka poka

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » pn cze 15, 2015 6:46 pm

tu jest link
http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... paeQS.html

ogłoszenie póki co nie aktywne bo w niedzielę wyjeżdżam na urlop więc na razie nie przedłużałem
jakby ktoś potrzebował więcej szczegółów i informacji to proszę pisać na pirv

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn cze 15, 2015 8:04 pm

krzyszkow pisze:tu jest link
http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... paeQS.html

ogłoszenie póki co nie aktywne bo w niedzielę wyjeżdżam na urlop więc na razie nie przedłużałem
jakby ktoś potrzebował więcej szczegółów i informacji to proszę pisać na pirv
Na wkręty żeś pomocował poszerzenia :o .

Na miejscu będzie to jak zapytam co jest pod spodem :)21 .

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » pn cze 15, 2015 8:18 pm

Zastanawialem sie dlaczego go wczesniej nie widzialem.... Cena. Poza moimi mozliwosciami... No coz. Nie dla psa kielbasa.

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » pn cze 15, 2015 8:35 pm

Co do tych ram to czasem sie dziwie. Moj y60 topiony po pachy bloto mu nie obce a rame mam piekna w porownaniu do y61 ktore niedawno ogladalem

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » pn cze 15, 2015 10:20 pm

kevin pisze:Zastanawialem sie dlaczego go wczesniej nie widzialem.... Cena. Poza moimi mozliwosciami... No coz. Nie dla psa kielbasa.
eee tam od razu nie dla psa kiełbasa
po pierwsze o cenie można rozmawiać
po drugie teraz go wystawię po urlopie o 2,5 tysiąca taniej na ATkach bez tego kompletu kół z MT. Może dzięki temu będzie trochę mniej straszył. Poza tym zrobię mu polerkę nadwozia, może też coś pomoże :)

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » wt cze 16, 2015 5:39 am

Zdejmij troche gratow z niego zeby kosztowal 25 :-))))))

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt cze 16, 2015 8:39 am

krzyszkow pisze:
kevin pisze:Zastanawialem sie dlaczego go wczesniej nie widzialem.... Cena. Poza moimi mozliwosciami... No coz. Nie dla psa kielbasa.
eee tam od razu nie dla psa kiełbasa
po pierwsze o cenie można rozmawiać
po drugie teraz go wystawię po urlopie o 2,5 tysiąca taniej na ATkach bez tego kompletu kół z MT. Może dzięki temu będzie trochę mniej straszył. Poza tym zrobię mu polerkę nadwozia, może też coś pomoże :)
Jesli stan techniczny zgadza sie z opisem to dobra cene masz. Nawe bardzo dobra. Nie kombinuj tylko czekaj. To nie golf,zeby sie w tydzien sprzedal. Trafi na swojego amatora. Ew. foty porob lepsze i link do zewnetrznej galerii daj.

Jakbym szukal (a pewnie bede ) dlugiego z niefabrycznym silnikiem to bys byl jednym z pierwszych, ktorych odwiedze. Za ile reanie do wziecia?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » wt cze 16, 2015 8:47 am

Hehe piszesz ze ma dobra cene i pytasz ile spusci:))))

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt cze 16, 2015 8:49 am

Staaaaaaaary, on jest z Wielkopolski. To zobowiązuje :)21
Ja uknułem taką teorię, że na północ od Kępna, każdy kiedyś zajmował się handlem samochodami choć przez chwilę :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt cze 16, 2015 8:58 am

Kabal pisze:Staaaaaaaary, on jest z Wielkopolski. To zobowiązuje :)21
Ja uknułem taką teorię, że na północ od Kępna, każdy kiedyś zajmował się handlem samochodami choć przez chwilę :)21
Napisane do negocjacji to pytam :)21
Niech te 2-3k z tej ceny z 2 kompletami kol to naprawde dobra cena.

Pod warunkiem oczywiscie,ze stan techniczny jako-tako koreluje sie z terscia ogloszenia.
W sumie to brakuje mi info na temat tego co jest do zrobienia.

Bede szukal pewnie w przyszlym roku znowu patrola (bo wszystko inne poza LC na ktorego mnie nie stac to polsrodki) z niefabrycznym sinikiem i to by bylo jedne z pierwszych ogloszen , ktorym bym sie zainteresowal.
Kabal pisze:Staaaaaaaary, on jest z Wielkopolski. To zobowiązuje :)21
To jest prawda. :)21 Epizod handlarski goscil w moim zyciu. Nawet teraz raz po raz cos tam sie tanio kupi i drozej sprzeda. Ale na szczescie mam duzo normalnej pracy i malo gotowki. Aczkolwiek miazdzaca wiekszosc moich kolegow albo wozi albo ma komisy albo w jakis inny sposob jesli powiazana z handlem struclami. Przerazajace w sumie. :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Trzebież4x4

Post autor: Trzebież4x4 » wt cze 16, 2015 12:39 pm

Czy ktoś oglądał, lub zna tego patrola? Na telefon właściciel chwalił, problem podobno z rama...

http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... y6OzT.html

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » wt cze 16, 2015 1:32 pm

tak realnie to właśnie około 2 jest do opuszczenia

co do korelacji stanu z opisem

Tak szczerze to ja mechanikiem nie jestem i sam przy samochodzie nic nie robię. Dlatego dla mnie samochód musi być w takim stanie żebym mógł nim pojechać i wrócić praktycznie z każdego miejsca. Mało tego po każdym wyjeździe samochód trafia do mechanika i jak coś potrzeba to poprawia i sprawdza. Ja byłbym gotów dziś do niego wsiąść i pojechać 2 tys km w jedną stronę. Oczywiście zawsze coś się może przytrafić ale generalnie się nie obawiam. Zrobione jest naprawdę dużo ale też zawsze coś można znaleźć... jako to w samochodzie terenowym.
Na pewno nie ma wad ukrytych celowo przeze mnie :). Jakieś z pewnością ma ale o nich nawet ja nie wiem.

