jaka chłodnica y60
Moderator: Kosiarz
jaka chłodnica y60
....wymieniony termostat wymienione wisco test gazów zrobiny w związku z tym jaką chłodnice brać zamiennik nissensa czy tjuningowaną 2x droższą , co by znowu ze spokojem na temp. Zerkać.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Re: jaka chłodnica y60
A termostat aby na pewno dobrze dobrany ? Może nie domykać małego obiegu w pełni.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
...przed wymianą termostatu to był dopiero problem , teraz jest lepiej ale nie tak jak być powinno.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
Silnik dopycony , czy seria ?
W jakich warunkach zaczyna wzrastać temp ?
W jakich warunkach zaczyna wzrastać temp ?
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Silnik prawie seria , temperatura rośnie przy utrzymywaniu prędkości od 90km no i w wolniejszej jeździe jak ciągne przyczepe .
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
Absolutnie nie powinno się tak dziać i nie jest to wina za małej chłodnicy.
Płukałeś swoją(może być zabita kamieniem i innym szlamem) ? W jakim stanie jest fins(lamelki)
Płukałeś swoją(może być zabita kamieniem i innym szlamem) ? W jakim stanie jest fins(lamelki)
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Trzebież4x4
-
Odpowiednie odpowietrzenie układu jest istotne
Wyjmować i płukać nie będe ,robiłem to 1,5 roku temu. Sprawdzona wtedy szczelność a lamelki jak to w 19letniej chłodnicy.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
Nowa chłodnica z nowym korkiem, nowe przewody (oryginalne, w oryginalnym biegu/układzie), nowa pompa wody, nowa wiskoza, nowy termostat (oryginalny), nowe czujnik temperatury poprawne odpowietrzenie, sensowny płyn, dobre opaski drutowe i problem z temperaturą zniknie raz na zawsze.
Zrobiłem tak zaraz po zakupie i ponad 6 lat jeździłem kompletnie bez stresów. Darłem przyczepy z trzema końmi, lawety, po górach w upale, z włączoną klimą i nic się niepokojącego nie działo nigdy.
Ale tego nie da się podetrzeć szkłem.
Ja montowałem chłodnicę seryjną.
Jak masz miejsce, to oczywiście pakuj bardziej wydajną.
U mnie z miejscem był ona styk, bo chłodnica klimy i chłodnica oleju zabierały miejsce całkiem.
Zrobiłem tak zaraz po zakupie i ponad 6 lat jeździłem kompletnie bez stresów. Darłem przyczepy z trzema końmi, lawety, po górach w upale, z włączoną klimą i nic się niepokojącego nie działo nigdy.
Ale tego nie da się podetrzeć szkłem.
Ja montowałem chłodnicę seryjną.
Jak masz miejsce, to oczywiście pakuj bardziej wydajną.
U mnie z miejscem był ona styk, bo chłodnica klimy i chłodnica oleju zabierały miejsce całkiem.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
.... kończąc temat , który zaczołem wymieniłem chłodnice na nową nissensa, i mam podregulowany silnik tak troszkę , nastepna faza to intercooler, potem gaz.
na dzień dzsiejszy strzałka temp. Stoi jak wryta na odpowiednim dla y60 poziomie przy wysokich prędkościach jak dla niego. Podsumowując zostaje przy tym silniku i uwarzam że przy zapewnieniu mu podstawowej chigieny , ten silnik wystarcza , w tej konstrukcji.
na dzień dzsiejszy strzałka temp. Stoi jak wryta na odpowiednim dla y60 poziomie przy wysokich prędkościach jak dla niego. Podsumowując zostaje przy tym silniku i uwarzam że przy zapewnieniu mu podstawowej chigieny , ten silnik wystarcza , w tej konstrukcji.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk