wymiana pompy wtryskowej w patrolu y61 na pompę z y60
Moderator: Kosiarz
wymiana pompy wtryskowej w patrolu y61 na pompę z y60
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem patrola y61 2.8 z nurtującym problemem pompy a mianowicie z chwilowymi brakami mocy. Regeneracja dla mnie nie wchodzi w grę gdyż dość niedawno wsadziłem w wyżej wymieniony element parę złotych i po użytkowaniu nie dłuższym jak 3 miesiące problem powrócił. Ze względu na nie nadszarpywania sobie nerwów nie będę dogłębnie wnikał w kompetencje warsztatu który mi to robił, więc wolę zrobić to jeszcze raz na element pozbawiony elektroniki. I teraz tu prośba do Was, abyście mi udzielili wskazówek, gdzie w okolicach woj. war- maz. bądź podlaskiego ( gadałem przez CB z gościem z patrola wyprawowego, który wracał z rajdu, że tam jest spec tylko zapomniałem namiarów) jest sprawdzony warsztat który by mi taką operację przeprowadził. Dodatkowo prosiłbym o przedstawienie mi ewentualnych kosztów, możliwości podniesienia mocy ( raczej minimalna ingerencja aby przyczepy się dobrze ciągało) i może ktoś zna jakąś możliwość zmiany przełożenia napędu w celu uzyskania niższych obrotów względem uzyskania większej prędkości km/h. Z góry dziękuje za udzielone inf. pozdrawiam
Re: wymiana pompy wtryskowej w patrolu y61 na pompę z y60
No elo!
Temat walkowany wiele razy. Prosze uzyc wyszukiwarki.
Zamykam.
Temat walkowany wiele razy. Prosze uzyc wyszukiwarki.
Zamykam.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
tą wyszukiwarką to sobie można znaleźć..... Pól dnia na niej straciłem
Zamiast zaczniesz grzebac i szukac komlpetu do przerobki pompy proponuje skontaktowac sie z kumatym mechanikiem (tu nie pomoge, bo inny region) i upewnic sie,ze to wina pompy. Jesli to jej wina to kumaty pompiarz przywroci ja do zycia (albo sprzeda zregenerowana) i bedzie jezdzilo git.
Jesli myslisz,ze wymiana na mechaniczna nerwow Ci nie przysporzy to sie mylisz.
Jesli chcesz cos pozniej dziubnac to sama pompa niespecjalnie w moim odczuciu wystarczy. Bo (w duzym uproszczeniu),ze ja na dawce podkrecisz to jeszcze bys musial mocniej dmuchnac.
Bardziej bym Ci polecil doproawdzenie tego do porzadku na orginalnej pompie i wizyte u tunera jakiegos (dysponuje namiarem), ktory ogarnie Ci jakis fajny wirus. Taniej, szybciej i pewniej.
Jesli myslisz,ze wymiana na mechaniczna nerwow Ci nie przysporzy to sie mylisz.
Jesli chcesz cos pozniej dziubnac to sama pompa niespecjalnie w moim odczuciu wystarczy. Bo (w duzym uproszczeniu),ze ja na dawce podkrecisz to jeszcze bys musial mocniej dmuchnac.
Bardziej bym Ci polecil doproawdzenie tego do porzadku na orginalnej pompie i wizyte u tunera jakiegos (dysponuje namiarem), ktory ogarnie Ci jakis fajny wirus. Taniej, szybciej i pewniej.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Temat niestary więc podzielę się doświadczeniem....
Do y61 virusa nie wgra niestety. Jedyna opcja to red box zewnętrzny. Cena regularna 1500 pln z hamowaniem. 4 mce temu zamontowałem bo w vtech mieli promocję i z hamowaniem zapłaciłem 800 zyla. Po 10 tys... Zadowolonym...
Moc iNm +20%.
Ale operację przeprowadziłem nad dobrze dotartym nowym silniku. Zakupiłem kompletnie nowy blok z japonii...
Zaraz się pewnie zacznie "wybuchowo"
Hi hi
Do y61 virusa nie wgra niestety. Jedyna opcja to red box zewnętrzny. Cena regularna 1500 pln z hamowaniem. 4 mce temu zamontowałem bo w vtech mieli promocję i z hamowaniem zapłaciłem 800 zyla. Po 10 tys... Zadowolonym...
Moc iNm +20%.
Ale operację przeprowadziłem nad dobrze dotartym nowym silniku. Zakupiłem kompletnie nowy blok z japonii...
Zaraz się pewnie zacznie "wybuchowo"
Hi hi
Był TJ 4.0
Jest "Dziadek": Y61 long 2.8 +3" +20% chip V-tech
Póki oddycham walczę!
Jest "Dziadek": Y61 long 2.8 +3" +20% chip V-tech
Póki oddycham walczę!