Co jest do zrobienia:
- nie działa klima - nie wiem czy jest nieszczelna, niesprawna czy nienabita - w zeszłym roku działała,
- po postoju 2-3 dni pod górkę paliwo się cofa i miewa problem z odpaleniem - to będę robił po urlopie bo to ponoć kwestia jakiegoś zapowietrzania układu i założenia zaworka zwrotnego, w każdej innej sytuacji pali po sekundzie kręcenia
- no i wizualnie 2 wgniotki i dwa miliony rys na lakierze

Poprawię ogłoszenie po urlopie, zrobię zgodnie z poradą więcej zdjęć i zobaczymy. Z drugiej strony jakoś strasznie mi się nie pali bo stoi sobie przed domem i ładnie wygląda a do jazdy na bardziej lajtowe wyprawy mamy już drugie auto.
Dla forum zrobię też zdjęcia spodu tylko muszę się umówić do kolegi na podnośnik.

iktor39
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: iktor39 » wt cze 16, 2015 1:58 pm

Mam pytanie czy ktoś z kolegów zna tego nissana ? sprzedawca bardzo rzeczowy i miły aż korci żeby wcisnąc "kup teraz"

http://allegro.pl/nissan-patrol-y61-i5436445880.html

dziekuje za odpowiedz

kevin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kevin » wt cze 16, 2015 2:04 pm

Pamietaj, ze dobra cena to taka cena jaka jest w stanie zaplacic kupujacy. Z drugiej strony nie ma co sie łudzic, ze odzyska sie kase za wlozone w auto pieniadze. To troche tak jak kupujesz mieszkanie i sprzedajacy zrobil sobie wszystko ale Ty mozesz chciec miec lazienke inaczej u waku Cie ze klient miesiac temu ja wyremontowal.

iktor39
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: iktor39 » wt cze 16, 2015 2:09 pm

polećiłbys to auto? sprzedajacy rzeczowy, rama nie zabita bitexem itp czeka konserwacja ,ale wole raczej widziec co kupuje ,kolega widze z aleksandrowa ja z Torunia może wspólny wyjazd na ogledziny/zakup? nie mam doswiadczenia z patrolami ....

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt cze 16, 2015 2:44 pm

iktor39 pisze:Mam pytanie czy ktoś z kolegów zna tego nissana ? sprzedawca bardzo rzeczowy i miły aż korci żeby wcisnąc "kup teraz"

http://allegro.pl/nissan-patrol-y61-i5436445880.html

dziekuje za odpowiedz

uzytkownik @zagaj.

Na pewno mozna polecic.

Edyta: nie on jest sprzedajacym, ale na 90% to jego auto.

Awatar użytkownika
Trzebież4x4

Post autor: Trzebież4x4 » śr cze 17, 2015 7:48 am

krzyszkow pisze:tak realnie to właśnie około 2 jest do opuszczenia

co do korelacji stanu z opisem

Tak szczerze to ja mechanikiem nie jestem i sam przy samochodzie nic nie robię. Dlatego dla mnie samochód musi być w takim stanie żebym mógł nim pojechać i wrócić praktycznie z każdego miejsca. Mało tego po każdym wyjeździe samochód trafia do mechanika i jak coś potrzeba to poprawia i sprawdza. Ja byłbym gotów dziś do niego wsiąść i pojechać 2 tys km w jedną stronę. Oczywiście zawsze coś się może przytrafić ale generalnie się nie obawiam. Zrobione jest naprawdę dużo ale też zawsze coś można znaleźć... jako to w samochodzie terenowym.
Na pewno nie ma wad ukrytych celowo przeze mnie :). Jakieś z pewnością ma ale o nich nawet ja nie wiem.

Co jest do zrobienia:
- nie działa klima - nie wiem czy jest nieszczelna, niesprawna czy nienabita - w zeszłym roku działała,
- po postoju 2-3 dni pod górkę paliwo się cofa i miewa problem z odpaleniem - to będę robił po urlopie bo to ponoć kwestia jakiegoś zapowietrzania układu i założenia zaworka zwrotnego, w każdej innej sytuacji pali po sekundzie kręcenia
- no i wizualnie 2 wgniotki i dwa miliony rys na lakierze

Poprawię ogłoszenie po urlopie, zrobię zgodnie z poradą więcej zdjęć i zobaczymy. Z drugiej strony jakoś strasznie mi się nie pali bo stoi sobie przed domem i ładnie wygląda a do jazdy na bardziej lajtowe wyprawy mamy już drugie auto.
Dla forum zrobię też zdjęcia spodu tylko muszę się umówić do kolegi na podnośnik.

Czy oprócz właściciela jakaś osoba postronna może się wypowiedzieć? Nie ma osób ze śląska znających ten samochód? Patrol 4.2 TD.

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » śr cze 17, 2015 2:30 pm

małe sprostowanie bo moja wypowiedź nie dotyczyła auta 4,2 TD o którego pytał któryś z kolegów

ja wrzuciłem swój link jako dodatek do dyskusji na temat sprzedaży patrola i jego picowania na sprzedaż :)

nie jestem ze Śląska tylko z Pomorza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”